Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Μαϊ-2019 15:52

  Η Google ανοίγει κέντρο μηχανικής στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας

  Η Google ανοίγει κέντρο μηχανικής στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Sam Shead

  Η Google έχει κερδίσει δισεκατομμύρια από τη συλλογή δεδομένων χρηστών, αλλά τώρα ο τεχνολογικός γίγαντας δημιουργεί ένα νέο κέντρο στο Μόναχο που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τους χρήστες να πάρουν πίσω τον έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων.

  Καθώς οι κολοσσοί της τεχνολογίας υπόκεινται σε αυξανόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις και τους καταναλωτές για τη βλάβη που προκαλούν τα προϊόντα τους, η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας (GSEC) στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, προσθέτοντας ότι το κέντρο θα γίνει παγκόσμιος κόμβος για την ανάπτυξη λύσεων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

  Η Google θα διπλασιάσει τον αριθμό των μηχανικών που απασχολεί στο Μόναχο από τα 100 στα 200 άτομα μέχρι τα τέλη του 2019, οδηγώντας το σύνολο του προσωπικού του γραφείου του Μονάχου σε περισσότερα από 1.000 άτομα.

  Ο CEO της Google, Sundar Pichai, έγραψε σε ανάρτησή του σε blog: "Δεν είναι τυχαίο ότι κατασκευάζουμε τον κόμβο μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην καρδιά της Ευρώπης και σε μια χώρα που από πολλές απόψεις αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι Ευρωπαίοι την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ιδιωτικότητα".

  Το GSEC θα είναι επιφορτισμένο με την κατασκευή νέων εργαλείων και λειτουργιών που θα βοηθήσουν τους χρήστες να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους. Το κέντρο πιθανώς θα βοηθήσει την Google να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ευαίσθητης στο θέμα της ιδιωτικότητας γερμανικής κυβέρνησης , η οποία έχει ασκήσει σημαντική πίεση στην εταιρεία για να αλλάξει τη συμπεριφορά της με την πάροδο των ετών.

  Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του το 2007, το γραφείο του Μονάχου, έχει ήδη διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη ενός αριθμού προϊόντων Google για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του "Google Account", του κεντρικού κόμβου όπου οι χρήστες της Google μπορούν να ελέγχουν το απόρρητό τους στον Chrome, το YouTube, τους Χάρτες και άλλα προϊόντα.

  Σε συνέντευξη Τύπου, ο Stephan Micklitz, διευθυντής μηχανικής της Google και επικεφαλής του GSEC, δήλωσε: "Θα κατασκευάσουμε τα διαδικτυακά στηθαία ασφαλείας του μέλλοντος εδώ στο Μόναχο".

  Τους επόμενους μήνες, ο Micklitz και η ομάδα του θα επιδιώξουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των χρηστών στις ρυθμίσεις απορρήτου και θα επεκτείνουν τη λειτουργία "ανώνυμης περιήγησης" που υπάρχει στον browser Google Chrome και σε άλλα προϊόντα της Google. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν πρώτα από τη διοίκηση στην Silicon Valley.

  Όπως το Facebook, η Google αντλεί δισεκατομμύρια δολάρια από τα δεδομένα των χρηστών. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχει τη δύσκολη πρόκληση να προσπαθήσει να ισορροπήσει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων με τα κέρδη της.

  Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Google εξακολουθεί να συλλέγει τεράστιες ποσότητες δεδομένων χρήστη αυτοματοποιημένα. Ερωτηθείς αν η Google θα εξετάσει ποτέ το ενδεζόμενο να επιτρέπει στους χρήστες να είναι "incognito" ως προεπιλογή, ο Mark Risher, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της εταιρείας, δήλωσε στο Forbes ότι οι χρήστες μπορούν να αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς τους στο Google αν δεν θέλουν να μοιραστούν δεδομένα.

  Το γραφείο του Μονάχου, το οποίο φιλοξενεί σήμερα περίπου 750 υπαλλήλους της Google, χρησιμοποιείται επίσης για την έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων.
  Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Google απασχολεί περίπου 17.000 άτομα. Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά γραφεία της Google βρίσκονται στο Λονδίνο, το Δουβλίνο και τη Ζυρίχη.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  108,7 δισ. $

  +531,8 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,4 δισ. $

  -26,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,4 δισ. $

  +259,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,0 δισ. $

  -172,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,9 δισ. $

  -326,3 εκ. $