Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Απρ-2019 17:02

  Οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη στις ΗΠΑ το 2019

  Οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη στις ΗΠΑ το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Vicky Valet

  Πέρυσι ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου βρέθηκαν σε κρίση, προσπαθώντας να ανακτήσουν την καλή τους φήμη, που είχε πληγεί από σκάνδαλα. Οι ΗΠΑ δέχθηκαν ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα και υπάρχουν εταιρείες που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του αμερικανικού πληθυσμού. 

  "Στις ΗΠΑ είναι η Ημέρα της Κρίσης για όλες τις εταιρείες στο "δικαστήριο" της κοινής γνώμης και δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτεί κανείς" λέει ο Stephen Hahn-Griffiths, του Reputation Institute (RI). Από το 2007, η RI εκδίδει τη μελέτη US RepTrak 100, μια ετήσια μελέτη για την εταιρική φήμη στην Αμερική. Η κατάταξη αυτής της χρονιάς δείχνει μια αύξηση 0,8 μονάδων κατά μέσο όρο στη φήμη των εταιρειών της λίστας USRT100, σε αντίθεση με το 2018, οπότε είχε καταγράψει μια μείωση κατά μέσο όρο 3 μονάδων. 

  "Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται τις εταιρείες —αυτό εξηγεί γιατί η φήμη των επιχειρήσεων συνολικά δεν ανέκαμψε και τόσο" λέει ο Brad Hecht της RI. "Οι εταιρείες δεν έχουν κάνει αρκετά για να χτίσουν τη εμπιστοσύνη, δείχνοντας ότι ακόμη και αν δεν υπάρχει εποπτεία αυτές θα κάνουν το σωστό. Αυτή είναι διαφορά ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες". 

  Αυτό που δεν διαφέρει καθόλου από χώρα σε χώρα είναι αυτό που χρειάζεται για το χτίσιμο της φήμης, το οποίο αφορά την ισορροπία εταιρικής υπευθυνότητας και καινοτομίας. "Πρέπει να έχεις μια ολιστική στρατηγική" λέει ο Hecht. "Μόνο οι εταιρείες που θα το κάνουν αυτό θα συνεχίσουν να χτίζουν τη φήμη τους". Λέγοντας τα παραπάνω, αναφέρεται σε εταιρείες όπως η Whirlpool, που ανέβηκε 30 θέσεις, για να φτάσει στην τρίτη θέση της λίστας, —εν μέρει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο επένδυσε τόσο στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ όσο και στις πελατοκεντρικές έξυπνες συσκευές— ή στην Barnes & Noble, η οποία παρά το ότι έπεσε από την 4η στην 6η θέση, έχει χτίσει μια συναισθηματική σύνδεση με τους καταναλωτές, αξιοποιώντας τη νοσταλγία του βιβλιοπωλείου. 

  Καμία επιχείρηση όμως δεν τα πήγε τόσο καλά όσο η Netflix, η οποία ανέβηκε 22 θέσεις και έφτασε στην πρώτη θέση για πρώτη φορά. Αν και η εταιρεία δεν έχει μείνει εκτός των περιστασιακών αμφιβολιών, η Netflix έχει τις περισσότερες φορές τοποθετήσει τον εαυτό της στη σωστή πλευρά του σκανδάλου. Ίσως το καλύτερο παράδειγμα βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο η Netflix χειρίστηκε το κίνημα #MeToo. Μετά τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Κέβιν Σπέισι, η εταιρεία βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι: Θα μπορούσε να συνεχίσει να προβάλλει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της σε μία από τις μεγαλύτερες σειρές της ή θα μπορούσε να κάνει το σωστό. Η Netflix επέλεξε το τελευταίο και αυτό έκανε όλη τη διαφορά. "Η αντίληψη για το προϊόν αυξήθηκε και η συναισθηματική σύνδεση με μια εταιρεία που πήρε τη σωστή ηθικά απόφαση ενισχύθηκε" λέει ο Hecht. "Είναι το τέλειο παράδειγμα ισορροπίας ανάμεσα στην εταιρική υπευθυνότητα και στην καινοτομία του προϊόντος". 

  Μιλώντας για την καινοτομία, η Netflix δεν έχει σταματήσει να ανακαλύπτει διαρκώς τον εαυτό της. Εξελισσόμενη από υπηρεσία ενοικίασης DVD σε παροχή υπηρεσιών streaming και σε δημιουργό περιεχομένου, η Netflix παρήγαγε πάνω από 800 νέες ταινίες και σειρές μόνο το 2018, δίνοντας τους συνδρομητές της πολλούς λόγους για να την επιλέξουν έναντι των κύριων ανταγωνιστών της, Amazon Prime και Hulu. "Πάντα ήταν μοναδική” λέει ο Hecht. 

  Ενώ η Netflix έχει πάει πάρα πολύ καλά, οι περισσότερες άλλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας δίνουν δύσκολη μάχη, ακόμη και αυτές που κάποτε θεωρούνταν οι αγαπημένες του συγκεκριμένου χώρου. Η Amazon, μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια στο τοπ 10, έπεσε στην 54η θέση, εν μέρει λόγω της αδυναμίας της να πείσει τους καταναλωτές ότι είναι ένας καλός "εταιρικός πολίτης". Όπως λέει ο Hecht, η "Amazon έπεσε λόγω του πώς έγινε αντιληπτή ως εταιρεία: αυτό αφορά τους χώρους εργασίας, τη διακυβέρνηση και την ηγεσία, κυρίως του Τζεφ Μπέζος.” Ο CEO της Amazon έχει βρεθεί στα πρωτοσέλιδα τελευταία, αλλά για ένα "δράμα" που αφορά τα tabloid, και όχι για κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για την εταιρεία του. Στις ειδήσεις για τους λάθος λόγους ήταν και η Google. Μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τις διαρροές προσωπικών δεδομένων στο  Google+ που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση της πλατφόρμας, καθώς και τα πρόστιμα για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, το πιο πρόσφατο τον Μάρτιο φέτος ύψους 1,7 δισ. δολ. η Google, που κάποτε θεωρούνταν μία από τις εταιρείες με την καλύτερη φήμη στις ΗΠΑ, υποχώρησε πάνω από 60 θέσεις και βγήκε από τις 100 πρώτες εταιρείες της λίστας. 

  Και μετά είναι το Facebook. Έχοντας ξεκινήσει την "πτώση" του χρόνια πριν -κάτι που επιταχύνθηκε πρόσφατα από τις αποκαλύψεις σχετικά με τις πρακτικές ασφαλείας των password, που μπορεί να έθεσαν σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες, τις τακτικές εξόρυξης δεδομένων που έκαναν το αμερικανικό υπουργείο Ανάπτυξης και Στέγασης να μηνύσει το Facebook για διακρίσεις και φυσικά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica— το γεγονός ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καν κοντά στο τοπ 100 της λίστας δεν είναι τόσο παράξενο. Αυτό που πάντως προκαλεί έκπληξη είναι το πόσο χαμηλά έχει πέσει. Από τις 390 επιλέξιμες για τη φετινή λίστα επιχειρήσεις, μόνο μία είχε χειρότερη φήμη από το Facebook: Ο Οργανισμός του Τραμπ. "Δεν είναι μια καλή ιστορία αυτή για το Facebook” λέει ο Hecht.

  Στην πραγματικότητα, μια τέλεια ιστορία εταιρικής υπευθυνότητας και καινοτομίας ίσως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι εταιρείες αυτές για να ανακτήσουν τη φήμη τους. "Αν δεν το κάνεις αυτό, αν δεν πάρεις τον έλεγχο του αφηγήματός σου, είσαι στο έλεος των άλλων" σημειώνει ο Hecht. "Οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη είναι αυτές που έχουν κάνει καλή δουλειά στην επικοινωνιακή διαχείριση". 

  Η πλήρης λίστα με τις εταιρείες των ΗΠΑ με την καλύτερη φήμη

  1    Netflix
  2    The Hershey Company
  3    Whirlpool
  4    Rolex
  5    McCormick & Company
  6    Barnes & Noble
  7    Hasbro
  8    Costco Wholesale
  9    Nintendo
  10    Lego
  11    Navy Federal Credit Union
  12    Bass Pro Shop
  13    Canon
  14    Bose
  15    The Walt Disney Company
  16    Borden Dairy Company
  17    Mattel
  18    Under Armour
  19    Snap-on
  20    Nikon
  21    Hanes Brands
  22    Harley-Davidson
  23    Kellogg's
  24    Texas Instruments
  25    Colgate-Palmolive
  26    Campbell Soup Company
  27    Menards
  28    Stanley Black & Decker
  29    General Mills
  30    UPS
  31    Microsoft
  32    Carter's
  33    LG Electronics
  34    Visa
  35    Ace Hardware
  36    Lowe's
  37    Columbia Sportswear Company
  38    Fitbit
  39    Cracker Barrel
  40    Fossil Group
  41    Rolls-Royce Motor Cars
  42    AMC Theatres
  43    USAA
  44    AutoZone
  45    Kroger
  46    Albertsons
  47    Publix
  48    Caterpillar
  49    Fruit of the Loom
  50    Cartier
  51    Chick-fil-A
  52    Samsung
  53    Kraft Heinz Company
  54    Amazon
  55    Tractor Supply Company
  56    New Balance
  57    OshKosh
  58    Intel
  59    Levi Strauss & Co.
  60    Nike
  61    Sherwin-Williams
  62    Hilton Hotels & Resorts
  63    FedEx
  64    Dole Food Company
  65    LongHorn Steakhouse
  66    Dell
  67    HP Inc.
  68    Bayer
  69    Xerox
  70    Dunkin'
  71    Marriot International
  72    The Clorox Company
  73    Michaels
  74    Adobe
  75    The Coca-Cola Company
  76    TripAdvisor
  77    Benjamin Moore & Co.
  78    Lands' End
  79    Del Monte Foods, Inc.
  80    Bosch
  81    Aldi
  82    CVS Pharmacy
  83    Hyatt
  84    Garmin
  85    Michelin
  86    Red Lobster
  87    iHeartMedia
  88    La-Z-Boy
  89    Samsonite
  90    Goodyear Tire and Rubber Company
  91    Cinemark
  92    Panera Bread
  93    Ralph Lauren
  94    Conair
  95    Bed Bath & Beyond
  96    IBM
  97    Shutterfly
  98    Spotify
  99    MetLife
  100    L.L.Bean

  Μεθοδολογία

  Για την κατάρτιση της λίστας, η RI έκανε έρευνα σε πάνω από 167.000 ανθρώπους από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2019. Οι υπό εξέταση εταιρείες έχουν έσοδα άνω του 1 δισ. δολ και αναγνωρισιμότητα του brand τους σε τουλάχιστον 30% του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:02 11/12

  Ο Τραμπ έχει διοχετεύσει $1,7 εκατ. από δωρεές υποστηρικτών του σε εταιρείες του

  Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την επανεκλογή του δαπανά σημαντικά κεφάλαια σε ακίνητα που ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο.

  18:07 10/12

  Η IPO της εταιρείας real estate JY Grandmark "εκτόξευσε" την περιουσία της οικογένειας Clan

  Η εισαγωγή της JY Grandmark στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εκτίναξε πάνω από το 1 δισ. δολάρια την περιουσία της οικογένειας Clan, από τις πλουσιότερες της Κίνας στον τομέα του real estate.

  08:32 10/12

  Amazon: Η "προσωπική αντιπάθεια" του Τραμπ για τον Bezos η αιτία απώλειας της σύμβασης του Πενταγώνου

  Η Amazon σε αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο υποστηρίζει ότι ο Τραμπ, ο οποίος δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τον Μπέζος και την Amazon, "παρενέβη ευθέως" στη διαδικασία επιλογής,...

  17:59 09/12

  T-Mobile-Sprint: Ξεκινά η δικαστική μάχη για την υπεράσπιση συγχώνευσης αξίας 26 δισ. δολ.

  Οι γενικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε αγωγές για να εμποδίσουν τη συγχώνευση αξίας 26 δισ. δολ. των T-Mobile και Sprint, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε τον ανταγωνισμό.

  08:33 09/12

  Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί του κόσμου για το 2019

  Με απολαβές 185 εκατ. δολαρίων η Taylor Swift βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, αφήνοντας δεύτερο τον Kayne West. Δύο συμμετέχοντες έσπασαν επίσης το φράγμα των 100 εκατ., ενώ υπάρχουν και εννέα...

  08:06 08/12

  Οι κροίσοι που υποστηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden

  Τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει ο Biden, ύψους 38 εκατ. δολ., υστερούν έναντι των ανταγωνιστών του, B. Sanders (75 εκατ.) και της El. Warren (60 εκατ.).

  08:04 08/12

  Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια πετυχημένη εφαρμογή για video streaming

  Εξοικονομήστε κεφάλαια, γνωρίστε το κοινό σας, να παρέχετε σε τακτική βάση πρωτότυπο περιεχόμενο και να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε.

  10:05 07/12

  Γιατί οι μετοχές των Apple, Google, Nike έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ

  Το βλέμμα της Wall Street επικεντρώνεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και στην καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου.

  14:10 06/12

  H IPO της Saudi Aramco επιβεβαιώνει ότι η αξία της ξεπερνά εκείνη των Apple και Microsoft

  H Aramco τιμολόγησε τις μετοχές στο άνω άκρο του εύρους τιμής, οδηγώντας την αποτίμηση στα $1,7 τρισ.

  00:05 06/12

  Γιατί ο Elon Musk δεν έχει φράγκο στην τσέπη αν και δισεκατομμυριούχος

  Ο Elon Musk βρέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου κατέθεσε στο πλαίσιο της δίκης του για δυσφήμηση μέσω αναρτήσεών του στο twitter το 2018, στις οποίες αποκάλεσε έναν μη επώνυμο...

  15:29 05/12

  Σαμπάνια, LVMH, τυριά τα υποψήφια "θύματα" των Αμερικανικών δασμών στη Γαλλία

  Η απειλή Τραμπ για δασμούς έως 100% σε γαλλικά αγαθα, θα αυξήσει το κόστος δημοφιλών προϊόντων για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

  07:59 05/12

  Black Friday και Cyber Monday δίνουν "μαθήματα" για το "κυνήγι" των καταναλωτών

  Μπορεί οι εκπτωτικές καμπάνιες των διαδικτυακών καταστημάτων να ξεκίνησαν φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και να "έκλεψαν" ένα μέρος από τον καταναλωτικό ντόρο της Black Friday, ωστόσο τα τελικά...

  14:32 04/12

  Τι μας λέει για την αγορά η αποτυχία του τελευταίου deal του Buffett

  Η απόφαση του Buffett να μην μπει σε έναν πόλεμο προσφορών με την Apollo για την απόκτηση της Tech Data Corp., εγείρει ερωτήματα για το αν η χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολό της είναι υπερτιμημένη.

  08:06 04/12

  Τα "30 κάτω των 30" κορυφαία "οικονομικά μυαλά" για το 2020

  Το Forbes παρουσιάζει την αφρόκρεμα της νέας γενιάς των traders και dealmakers του χρηματοοικονομικού τομέα, οι οποίοι παρότι δεν έχουν φτάσει ακόμη τα 30 κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον χώρο. Τα...

  17:35 03/12

  Οι "30 Under 30" του 2020 με αριθμούς: Νέοι Αμερικανοί και Καναδοί που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον

  Αυτοί οι επιχειρηματίες μαθαίνουν σε ιούς να καταπολεμούν τον καρκίνο, αναπτύσσουν τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αστροναύτες να αναπνέουν στον Άρη.

  08:07 03/12

  Forbes: Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι επενδυτές της "Λίστας του Μίδα" για το 2019

  Η έκρηξη επενδυτικών κεφαλαίων προς τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο, έφερε ανακατατάξεις αλλά και τέσσερις νέες παρουσίες στη φετινή "Λίστα του Μίδα".

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,0 δισ. $

  +547,3 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,1 δισ. $

  +229,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,2 δισ. $

  +710,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,7 δισ. $

  +380,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  75,0 δισ. $

  +505,0 εκ. $