Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Μαϊ-2019 18:26

  Αυτή η Under 30 Startup άντλησε άλλα $32 εκατ. για να παράγει χημικά με βακτήρια

  Αυτή η Under 30 Startup άντλησε άλλα $32 εκατ. για να παράγει χημικά με βακτήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Alex Knapp

  Η startup Solugen με έδρα το Χιούστον ανακοίνωσε πως άντλησε $32 εκατ. από τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε από τον Gaurab Chakrabarti, που ανήκε στην λίστα Forbes Under 30 και τον Sean Hunt θα τα χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της. 

  Τον γύρο της χρηματοδότησης ηγήθηκε η Founders Fund και ο συνεργάτης της επιχείρησης Brian Singerman θα προσχωρήσει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο. Η Wester Technology Investment, η Υ Combinator, η Refractor Capital και άλλοι συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της οποίας το συνολικό ποσό των venture capital που άντλησε η εταιρεία ανήλθε σε πάνω από $55 εκατομμύρια. 

  Το πρωτογενές προϊόν της Solugen είναι υπεροξείδιο του υδρογόνου μια χημική ουσία που παρασκευάζεται εδώ και καιρό στην περιοχή του Χιούστον. Παραδοσιακά, η χημική ουσία παράγεται μέσω μια περίπλοκης και τοξικής διαδικασίας που χρησιμοποιεί υδρογονάνθρακες που προέρχονται από πετρέλαιο. Η Solugen το κατασκευάζει εντελώς διαφορετικά χρησιμοποιώντας φυτικά σάκχαρα που βρίσκονται στα απόβλητα των τροφίμων και ένζυμα που προέρχονται από επεξεργασμένα βακτήρια. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε πολλά άλλα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνουν και άλλες χημικές ουσίες που δημιουργούνται κατά την παραγωγή του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Αυτά τα προϊόντα έχουν εφαρμογή στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο καθώς και στην επεξεργασία νερού, τη γεωργία και άλλες βιομηχανίες. 

  Η διαδικασία δεν δημιουργεί οποιαδήποτε τοξικά παραπροϊόντα και το πιο σημαντικό οι "βιοαντιδραστήρες" της εταιρείας όπου παράγεται το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι εύκολοι στη χρήση, σχετικά μικροί πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν εκεί που βρίσκεται ο εκάστοτε πελάτης χωρίς η εταιρεία να αναγκάζεται να κάνει μεγάλες αποστάσεις και να αυξάνεται στο τέλος η τιμή. 

  Στο άμεσο μέλλον, όμως, η Solugen θα επικεντρωθεί στην κατασκευή του πρώτου μεγάλου εργοστασίου το οποίο θα παράγει περίπου 1.000 τόνους υπεροξειδίου του υδρογόνου ετησίως, σε μια περιοχή 5 στρεμμάτων στο Χιούστον. Το υπόλοιπο κεφάλαιο θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των λεγόμενων "mini – mils" την κινητών βιοαντιδραστήρων που μπορούν να παράγουν τα προϊόντα τους κοντά στους πελάτες τους. 

  Ένας λόγος που η παραγωγή γίνεται τόσο γρήγορα είναι, σύμφωνα με το Chakrabarti, η μεγάλη ζήτηση. "Θεωρήσαμε ότι οι άνθρωποι θα μας δουν απλά σαν άλλη μία "πράσινη" εταιρεία είπε. Αλλά η τιμή είναι καλή και γινόμαστε εμπορικό σήμα".

  Παρόλο που η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα ακριβή στοιχεία, ισχυρίζεται ότι βλέπει σχεδόν δεκαπλάσια ανάπτυξη σε ετήσια βάση χάρη στις συμβάσεις με εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου και έσοδα όταν η νέα μονάδα ολοκληρωθεί θα δει έσοδα εκατομμυρίων με διψήφιο αριθμό. 

  Κοιτάζοντας μπροστά, οι ιδρυτές της εταιρείας εξετάζουν την επέκταση των προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παραγωγής πλαστικών με βιολογική διαδικασία. Επίσης, εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας κοινοπραξιών με εργοστάσια αιθανόλης στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής οι οποίες αποτελούν καλές τοποθεσίες για τα mini-mills της εταιρείας. 

  "Η αποστολή μας είναι να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα άνθρακα από τη χημική βιομηχανία" δήλωσε ο Chakrabarti. "Πρέπει να κατασκευάσουμε μικρότερα εργοστάσια για να είμαστε κερδοφόροι και γι’ αυτό κλίνουμε προς το να συνεργαστούμε με παραγωγούς αιθανόλης". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  155,9 δισ. $

  +1.541,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,1 δισ. $

  -312,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,5 δισ. $

  -1.079,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,0 δισ. $

  -0,7 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  69,7 δισ. $

  -429,3 εκ. $