Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουν-2019 15:36

  Τι έκανε η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο

  Τι έκανε η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ ανακοίνωσε στον Λευκό οίκο χτες ένα πρόγραμμα που παρέχει στους πρώην φυλακισμένους τις κάρτες Lyft προκειμένου να τους μεταφέρουν σε συνεντεύξεις για εργασία. 

  Οι κάρτες Lyft μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά των αποφυλακισθέντων σε συνεντεύξεις για εργασία, σε χώρους εργασίας και για να δουν μέλη της οικογένειά τους, δήλωσε η Καρντάσιαν. Εκτός από αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να επιτρέψει στα άτομα με ποινικό μητρώο να υποβάλλουν αίτηση για επιδοτούμενη στέγαση και θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ.  Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως το Γραφείο των φυλακών θα συνεργαστεί άμεσα με τους εργοδότες για να τους βοηθήσει στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας για κρατουμένους προτού αυτοί ελευθερωθούν. 

  Όταν ο Τραμπ την παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου όπου ανακοίνωσε το πρόγραμμα, την αποκάλεσε "καλό άνθρωπο". 

  "Γνώριζα τον πατέρα της, και θα σας πω, έχει καλά γονίδια. Καλά γονίδια για τα πάντα. Είναι φίλη μου και ο σύζυγός της είναι επίσης ένας καλός μου φίλος" δήλωσε ο Τραμπ. 

  Η Καρντάσιαν δήλωσε ότι παίρνει γράμματα από κρατούμενους που λένε πως χρειάζονται είτε εργασία είτε μεταφορά στις συνεντεύξεις για εύρεση εργασίας και αυτά την οδήγησαν στο να επικεντρωθεί στην υποστήριξη των πρώην φυλακισμένων που θέλουν να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. 

  "Είτε ζητούν στέγαση, είτε εργασία, είτε μετακίνηση σε χώρους εργασίας, το σημαντικό είναι πως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν" δήλωσε. 

  Η μεταρρύθμιση που έγινε αποτελεί μία σπάνια δικομματική συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών, των Ρεπουμπλικανών και του Τραμπ. Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Τραμπ υπέγραψε το First Step Act, ένα νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στους δικαστές να αποφεύγουν να εκδίδουν υποχρεωτικές ελάχιστες ποινές και να αναστέλλουν ποινές για μη βίαια αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η Αμερικανική Επιτροπή διαπίστωσε ότι από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, μειώθηκαν οι ποινές σε 1000 κρατούμενους. 

  Η Kαρντάσιαν την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε για την Άλις Μαρί Τζόνσον μια γιαγιά που υπηρέτησε όλη της τη ζωή στη φυλακή για ένα μη βίαιο αδίκημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά. Με τη βοήθεια των Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρεντ Κάσνερ, ο Τραμπ την άκουσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέδειξε στη Τζόνσον επιείκεια τον Ιούνιο του 2018. Από τότε η Κιμ χρηματοδότησε δικηγόρους που εργάζονται στο 90 Days of Freedom Campaign, η οποία και μετέτρεψε τις ποινές 17 κρατουμένων που φυλακίστηκαν για μη βίαια αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η ίδια η Καρντάσιαν εργάζεται για να γίνει δικηγόρος μέσω ενός τετραετούς προγράμματος μαθητείας το #cut50 με έδρα το Oakland, έναν οργανισμό μεταρρύθμισης των φυλακών που ιδρύθηκε από τον Βαν Τζόουνς. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  163,4 δισ. $

  -1.408,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  -539,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  103,1 δισ. $

  -665,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,9 δισ. $

  -1.990,2 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,9 δισ. $

  -742,2 εκ. $