Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιουν-2019 18:50

  Η είσοδος της Crowdstrike στην Wall Street έκανε δισεκατομμυριούχο τον George Kurtz

  Η είσοδος της Crowdstrike στην Wall Street έκανε δισεκατομμυριούχο τον George Kurtz
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Kerry A. Dolan

  Ήταν μια εμβληματική ημέρα για τον George Kurtz. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Crowdstrike εισήγαγε την εταιρεία του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μέσα από αυτή την κίνηση έγινε δισεκατομμυριούχος.

  Η μετοχή της Crowdstrike πραγματοποίησε "άλμα" 70% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Τετάρτη, κλείνοντας στα 58 δολάρια και δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση αγοράς που ανήλθε σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Kurtz κατέχει μόλις το 10% των μετοχών της εταιρείας, αν και ορισμένες από τις μετοχές του έχουν δεσμευτεί ως εξασφαλίσεις για δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παράσχει η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αφαιρώντας το τμήμα των ενεχυριασμένων μετοχών, το Forbes υπολογίζει την περιουσία του Kurtz, 48 ετών σήμερα, σε λίγο περισσότερα από 1 δισ. δολάρια.

  Η Crowdstrike, η οποία εδρεύει στην καρδιά της Silicon Valley, στο Sunnyvale, συνιδρύθηκε το 2011 από τους Kurtz και Dmitri Alperovitch, προσφέροντας υπηρεσίες  κυβερνοασφάλειας βασισμένες στο cloud.

  Έλαβε αναγνώριση αφού βοήθησε στην αποκάλυψη των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC). Οι πελάτες της περιλαμβάνουν την εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών ADP, την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Rackspace και την Tribune Media. Ο Alperovitch δεν αναφέρεται ωστόσο ως μέτοχος στα στοιχεία που έχει καταθέσει η εταιρεία στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC).

  Πριν από την ίδρυση της Crowdstrike, ο Kurtz κατείχε διοικητικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής τεχνολογικού κλάδου σε παγκόσμια κλίμακα στην εταιρεία ασφάλειας McAfee. Πίσω στα 1999, ο Kurtz ίδρυσε μια εταιρεία τεχνολογίας ασφάλειας ονόματι Foundstone Inc. Το πτυχίο του είναι πάνω στη λογιστική από το πανεπιστήμιο Seton Hall.

  Η αποτίμηση της Crowdstrike είναι αρκετά "εύρωστη", ιδιαίτερα λόγω των σημαντικών ζημιών που παρουσίασε στη χρήση 2018. Η εταιρεία αποκάλυψε καθαρές ζημιές 140 εκατομμυρίων δολαρίων, με έσοδα 219 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά το έτος μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Ο συνεργάτης του Forbes, David Trenor, εξήγησε ότι η Crowdstrike πραγματοποιεί μεγάλες δαπάνες προκειμένου να προσελκύσει πελάτες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  160,7 δισ. $

  -2.682,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  103,2 δισ. $

  +26,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,0 δισ. $

  -158,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,0 δισ. $

  +52,0 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,0 δισ. $

  -880,4 εκ. $