Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 07:27

  Τι να περιμένουμε από την Netflix μετά τα αποτελέσματα α' τριμήνου

  Τι να περιμένουμε από την Netflix μετά τα αποτελέσματα α' τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από Trefis Team και Great Speculations

  Τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα της Netflix ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις στο πρώτο τρίμηνο. Οι νέοι συνδρομητές ανήλθαν στους 9,6 εκατομμύρια. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 22% σε ετήσια βάση στα 4,5 δισ. δολάρια, λόγω της αύξησης των συνδρομητών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές streaming. Η διεθνής βάση συνδρομητών συνέχισε να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς (33% σε ετήσια βάση) για ακόμη μια φορά, ενώ η εγχώρια ανάπτυξη συνδρομητικής βάσης σταθεροποιήθηκε στο λίγο πάνω από 10%.

  Η Netflix είδε τη μετοχή της να κερδίζει σχεδόν 35% στη διάρκεια του 2019. Μια εκτίμησή μας για τη μετοχή της Netflix την τοποθετεί στα 378 δολάρια, ήτοι ελαφρώς πιο πάνω από τρέχουσα τιμή της αγοράς. Δημιουργήσαμε ένα διαδραστικό πίνακα ελέγχου, ο οποίος περιγράφει τις προβλέψεις μας για το προσεχές τρίμηνο και ολόκληρο το 2019.

  Προσδοκίες για το β’ τρίμηνο

  • Η Netflix αναμένει  συνολικά 5 εκατομμύρια καθαρές νέες συνδρομές (περίπου 300 χιλ. καθαρές προσθήκες στις ΗΠΑ και 4,7 εκατομμύρια διεθνώς), σε σύγκριση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 5,4 εκατομμύρια συνδρομές.

  • Η εταιρεία προβλέπει ότι τα συνολικά της έσοδα θα φθάσουν τα 4,9 δισ. δολάρια το 2ο τρίμηνο του 2019. Η εταιρεία αναμένει επίσης λειτουργικό περιθώριο 12,5% το πρώτο τρίμηνο.

  • Η Netflix αύξησε τις τιμές της στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές της Λατινικής Αμερικής. Η νέα τιμολόγηση της Netflix στις ΗΠΑ θα εφαρμοστεί σταδιακά στα υπάρχοντα μέλη στη διάρκεια του α’ και β’ τριμήνου και οι τιμές στις ΗΠΑ για τα νέα μέλη θα αυξηθούν σε κάθε κατηγορία. Το τυπικό πρόγραμμα (δύο οθόνες σε ποιότητα HD) αυξάνεται από τα $10,99 στα $12,99 το μήνα. Το πλήρες πρόγραμμα (έως και τέσσερις οθόνες Ultra HD) αυξάνεται από τα $13,99 στα $15,99 το μήνα. Το αρχικό πρόγραμμα (με μία μόνο οθόνη χωρίς HD) αυξάνεται για πρώτη φορά, από τα $7,99 στα $8,99 το μήνα. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των μέσων εσόδων της εταιρείας ανά πελάτη κατά τα επόμενα τρίμηνα.

  • Προβλέπουμε ότι η Netflix θα φθάσει τους 64 εκατομμύρια συνδρομητές (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν δοκιμών) στις ΗΠΑ, με μέσο μηνιαίο έσοδο ανά συνδρομητή άνω των 11,50 δολαρίων, το οποίο μεταφράζεται σε εγχώρια έσοδα streaming ύψους 2,2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. Επιπλέον, εκτιμούμε επίσης περίπου 100 εκατομμύρια συνδρομητές στις διεθνείς αγορές με μέση μηνιαία χρέωση ανά συνδρομητή ύψους 8,70 δολαρίων, που θα μεταφραστεί σε έσοδα από διεθνές streaming ύψους περίπου 2,6 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο.

  • Η Netflix αυξάνει τους συνδρομητές της εκμεταλλευόμενη το πρωτότυπό περιεχόμενό της, και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον. Από την άλλη πλευρά, η επιχείρηση DVD της Netflix αναμένεται να συνεχίσει να χάνει έδαφος και τα έσοδά της πιθανόν να μειωθούν σε μόλις λίγο πάνω από $ 77 εκατομμύρια.

  Προβλέψεις για το 2019

  • Αναμένουμε από την εταιρεία να καταγράψει έσοδα περίπου 20,5 δισ. δολαρίων το 2019, με έσοδα 9,3 δισ. δολαρίων από τον εγχώριο κλάδο streaming και έσοδα 11 δισ. δολαρίων από τον διεθνή

  • Η αμερικανική αγορά περιεχομένου streaming είναι πιο κορεσμένη λόγω ισχυρών πιέσεων από τον ανταγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να ενταθεί όταν η Disney εγκαινιάσει τη δική της πλατφόρμα Disney +. Η υπηρεσία αυτή θα είναι επίσης αρκετά φθηνότερη από την Netflix (στα 7 δολάρια ανά μήνα έναντι 13 δολαρίων)

  • Η Netflix εμφάνισε αρνητικές ταμειακές ροές 3 δισ. δολαρίων για το 2018 και τώρα αναμένει ότι το έλλειμμα των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2019 θα είναι ελαφρώς υψηλότερο στα περίπου 3,5 δισ. δολάρια, λόγω υψηλότερων φόρων επί της ρευστότητας που συνδέονται με τη μεταβολή της εταιρικής δομής και τις πρόσθετες επενδύσεις σε ακίνητα και άλλες υποδομές.

  • Η εταιρεία αναμένει βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2020 και κάθε έτος από εκεί και έπειτα, λόγω της ολοένα αυξανόμενης βάσης συνδρομητών, εσόδων και περιθωρίων λειτουργίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:25 15/11

  Η κρίση των αλυσίδων εστίασης στις ΗΠΑ - Χρεοκόπησε και η Houlihan's

  Προσθέτοντας τον εαυτό της στη λίστα άλλων 3 αλυσίδων του κλάδου που χρειάζονται επίσης διάσωση εάν πρόκειται να παραμείνουν στη ζωή.

  08:25 15/11

  Η δέσμευση Τζόνσον για στροφή στην αιολική ενέργεια απειλείται από το Brexit

  Ο Τζόνσον υποσχέθηκε πρόσφατα να τετραπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου από υπεράκτια αιολικά πάρκα έως το 2030. Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο στόχος αυτός είναι...

  16:54 14/11

  O Jamie Dimon καταγγέλλει την ανισότητα πλούτου αλλά δεν μιλά για τις δικές του αποδοχές των 31 εκατ. δολαρίων

  Ο CEO της JPMorgan Chase παραδέχτηκε ότι η ανισότητα των πλούτου είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά τις δικές του διόλου ευκαταφρόνητες αποδοχές.

  01:30 14/11

  Η αυγή των νεοτραπεζών: Οι Fintechs προσπαθούν να αφανίσουν τις παραδοσιακές τράπεζες

  Δεκάδες ψηφιακές τράπεζες, γνωστές και ως νεοτράπεζες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο και τα venture capitals στοιχηματίζουν δισεκατομμύρια ότι θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά...

  17:27 13/11

  Προβλήματα για πολλούς χρήστες λίγες ώρες αφότου ξεκίνησε η λειτουργία της Disney+

  60 εκατομμύρια έως 90 εκατομμύρια είναι οι συνδρομητές που η Disney στοχεύει να έχει στην Disney + μέχρι το 2024.

  14:40 13/11

  Το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο - Το Patek Philippe που δημοπρατήθηκε έναντι 31 εκατ. δολαρίων

  Το Grandmaster Chime 6300A έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από ανοξείδωτο χάλυβα, έχει δύο όψεις (ροζ χρυσό/μαύρο), διαθέτει 20 λειτουργίες και είναι το πιο πολύπλοκο ρολόι της εταιρείας.

  08:32 13/11

  Απώλειες $1 δισ. "μετρούν" οι μεγαλομέτοχοι της Gap από την κατάρρευση της μετοχής

  Τον τελευταίο χρόνο η Gap έχει δει τη μετοχή της να "βυθίζεται", στοιχίζοντας στην οικογένεια Fisher που έχει τον έλεγχο της εταιρείας 1 δισ. δολάρια, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε...

  13:35 12/11

  Ποιες συσκευές είναι συμβατές με την υπηρεσία streaming Disney+

  H νέα υπηρεσία streaming της Disney ξεκινά να λειτουργεί αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία.

  08:06 12/11

  Τα 5 μυστικά του Μπιλ Γκέιτς για την ευτυχία

  Πώς θα μπορούσατε να καταλήξετε κάτι πολύ περισσότερο από ένας εγωιστής, μοναχικός δισεκατομμυριούχος.

  17:36 11/11

  Η Blackstone εξαγοράζει το ποσοστό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Bumble

  Η Blackstone θα εξαγοράσει το ποσοστό του Andrey Andreev στον όμιλο MagicLab, ιδιοκτήτη του Bumble, σε μια συμφωνία που αποτιμά τον όμιλο στα 3 δισ. δολάρια.

  07:52 11/11

  Η Alibaba ετοιμάζει να "σηκώσει" 15 δισ. δολάρια από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

  Προωθεί τη μεγαλύτερη δευτερεύουσα διασυνοριακή εγγραφή στο ταμπλό του Χονγκ Κονγκ, εν μέσω ραγδαίας πολιτικής αναταραχής.

  08:50 10/11

  Ο δισεκατομμυριούχος Ben Silbermann του Pinterest έχασε 300 εκατ. δολ. μετά την κατακόρυφη πτώση της μετοχής

  Η πιο αρνητική επίδοση του Pinterest ήταν η αύξηση των ζημιών, οι οποίες διπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 413 εκατ. δολ.

  08:15 10/11

  UBS: Οι επιχειρήσεις που ελέγχονται από δισεκατομμυριούχους υπεραποδίδουν

  Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων συρρικνώθηκε το 2018.

  10:04 09/11

  Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου 30 χρόνια μετά

  Δεν αποτελεί απλά την καταστροφή ενός φυσικού εμποδίου που για 28 χρόνια χώριζε μια πόλη σε δύο αντίθετες πλευρές, αλλά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του μοντέλου που κυριάρχησε στην Ευρώπη.

  16:15 08/11

  Η αποχώρηση του CEO της GAP κλείνει άλλο ένα κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία της εταιρείας

  O Art Peck αποσύρεται από CEO της Gap, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία του λιανοπωλητή. Ο Peck θα εγκαταλείψει επίσης τη θέση του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα...

  14:21 08/11

  Η Σαουδική Αραβία φέρεται να επένδυσε $400 εκατ. στη μυστική startup του ιδρυτή της Uber

  Η μυστικοπαθής νέα startup εστίασης του δισεκατομμυριούχου Travis Kalanick, CloudKitchens, έλαβε αθόρυβα το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων από το fund διαχείρισης κρατικού πλούτου της Σαουδικής Αραβίας.

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  -254,1 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,3 δισ. $

  +173,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,8 δισ. $

  +461,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,6 δισ. $

  +73,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  72,2 δισ. $

  +566,8 εκ. $