Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Ιουν-2019 17:15

  Πάνω από 16 δισ. δολ. έχασαν τη Δευτέρα αθροιστικά οι "ισχυροί άνδρες" των Google, Facebook, Amazon

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πάνω από 16 δισ. δολ. έχασαν τη Δευτέρα αθροιστικά οι "ισχυροί άνδρες" των Google, Facebook, Amazon

  Της Rachel Sandler

  Οι περιουσίες των ιδρυτών της Google, της Facebook και της Amazon υποχώρησαν κατά πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια αθροιστικά σε συνδυασμό τη Δευτέρα, μετά από αναφορές στον Τύπο ότι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας πιθανόν να γίνουν στόχος ερευνών των αμερικανικών αρχών για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

  Οι ιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page, έγιναν κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια φτωχότεροι, αντίστοιχα. Η περιουσία του Brin ανέρχεται τώρα σε 45,6 δισ. δολ., ενώ εκείνη του Page στα 48,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ταξινόμηση σε πραγματικό χρόνο των δισεκατομμυριούχων που πραγματοποιεί το Forbes.

  Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έχασε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του ανέρχεται πλέον σε 61,2 δισ. δολάρια.

  Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να μειώνεται στα 6,5 δισ. δολάρια. Εξακολουθεί ωστόσο να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία την οποία οι υπολογισμοί του Forbes τοποθετούν στα 139,8 δισ. Δολάρια.

  Τι ακριβώς συνέβη; Τη Δευτέρα, διάφορα πρακτορεία ειδήσεων και ΜΜΕ ανέφεραν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αποφάσισαν ποιες υπηρεσίες έχουν δικαιοδοσία για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πιθανής παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από πλευράς της Google, της Facebook, της Amazon και της Apple.

  Μετά την δημοσιοποίηση της σχετικής είδησης, οι μετοχές των συγκεκριμένων εταιρειών "βυθίστηκαν" απότομα.

  Το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης θα χειριστεί τις έρευνες που σχετίζονται με την Google και την Apple, ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) θα διερευνήσει εκείνες που αφορούν το Facebook και την Amazon. Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί δεν έχουν ανοίξει καμία επίσημη έρευνα - ωστόσο η κλιμάκωση δείχνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά τη λήψη μέτρων για το "σπάσιμο" σε μικρότερα κομμάτια των γιγάντων της τεχνολογίας (των λεγόμενων Big Tech).

  Η Βουλή των Αντιπροσώπων (σ.σ. κάτω σώμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, το οποίο ελέγχεται πλέον από το Δημοκρατικό Κόμμα) ανακοίνωσε επίσης τη δική της, ξεχωριστή έρευνα για τους "μεγάλους" του κλάδου, σηματοδοτώντας ότι οι νομοθέτες και στις δύο πλευρές του διαδρόμου είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις εταιρείες.

  Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, ενώ η Apple είναι επίσης στόχος πιθανής αντιμονοπωλιακής ομοσπονδιακής έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλός της, Tim Cook, δεν είναι δισεκατομμυριούχος και ως εκ τούτου δεν εμφανίζεται στη λίστα κατάταξης των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, την οποία συντάσσει το Forbes.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  153,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,8 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,4 δισ. $