Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Ιουν-2019 14:15

  Η Foursquare εξασφάλισε $150 εκατ. χρηματοδότηση για την εξαγορά της Placed

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Foursquare εξασφάλισε $150 εκατ. χρηματοδότηση για την εξαγορά της Placed

  Η Foursquare, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του παρελθόντος έγινε επιχείρηση τεχνολογίας και ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους $150 εκατ. αλλά και την πρώτη της εξαγορά. Η Placed, η πλατφόρμα που ανήκει στην Snap εξαγοράστηκε για ένα ποσό που δεν έχει ανακοινωθεί και αυτή η κίνηση καθιστά τον ιδρυτή της Placed και διευθύνοντα σύμβουλο David Shim, πρόεδρο της Foursquare. 

  "Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν ποτέ στον χώρο της τεχνολογίας που ασχολείται με τις τοποθεσίες" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fourquare Jeff Glueck. Επίσης πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση της εταιρείας. Με επικεφαλής την Raine Group, αυτός ο γύρος χρηματοδότησης διαμορφώνει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα $390 εκατομμύρια. "Η επένδυση θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μας και επίσης θα μας προσφέρει κεφάλαια για την έρευνα, την ανάπτυξη αλλά και τα σχέδια επέκτασής μας" δήλωσε ο Glueck. 

  Οι συνομιλίες για την εξαγορά άρχισαν τον Ιανουάριο όταν η Foursquare πλησίασε την Placed, τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Foursquare που εξαγοράστηκε από την Snap για $135 εκατομμύρια. Η εταιρεία συνεργάζεται με 500 εταιρείες μεταξύ των οποίων 75 από τις 100 πιο δημοφιλείς επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δεδομένα της Foursquare εξυπηρετούν 150.000 εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των Uber, Twitter, Samsung και Αpple. 

  H υπηρεσία Attribution της Foursquare εξυπηρετεί πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές στις ΗΠΑ μηνιαίως. Με την εξαγορά της Placed, η Foursquare ελπίζει να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη υπηρεσία που θα βασίζεται στην τοποθεσία. 

  Η Snap η οποία έχει 186 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες υποστηρίζει την Foursquare. O Jeremi Gorman, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε μάλιστα ότι προσβλέπει σε συνεχή συνεργασία. "Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της Foursquare και της Placed" δήλωσε ο Gorman. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πως "εφευρίσκουν" το μέλλον στην τοποθεσία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σε πολλά όπως τα δεδομένα μέτρησης και θέσης καθώς και να αξιοποιήσουμε την δυναμική της διαφημιστικής μας δραστηριότητας". 

  Ως πρόεδρος της Foursquare, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Placed, Shim θα είναι υπεύθυνος εν μέρει για την αφομοίωση των δύο εταιρειών. "Είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι θα ακολουθήσει και πως θα αναπτυχθεί η ομάδα μας" δήλωσε ο Glueck και πρόσθεσε "έχουμε τους πόρους και με τα νέα κεφάλαια και πάνω από $100 εκατ. σε ετήσια έσοδα θα βοηθήσουμε να δημιουργήσουμε το μέλλον. Σήμερα κάνουμε μερικά βήματα πιο κοντά σε αυτό το μέλλον". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  153,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,8 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,4 δισ. $