Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Απρ-2019 15:13

  Το νέο venture capital του Eduardo Saverin έχει σχεδόν 1 δισ. δολ. στη φαρέτρα του

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το νέο venture capital του Eduardo Saverin έχει σχεδόν 1 δισ. δολ. στη φαρέτρα του

  Του Alex Konrad

  Η εταιρεία venture capital την οποία ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Eduardo Saverin (συνιδρυτής του Facebook) και ο συνέταιρός του Raj Ganguly άντλησε εκατομμύρια νέας χρηματοδότησης προκειμένου να επενδύσει σε εταιρείες startup.

  Η B Capital προς το παρόν έχει αντλήσει 406 εκατ. δολ. για το πρώτο της fund. H εταιρεία, που έγραψε στην αίτησή της ότι άντλησε αυτό το ποσό από 62 επενδυτές από τα τέλη Μαρτίου, άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να αντλήσει περισσότερα χρήματα από το προαναφερθέν ποσό, το οποίο ήδη ξεπερνά τα 360 εκατ. δολ. που άντλησε για το πρώτο της fund.

  Η B Capital αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα χρηματοδοτικά της σχέδια.

  Νωρίτερα τον Μάρτιο, το Forbes δημοσίευσε μια συνέντευξη του Saverin, του συνιδρυτή του Facebook, που μετακόμισε στη Σιγκαπούρη το 2009. Σε αυτό το άρθρο, ο Saverin και ο Ganguly αποκάλυψαν μια στρατηγική να επενδύσουν σε εταιρείες με διεθνή προσανατολισμό —η B Capital έχει γραφεία στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και στη Σιγκαπούρη— και σε αυτές που μπορούν να επωφεληθούν από μια "ειδική σχέση" με την Boston Consulting Group, τη συμβουλευτική εταιρεία, που είναι ένας από τους βασικούς επενδυτές στο αρχικό fund της B Capital.

  Εκείνη την περίοδο, η B Capital είχε κάνει κάνει περίπου 20 επενδύσεις από αυτό το fund, χρησιμοποιώντας πολλά από τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα για επενδύσεις σε startups. Μια πηγή είχε αναφέρει στο Forbes ότι η B Capital θα σχεδίαζε ένα δεύτερο fund με περίπου διπλάσιο μέγεθος από το πρώτο αργότερα μέσα στο 2019. Αυτός παραμένει ο στόχος, λέει τώρα η ίδια πηγή.

  Εκείνη την περίοδο, η B Capital είχε ήδη επεκταθεί για να φέρει και έναν έβδομο συνέταιρο, το πρώην στέλεχος της Box και της Apple Karen Appleton Page. Με επτά συνεταίρους και επιταγές που μπορούν να φτάσουν τα δεκάδες εκατομμύρια, δεν συνιστά έκπληξη ότι η B Capital, που ακόμη είναι μόλις 4 ετών, έχει σκοπό να ζητήσει τόσα χρήματα τόσο γρήγορα. 

  "Όσο τυχερός και ευλογημένος και αν είμαι, ποτέ δεν θα αποσυρθώ σε μια παραλία" είπε ο Saverin μιλώντας στο Forbes στις αρχές του 2019. "Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτιάξουμε τις τεχνολογίες που θα επηρεάσουν τον κόσμο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $