Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Μαϊ-2019 11:26

  JPMorgan: Το blockchain μπορεί να επιλύσει κοινωνικά προβλήματα -σε συνεργασία με την Microsoft

  JPMorgan: Το blockchain μπορεί να επιλύσει κοινωνικά προβλήματα -σε συνεργασία με την Microsoft
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Michael del Castillo

  Η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη προμηθεύτρια λογισμικού για να φέρει το εταιρικό blockchain στις μάζες.

  Σε κοινή τους δήλωση, η JPMorgan εξήγησε λεπτομερέστερα τι σημαίνει η συνεργασία με την Microsoft, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το δημόσια διαθέσιμο blockchain Quorum στη δημιουργία του οποίου βοήθησε η JPMorgan, αλλά σε μια ασυνήθιστα τολμηρή δήλωση από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, για την κοινωνία ολόκληρη.

  "Είμαστε απίστευτα περήφανοι για την επιτυχία που είχε το Quorum κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς οργανισμοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Quorum για την επίλυση πολύπλοκων επιχειρηματικών και κοινωνικών προβλημάτων μέσω λύσεων blockchain", ανέφερε ο Umar Farooq, παγκόσμιος επικεφαλής Blockchain της JP Morgan σε δήλωση.

  Οι δύο εταιρείες, που συλλογικά αποτιμώνται στα 1,3 τρισ. δολάρια, ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την επιτάχυνση της υιοθέτησης του blockchain μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων. Η ανακοίνωση καθιστά την πλατφόρμα της JPMorgan ως την πρώτη που διατίθεται μέσω της υπηρεσίας Azure Blockchain, μιας σειράς εργαλείων σχεδιασμένων να ενσωματώνονται άψογα στην πλατφόρμα cloud της Microsoft.

  Ως μέρος της συμφωνίας, η Microsoft παρέχει τεχνική υποστήριξη, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη διείσδυσης στην αγορά στην πλατφόρμα.

  Και οι δύο εταιρείες βρίσκονται στην πρώτη λίστα Forbes Blockchain 50 που δημοσίευσε το Forbes τον περασμένο μήνα. Ενώ η JPMorgan είναι μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος χρήστης του ανοιχτού κώδικα Quorum, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε, με το προϊόν JPM Coin που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, η Microsoft έλαβε περισσότερο έναν ρόλο υποστήριξης, ευθυγραμμιζόμενη με μια σειρά λύσεων blockchain. Το cloud Azure της Microsoft αποτελεί μια αυξανόμενη πηγή εσόδων για την εταιρεία, η οποία πρόσφατα εκτιμήθηκε στα 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

  Τα δημόσια blochchains όπως το ethereum, στα οποία μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση, θεωρήθηκαν αρχικά ως τρόποι μετακίνησης αξίας χωρίς μεσάζοντες όπως οι τράπεζες, τις οποίες πολλοί από τους πρώτους χρήστες δεν εμπιστεύονταν στα χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κατάρρευση των ετών 2007 και 2008. Επιτρεπόμενες εκδόσεις όπως το Quorum υποσχέθηκαν να εξομαλύνουν τη ροή στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, αφαιρώντας τους μεσάζοντες και αυξάνοντας τη διαφάνεια ορισμένων αλυσίδων εφοδιασμού, αν και η κοινή ανακοίνωση δεν παρέχει παραδείγματα για το κοινωνικό όφελος που θα μπορούσε να επιφέρει η συνεργασία.

  Για το μέλλον, οι εταιρείες λένε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να χτίσουν στο Quorum, το οποίο φέρει πολλές ομοιότητες με το δημόσιο blockchain ethereum, εκτός από τον πρόσθετο έλεγχο για το ποιος μπορεί να δει τι.

  "Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός εκτείνεται πέρα από τα τείχη ενός μεμονωμένου οργανισμού, οι εταιρείες χρειάζονται λύσεις που τους επιτρέπουν να μοιράζονται με ασφάλεια τις επιχειρηματικές διαδικασίες τους", ανέφερε η Peggy Johnson, εκτελεστική αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Microsoft.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,8 δισ. $

  +579,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  -156,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,7 δισ. $

  -70,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  -103,8 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,8 δισ. $

  +713,9 εκ. $