Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαϊ-2019 09:44

  Δισεκατομμυριούχος θα αποπληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια 400 αποφοίτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δισεκατομμυριούχος θα αποπληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια 400 αποφοίτων

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:42

  Αυτό είναι δώρο αποφοίτησης.

  Ο Robert F. Smith, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος, προσφέρει το "απόλυτο" δώρο αποφοίτησης στην τάξη του 2019 του Morehouse College: ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει το φοιτητικό δάνειο όλων των αποφοίτων.

  Το δώρο των δώρων

  Η περιουσία του Smith εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια και είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vista Equity Partners, εταιρείας επενδύσεων που εστιάζει στους τομείς λογισμικού, δεδομένων και τεχνολογίας, ενώ πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία στο Morehouse την Κυριακή. 

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανακοίνωσε ότι η οικογένειά του θα πραγματοποιήσει μια δωρεά που αποσκοπεί στην αποπληρωμή των φοιτητικών δανείων όλων των αποφοίτων της τάξης του 2019 του Morehouse, που ανέρχονται σε περίπου 400. 

  Η αξία του δώρου υπολογίζεται περίπου στο ποσό των 40 εκατ. δολαρίων, ενώ ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει επίσης δωρεά ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων προς το Morehouse. Το 2016, ο Smith προσέφερε 50 εκατ. δολάρια στο Πανεπιστήμιο Cornell, στο οποίο φοίτησε.

  "Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου σε αυτή τη χώρα, στόχος μας είναι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθειά σας", δήλωσε ο Smith. "Αυτή είναι η τάξη μου, του 2019. Και η οικογένειά μου θα πραγματοποιήσει μια δωρεά για να καλύψει τα φοιτητικά δάνεια...". "Ξέρω ότι η τάξη μου θα φροντίσει να το ανταποδώσει στο μέλλον... αλλά ας εξασφαλίσουμε πως κάθε τάξη θα έχει την ίδια ευκαιρία καθώς είμαστε αρκετοί για να φροντίσουμε την κοινότητά μας".

  Στατιστικά στοιχεία φοιτητικών δανείων

  Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα φοιτητικά δάνεια αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν περισσότεροι από 44 εκατομμύρια δανειολήπτες, οι οποίοι οφείλουν συνολικά 1,5 τρισ., δολάρια σε φοιτητικά δάνεια, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Make Lemonade, τα φοιτητικά δάνεια αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία καταναλωτικού χρέους, μετά τα ενυπόθηκα δάνεια, με το ύψος τους να ξεπερνά το χρέος μέσω πιστωτικών καρτών και τα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων. Η αποπληρωμή δε των φοιτητικών δανείων παραμένει μια από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  153,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  93,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,8 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,4 δισ. $