Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 14:46

  Η Snapchat παραμένει ζωντανή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Snapchat παραμένει ζωντανή

  Της Dawn Chmielewski

  To Snapchat δείχνει να αποκτά μια νέα δυναμική, κερδίζοντας νέους συνδρομητές και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα έσοδά του το πρώτο τρίμηνο.  

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat απέκτησε άλλα 4 εκατομμύρια χρήστες στο τρίμηνο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ενεργών χρηστών της σε καθημερινή βάση να φτάσει τα 190 εκατομμύρια. Τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν 39% στα 320 εκατ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για έσοδα ύψους 306,5 εκατ. δολ.

  Παράλληλα συρρικνώθηκαν οι ζημίες της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε ότι διαμορφώθηκαν σε 310 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή -μια βελτίωση ύψους 75 εκατ. δολ. σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ζημίες 12 σεντς ανά μετοχή.

  Ο CEO της εταιρείας Evan Spiegel εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι η νέα εφαρμογή για Android είναι διαθέσιμη σε όλους και τα πρώτα αποτελέσματά της είναι υποσχόμενα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα σειρά προγραμμάτων και μια νέα πλατφόρμα παιχνιδιών -προϊόντα που η Snap ελπίζει να της αποφέρουν κέρδη μέσω διαφημίσεων.

  "Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, βλέπουμε πολλές ευκαιρίες για να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με στόχο τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη" δήλωσε ο Spiegel.

  Οι επενδυτές "απάντησαν" με ενθουσιασμό στα αποτελέσματα, οδηγώντας τη μετοχή της εταιρείας σε κέρδη 2% στα $12,22 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς.

  Η Snap ανάκαμπτει από μια περίοδο πέρυσι κατά την οποία ο ανασχεδιασμός της δεν είχε μεγάλη απήχηση, με αποτέλεσμα να χάσει εκατομμύρια χρήστες, και ενώ μια σειρά στελεχών αποχώρησαν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  +170,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +15,4 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  88,9 δισ. $

  +301,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,6 δισ. $

  -522,0 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,9 δισ. $

  +181,9 εκ. $