Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Απρ-2019 11:49

  Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των traders πετρελαίου

  Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των traders πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Yannis Mouratidis

  Ιστορικά, οι τάσεις των συναλλαγών επηρεάζονται από κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες. Σήμερα επηρεάζονται εξίσου από τον ταχύ ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής που κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία. Η εκτίναξη του όγκου των δεδομένων που απαιτούνται για τη λήψη αποφάσεων, ορισμένα από τα οποία μεταβάλλονται ακόμη και σε πραγματικό χρόνο, ωθούν τους traders να επαναξιολογήσουν τα παραδοσιακά μοντέλα.

  Επιπλέον, τα margins στο trading εμπορευμάτων διαβρώνονται και, πράγματι, φαίνεται ότι ο κλάδος στο σύνολό του ίσως πρέπει να εξοικειωθεί με μια λιγότερο κερδοφόρα πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνα του Oliver Wyman, τα μικτά περιθώρια υποχώρησαν κατά περίπου 4,5% το 2016.

  Η OilX, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε μια παγκόσμιας κλάσης τεχνολογική πλατφόρμα που στοχεύει να μεταμορφώσει τη βιομηχανία συναλλαγών πετρελαίου μέσω της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης. Μια κοινοπραξία μεταξύ του εδραιωμένου οργανισμού ναυτιλιακών υπηρεσιών The Signal Group και της OilX στοχεύει στην παροχή αναλυτικών στοιχείων πετρελαίου σε πραγματικό χρόνο και με ακρίβεια για να δώσει τη δυνατότητα στους traders και τους αναλυτές να λαμβάνουν καλύτερες εμπορικές αποφάσεις.

  Σε αντίθεση με την τρέχουσα ανάλυση του πετρελαίου, η οποία βασίζεται σε ανομοιογενή και ιστορικά στοιχεία, η OilX θέλει να φέρει επανάσταση στην ανάλυση πετρελαίου αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει στις εταιρείες μια ακριβέστερη και πιο έγκαιρη εικόνα των διακυμάνσεων της αγοράς, επιτρέποντας τελικά στις εταιρείες να κάνουν πολύ περισσότερα σε πολύ λιγότερο χρόνο.

  Σύμφωνα με τον Florian Thaler, CEO και συνιδρυτή της OilX, η μοναδικότητα της εταιρείας έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί τα εργαλεία και το σύστημα ενός σύγχρονου hedge fund για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο της επιστήμης των δεδομένων. Το πλαίσιο είναι σε θέση να απορροφά μια ολοένα και αυξανόμενη πλημμύρα δεδομένων από δορυφορικά δεδομένα, συνδυάζοντάς τα άψογα με συμβατικές αναλύσεις πετρελαίου από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων διεθνών οργανισμών όπως το JODI, τα τελωνεία και οι εθνικές στατιστικές υπηρεσίες. Όλα αυτά παρέχουν ανάλυση και στοιχεία για άμεσο trading. 

  Πέρυσι, μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου και καταναλωτές καθιέρωσαν για πρώτη φορά εμπορικές συναλλαγές. Η τάση καθοδηγείται από τη βελτιστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Οι εθνικές εταιρείες πετρελαίου ήταν ανέκαθεν πωλητές, χωρίς να υιοθετούν ποτέ τον ρόλο του μεσολαβητή. Αυτές οι εταιρείες καθίστανται όλο και πιο ολοκληρωμένες και κινούνται προς τα κάτω σε μια προσπάθεια να μοχλεύοσυν τις θέσεις τους στην αγορά. Οι μεγάλοι οίκοι συναλλαγών κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και αρχίζουν να μοιάζουν με μικρούς ολοκληρωμένους πετρελαϊκούς παίκτες καθώς προσθέτουν τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία στο αποτύπωμα που αφήνουν στην  αγορά.

  Ο Florian Thaler υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο ζήτημα στο εγγύς μέλλον θα είναι η εισαγωγή του κανονισμού IMO 2020 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο οποίος απαιτεί από τα πλοία που διαπλέουν τον ωκεανό να καίνε καύσιμα με μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο 0.5pc από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Με βάση τα γεγονότα, ο ναυτιλιακός κλάδος εξακολουθεί να μην έχει ένα συντονισμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν θα είναι σε θέση να καίει τα παραδοσιακά καύσιμα. Αυτή η έλλειψη προετοιμασίας θα προκαλέσει κάποια ακανόνιστη συμπεριφορά. Ο Florian Thaler προβλέπει ότι ο IMO 2020 πρόκειται να επηρεάσει τις αγορές πολύ πέρα από τη ναυτιλία και αυτή η επίδραση δεν είναι ακόμα ορατή Είναι πολύ πιθανό να δούμε τις επιπτώσεις στις αγορές αργού, στον τομέα διύλισης και ενδεχομένως στις αεροπορικές εταιρείες.
  Σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι εταιρείες που κινούνται με βάση τα δεδομένα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν καθώς ορίζουν τον τόνο και αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας στον οποίο στοιχηματίζει η OilX στην ιστορία της επιτυχίας της.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:05 07/12

  Γιατί οι μετοχές των Apple, Google, Nike έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ

  Το βλέμμα της Wall Street επικεντρώνεται στις εμπορικές διαπαραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και στην καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου.

  14:10 06/12

  H IPO της Saudi Aramco επιβεβαιώνει ότι η αξία της ξεπερνά εκείνη των Apple και Microsoft

  H Aramco τιμολόγησε τις μετοχές στο άνω άκρο του εύρους τιμής, οδηγώντας την αποτίμηση στα $1,7 τρισ.

  00:05 06/12

  Γιατί ο Elon Musk δεν έχει φράγκο στην τσέπη αν και δισεκατομμυριούχος

  Ο Elon Musk βρέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου κατέθεσε στο πλαίσιο της δίκης του για δυσφήμηση μέσω αναρτήσεών του στο twitter το 2018, στις οποίες αποκάλεσε έναν μη επώνυμο...

  15:29 05/12

  Σαμπάνια, LVMH, τυριά τα υποψήφια "θύματα" των Αμερικανικών δασμών στη Γαλλία

  Η απειλή Τραμπ για δασμούς έως 100% σε γαλλικά αγαθα, θα αυξήσει το κόστος δημοφιλών προϊόντων για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

  07:59 05/12

  Black Friday και Cyber Monday δίνουν "μαθήματα" για το "κυνήγι" των καταναλωτών

  Μπορεί οι εκπτωτικές καμπάνιες των διαδικτυακών καταστημάτων να ξεκίνησαν φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και να "έκλεψαν" ένα μέρος από τον καταναλωτικό ντόρο της Black Friday, ωστόσο τα τελικά...

  14:32 04/12

  Τι μας λέει για την αγορά η αποτυχία του τελευταίου deal του Buffett

  Η απόφαση του Buffett να μην μπει σε έναν πόλεμο προσφορών με την Apollo για την απόκτηση της Tech Data Corp., εγείρει ερωτήματα για το αν η χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολό της είναι υπερτιμημένη.

  08:06 04/12

  Τα "30 κάτω των 30" κορυφαία "οικονομικά μυαλά" για το 2020

  Το Forbes παρουσιάζει την αφρόκρεμα της νέας γενιάς των traders και dealmakers του χρηματοοικονομικού τομέα, οι οποίοι παρότι δεν έχουν φτάσει ακόμη τα 30 κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον χώρο. Τα...

  17:35 03/12

  Οι "30 Under 30" του 2020 με αριθμούς: Νέοι Αμερικανοί και Καναδοί που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον

  Αυτοί οι επιχειρηματίες μαθαίνουν σε ιούς να καταπολεμούν τον καρκίνο, αναπτύσσουν τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αστροναύτες να αναπνέουν στον Άρη.

  08:07 03/12

  Forbes: Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι επενδυτές της "Λίστας του Μίδα" για το 2019

  Η έκρηξη επενδυτικών κεφαλαίων προς τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο, έφερε ανακατατάξεις αλλά και τέσσερις νέες παρουσίες στη φετινή "Λίστα του Μίδα".

  18:37 02/12

  Αυτές τις μετοχές αγοράζουν οι insiders - Πρέπει να τις αγοράσετε κι εσείς;

  Ορισμένες μετοχές που "σνομπάρει" η αγορά, οι insiders φαίνεται να τις προτιμούν, πηγαίνοντας κόντρα στη γενικότερη τάση. Μήπως ξέρουν κάτι που οι υπόλοιποι επενδυτές αγνοούν;

  08:50 02/12

  Οι πολυτιμότερες ομάδες της F1: Ferrari και Mercedes κερδίζουν έδαφος

  Mercedes και Ferrari είναι οι αναμφισβήτητοι ηγέτες της F1, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι ξοδεύουν αφειδώς ώστε να εξασφαλίσουν πως οι ομάδες τους θα είναι άπιαστες στην πίστα. Αυτό...

  08:13 01/12

  Τα καλύτερα αυτοκίνητα της έκθεσης Los Angeles Auto Show 2019

  Νέα οχήματα από Ford, Audi, VW, Land Rover, Mini, Toyota, Lincoln, Aston Martin, Chevrolet, καθώς και το Cybertruck που παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια αλλά έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας.

  11:17 30/11

  "Ο Ιρλανδός" και πώς το Netflix αλλάζει την ιστορία του σινεμά

  To Netflix δεν παρεμβαίνει καθόλου στη δουλειά των σκηνοθετών, προσφέροντας συνεχώς την αμέριστη στήριξή του.

  18:41 29/11

  Ιστορικό ρεκόρ: Πάνω από τα 4,4 δισ. δολάρια την ημέρα των Ευχαριστιών οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ

  Συγκριτικά, υπήρχαν μόνο οκτώ ημέρες μεταξύ 1 - 27 Νοεμβρίου που ξεπέρασαν ακόμη και τα 2 δισ. δολάρια. Τη Cyber Monday αναμένεται να καταγραφούν πωλήσεις κοντά στα 9,4 δισ. δολάρια.

  12:49 29/11

  Η λίστα των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών του κόσμου για το 2020

  Η Air New Zealand ξανακερδίζει την πρώτη θέση από τη Singapore Airlines, με τον αερομεταφορέα να κατακτά την πρωτιά στα έξι από τα τελευταία επτά χρόνια. Τα ετήσια Βραβεία Αεροπορικής Αριστείας...

  08:30 29/11

  Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα κήρυξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  Το ψήφισμα προηγείται ενός κρίσιμου μήνα για την παγκόσμια μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,1 δισ. $

  +640,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  106,8 δισ. $

  +434,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,7 δισ. $

  +1.363,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,7 δισ. $

  +1.000,1 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,5 δισ. $

  +614,0 εκ. $