Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιουν-2019 18:25

  Η μητρική της Budweiser επενδύει σε blockchain για αγρότες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η μητρική της Budweiser επενδύει σε blockchain για αγρότες

  Του Michael Del Castillo

  Η εισηγμένη Anheuser – Busch InBev επενδύει στην BanQu με έδρα τη Μινεσότα, μια blockchain startup της οποίας το αντικείμενο είναι να συνδέει αγρότες που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού κατευθείαν με τους παραγωγούς. 

  Αυτοί οι αγρότες συχνά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τραπεζικούς λογαριασμούς πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βασίζονται σε μεσάζοντες οι οποίοι θα τους συνδέσουν με τις εταιρείες, τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις που θα μετατρέψουν τη δική τους πρώτη ύλη σε προϊόν.

  Συνεργαζόμενη με τράπεζες και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας όπως η ΜΤΝ και η Airtel, η BanQue έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 200.000 άτομα να συνδεθούν με παραγωγούς με στόχο την εξυπηρέτηση 100 εκατ. ανθρώπων που βρίσκονται σε ακραίες συνθήκες φτώχειας έως το 2023.

  Ενώ η βιομηχανία blockchain έχει στραφεί σημαντικά στο πως μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από γιγαντιαίες επιχειρήσεις απομακρύνοντας τους περιττούς μεσάζοντες, η επένδυση από την Anheuser – Busch InBev, μέλος της αρχικής λίστας Forbes Blockchain 50 αλλά κυρίως γνωστή ως η εταιρεία που παράγει την μπύρα Budweiser, αποτελεί επιστροφή στα θεμέλια του Blockchain. 

  "Μέσα από αυτό το έργο βοηθάμε να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό λογιστικό βιβλίο με τις συναλλαγές των αγροτών που θα δημιουργήσει μια οικονομική ταυτότητα και θα επιτρέψει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες" δήλωσε ο Maisie Devine, o διευθυντής της AB InBev. "Αυτό θα επιτρέψει στους αγρότες να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και να βελτιώσουν τα μέσα διαβίωσης των οικογενειών και των κοινοτήτων τους". 

  Η συνεργασία της ΑΒ Ιn Bev με την BanQu ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2018 όταν στη Ζάμπια εξυπηρέτησε 2.000 μικρούς καλλιεργητές κασάβας και τους έφερε σε επαφή με υπηρεσίες στην Ουγκάντα, τη Βραζιλία, τη Κόστα Ρίκα, την Ινδονησία, την Ιορδανία, τη Σομαλία, το Μαλάουι, τη Νότια Αφρική, τη Συρία, την Ουγκάντα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος της επένδυσης θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα και το Μεξικό αργότερα φέτος. 

  Η BanQu ιδρύθηκε το 2015 και έχει αντλήσει $2,6 εκατ. για να συνδέσει τους αγρότες και άλλους παραγωγούς βασικών προϊόντων απευθείας με μεγαλύτερες εταιρείες χωρίς μεσάζοντες. 

  Την ίδια ώρα που κολοσσοί της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως η ναυτιλιακή εταιρεία Maersk προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, η AB Inbev παρέχει άλλο ένα όφελος που προέρχεται από τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των ατόμων που δεν διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς. 

  Το 2017 εκτίμηση της παγκόσμιας τράπεζας έκανε λόγο για 1,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν λογαριασμούς σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επίσης αναφέρει πως το μέγεθος αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας του παγκόσμιου blockchain την ίδια χρονιά ήταν $82,1 εκατομμύρια και προβλέπει ότι θα φτάσει τα $3 δισεκατομμύρια έως το 2013. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  153,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,8 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,4 δισ. $