Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Απρ-2019 09:03

  Το παιχνίδι ξεκίνησε για τα Bitcoin, Ethereum, Ripple και Litecoin

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές, οι traders και οι κερδοσκόποι εισρέουν ξανά στο bitcoin και τις αγορές κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας τις τιμές σε άνοδο. 

  Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 25,74%, το Ethereum κατά 18,76%, το Ripple κατά 16,12% και το Litecoin κατά 53,20%. Το ράλι εξαπλώθηκε σε όλες τις αγορές κρυπτονομισμάτων, με 94 από τα 100 κρυπτονομίσματα να βλέπουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν.

  Μεταβολή 7 ημερών για μεγάλα κρυπτονομίσματα

  Κρυπτονόμισμα Μεταβολή %
  Bitcoin 25.74
  Ethereum 18.76
  Ripple 16.12
  Litecoin 53.20


  Η πρόσφατη άνοδος του Bitcoin τού έδωσε σαφές προβάδισμα σε σχέση με τις μετοχές, τα ομόλογα και το κίτρινο μέταλλο.

  Τι θα μπορούσε να εξηγήσει το ράλι;

  Αρκετοί παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι το ανανεωμένο ενδιαφέρον από τα μεγάλα κεφάλαια. "Η πρόσφατη άνοδος του Bitcoin πυροδοτήθηκε από μια μεγάλη εντολή αγοράς -φημολογείται ότι ήταν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια- που έστειλε το BTC απευθείας πάνω από το επίπεδο τεχνικής αντίστασς ($4.235) που ίσχυε από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2018", λέει ο Nicholas Cawley από την ομάδα της DailyFX".

  "Η απουσία μεταβλητότητας στο Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες έχει κρατήσει τις τιμές υπό έλεγχο και οι αγορές χαμηλού όγκου είναι πάντα πιο επιρρεπείς σε απότομες κινήσεις σε σχέση με τις πιο ρευστές αγορές ".

  Ο Kirill Bensonoff, σύμβουλος τεχνολογίας, συμφωνεί. "Η αύξηση τροφοδοτήθηκε προφανώς από μια πολύ μεγάλη παραγγελία, δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων," λέει ο Bensonoff. "Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι ότι οι θεσμικοί παίκτες μπαίνουν στην αγορά."

  Έπειτα υπάρχει η προοπτική των χαμηλότερων επιτοκίων, τα οποία ανεβάζουν και πάλι την ανάληψη ρίσκου για κάθε είδους κερδοσκοπική επένδυση.

  Και είναι και τα τεχνικά στοιχεία της αγοράς. "Ο όγκος της αγοράς έχει αυξηθεί κατά 3 έως και 4 φορές σε σχέση με τον φυσιολογικό τζίρο, επιτείνοντας το έντονο ράλι", παρατηρεί ο Cawley. "Εκτός από το καθαρό σπάσιμο της αντίστασης, η κίνηση οδήγησε επίσης με ευκολία την τιμή πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών των περίπου $4.650, επιτρέποντας τη συνέχιση του ράλι".

  Πόσο μακριά θα φτάσει το ράλι; Θα ανεβεί ποτέ ξανά το Bitcoin στο επίπεδο των 20.000 δολαρίων; Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ρυθμιστικές αρχές θα εγκρίνουν τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που θα επιτρέψουν την ευρεία συμμετοχή των επενδυτών στις αγορές κρυπτονομισμάτων, όπως τα Electronically Trading Funds (ETFs), σύμφωνα με τον Bensonoff. "Για να φτάσει το Bitcoin στα 20.000 δολάρια το 2019, θα χρειαζόμασταν έναν σημαντικό καταλύτη και πιστεύω ότι ο μοναδικός που έχει αυτή τη μεγάλη δύναμη θα ήταν η έγκριση του ETF", λέει ο Bensonoff. "Χωρίς αυτή, τότε κοιτάζουμε ένα σενάριο για 10.000 δολάρια στην καλύτερη".

  Αν και δεν είναι σαφές ποιο από τα δύο σενάρια θα γίνει πραγματικότητα, ένα πράγμα είναι σαφές: η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί στις αγορές κρυπτονομισμάτων, δημιουργώντας νέους νικητές και ηττημένους.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $