Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 07:27

  Τι να περιμένουμε από την Netflix μετά τα αποτελέσματα α' τριμήνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από Trefis Team και Great Speculations

  Τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα της Netflix ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις στο πρώτο τρίμηνο. Οι νέοι συνδρομητές ανήλθαν στους 9,6 εκατομμύρια. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 22% σε ετήσια βάση στα 4,5 δισ. δολάρια, λόγω της αύξησης των συνδρομητών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές streaming. Η διεθνής βάση συνδρομητών συνέχισε να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς (33% σε ετήσια βάση) για ακόμη μια φορά, ενώ η εγχώρια ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης σταθεροποιήθηκε στο λίγο πάνω από 10%.

  Η Netflix είδε τη μετοχή της να κερδίζει σχεδόν 35% στη διάρκεια του 2019. Μια εκτίμησή μας για τη μετοχή της Netflix την τοποθετεί στα 378 δολάρια, ήτοι ελαφρώς πιο πάνω από τρέχουσα τιμή της αγοράς. Δημιουργήσαμε ένα διαδραστικό πίνακα ελέγχου, ο οποίος περιγράφει τις προβλέψεις μας για το προσεχές τρίμηνο και ολόκληρο το 2019.

  Προσδοκίες για το β’ τρίμηνο

  • Η Netflix αναμένει  συνολικά 5 εκατομμύρια καθαρές νέες συνδρομές (περίπου 300 χιλ. καθαρές προσθήκες στις ΗΠΑ και 4,7 εκατομμύρια διεθνώς), σε σύγκριση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 5,4 εκατομμύρια συνδρομές.

  • Η εταιρεία προβλέπει ότι τα συνολικά της έσοδα θα φθάσουν τα 4,9 δισ. δολάρια το 2ο τρίμηνο του 2019. Η εταιρεία αναμένει επίσης λειτουργικό περιθώριο 12,5% το πρώτο τρίμηνο.

  • Η Netflix αύξησε τις τιμές της στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές της Λατινικής Αμερικής. Η νέα τιμολόγηση της Netflix στις ΗΠΑ θα εφαρμοστεί σταδιακά στα υπάρχοντα μέλη στη διάρκεια του α’ και β’ τριμήνου και οι τιμές στις ΗΠΑ για τα νέα μέλη θα αυξηθούν σε κάθε κατηγορία. Το τυπικό πρόγραμμα (δύο οθόνες σε ποιότητα HD) αυξάνεται από τα $10,99 στα $12,99 το μήνα. Το πλήρες πρόγραμμα (έως και τέσσερις οθόνες Ultra HD) αυξάνεται από τα $13,99 στα $15,99 το μήνα. Το αρχικό πρόγραμμα (με μία μόνο οθόνη χωρίς HD) αυξάνεται για πρώτη φορά, από τα $7,99 στα $8,99 το μήνα. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των μέσων εσόδων της εταιρείας ανά πελάτη κατά τα επόμενα τρίμηνα.

  • Προβλέπουμε ότι η Netflix θα φθάσει τους 64 εκατομμύρια συνδρομητές (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν δοκιμών) στις ΗΠΑ, με μέσο μηνιαίο έσοδο ανά συνδρομητή άνω των 11,50 δολαρίων, το οποίο μεταφράζεται σε εγχώρια έσοδα streaming ύψους 2,2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. Επιπλέον, εκτιμούμε επίσης περίπου 100 εκατομμύρια συνδρομητές στις διεθνείς αγορές με μέση μηνιαία χρέωση ανά συνδρομητή ύψους 8,70 δολαρίων, που θα μεταφραστεί σε έσοδα από διεθνές streaming ύψους περίπου 2,6 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο.

  • Η Netflix αυξάνει τους συνδρομητές της εκμεταλλευόμενη το πρωτότυπό περιεχόμενό της, και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον. Από την άλλη πλευρά, η επιχείρηση DVD της Netflix αναμένεται να συνεχίσει να χάνει έδαφος και τα έσοδά της πιθανόν να μειωθούν σε μόλις λίγο πάνω από $ 77 εκατομμύρια.

  Προβλέψεις για το 2019

  • Αναμένουμε από την εταιρεία να καταγράψει έσοδα περίπου 20,5 δισ. δολαρίων το 2019, με έσοδα 9,3 δισ. δολαρίων από τον εγχώριο κλάδο streaming και έσοδα 11 δισ. δολαρίων από τον διεθνή

  • Η αμερικανική αγορά περιεχομένου streaming είναι πιο κορεσμένη λόγω ισχυρών πιέσεων από τον ανταγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να ενταθεί όταν η Disney εγκαινιάσει τη δική της πλατφόρμα Disney +. Η υπηρεσία αυτή θα είναι επίσης αρκετά φθηνότερη από την Netflix (στα 7 δολάρια ανά μήνα έναντι 13 δολαρίων)

  • Η Netflix εμφάνισε αρνητικές ταμειακές ροές 3 δισ. δολαρίων για το 2018 και τώρα αναμένει ότι το έλλειμμα των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2019 θα είναι ελαφρώς υψηλότερο στα περίπου 3,5 δισ. δολάρια, λόγω υψηλότερων φόρων επί της ρευστότητας που συνδέονται με τη μεταβολή της εταιρικής δομής και τις πρόσθετες επενδύσεις σε ακίνητα και άλλες υποδομές.

  • Η εταιρεία αναμένει βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2020 και κάθε έτος από εκεί και έπειτα, λόγω της ολοένα αυξανόμενης βάσης συνδρομητών, εσόδων και περιθωρίων λειτουργίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,2 δισ. $

  -9,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  89,2 δισ. $

  +62,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,2 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,3 δισ. $