Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιουν-2019 16:41

  Uber: Αποχωρούν κορυφαία στελέχη λίγες εβδομάδες μετά την προβληματική IPO

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Uber: Αποχωρούν κορυφαία στελέχη λίγες εβδομάδες μετά την προβληματική IPO

  Της Biz Carson

  Έναν μήνα μετά από το ταραχώδες ντεμπούτο στο χρηματιστήριο, η Uber και δυο κορυφαία στελέχη της χωρίζουν τους δρόμους τους. Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής λειτουργιών Barney Harford και η επικεφαλής μάρκετινγκ, Rebecca Messina, αποχωρούν από την εταιρεία. Η μαζική αναδιοργάνωση της ηγεσίας θα συγκεντρώσει περισσότερη εξουσία στα χέρια του CEO της Uber Dara Khosrowshahi, που ήθελε τις μονάδες της Uber, Rides and Eats, να αναφέρονται απευθείας σε αυτόν.

  "Δεν υπάρχει ποτέ κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσουμε αποχωρήσεις ή αλλαγές όπως αυτή, αλλά με την IPO πίσω μας, ένιωσα ότι ήταν μια καλή στιγμή για να απλοποιήσουμε τη διοίκησή μας και να προετοιμαστούμε για το μέλλον", ανέφερε ο Khosrowshahi σε επιστολή τους προς τους υπαλλήλους.

  Τόσο ο Harford όσο και η Messina προσλήφθηκαν απευθείας από τον Khosrowshahi για να αναλάβουν ρόλους που είχαν παραμείνει ανοιχτοί από την Uber. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Travis Kalanick, δεχόταν συχνά παροτρύνσεις να βρει έναν διευθυντή λειτουργιών για να ενεργεί ως το αντίβαρό του, αλλά ποτέ δεν προσέλαβε κάποιον. Ο Khosrowshahi "στρατολόγησε" τον Harford στην Uber το Δεκέμβριο του 2017.

  Η θητεία του, ωστόσο, δεν ήταν ομαλή. Τον Ιούλιο του 2018, ο Harford κατηγορήθηκε από ορισμένους πρώην υπαλλήλους ότι έκανε προκλητικά φυλετικά σχόλια και ξεκίνησε εσωτερικός έλεγχος. Η έρευνα περατώθηκε αφού δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο διακριτικής μεταχείρισης, αλλά ο Hartford έμεινε έκτοτε στο περιθώριο.

  Σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους, ο Khosrowshahi σημείωσε ότι ήθελε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στις μεγαλύτερες μονάδες τώρα που "η Uber βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά". Ο Khosrowshahi είχε περάσει μεγάλο διάστημα από τα τελευταία δύο χρόνια να ανοικοδομεί την κουλτούρα της Uber και να ταξιδεύει στο Λονδίνο και σε άλλες αγορές που αντιμετώπιζαν ακόμη έντοντες ρυθμιστικές προκλήσεις. Στο πλαίσιο των αλλαγών της ηγεσίας, αναβάθμισε τον παλιό υπάλληλο της Uber, Andrew Macdonald, ώστε να επιβλέπει την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Ο Khosrowshahi επιχείρησε επίσης να ενοποιήσει το μάρκετινγκ, την πολιτική και τις επικοινωνίες υπό την επικεφαλής επικοινωνίας της Uber, Jill Hazelbaker.

  Οι αποχωρήσεις έρχονται στο τέλος ενός ταραχώδους μήνα για την Uber ως εισηγμένη εταιρεία. Η μετοχή της κινείται κάτω από την τιμή της IPO των 45 δολαρίων. Τα αποτελέσματα κερδών του πρώτου τριμήνου της Uber έδειξαν ότι η αύξηση των εσόδων συνεχίζει να επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να χάσει άλλο 1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο. 

  Ο αναλυτής της Wedbush Securities Ygal Arounian έγραψε την Παρασκευή ότι θα ήταν καλύτερο για τον Uber να "βγάλει τον επίδεσμο και να κάνει τις αλλαγές αυτές τώρα" αντί να περιμένει. "Ενώ το γεγονός ότι η αναχώρηση αυτών των στελεχών ήρθε τόσο σύντομα μετά την IPO θα εκπλήξει ορισμένους επενδυτές και θα προσθέσει περισσότερη πίεση στη Dara & Co. βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση είναι καλύτερο να συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα", ανέφερε ο Arounian.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  153,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,8 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,4 δισ. $