Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 18:24

  Ιστορίες φορολογικής τρέλας ακόμα και στην Αμερική

  Ιστορίες φορολογικής τρέλας ακόμα και στην Αμερική
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Robert W. Wood 

  Άλλη μία ετυμηγορία για το Roundup. Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι η Monsanto δεν προειδοποίησε τους χρήστες πως το συγκεκριμένο προϊόν είναι επικίνδυνο και αποζημίωσαν τον Edwin Hardeman με $200.000 για οικονομικές απώλειες, $5 εκατομμύρια για σωματικές βλάβες και $75 εκατ. για κυρωτικές αποζημιώσεις. Πέρυσι οι ένορκοι έδωσαν $289 εκατ. σε έναν άντρα που νόσησε από καρκίνο εξαιτίας του Roundup της Μonsato. H συγκεκριμένη ποινή αργότερα μειώθηκε. Αλλά η τελευταία υπόθεση είναι ομοσπονδιακή και δείχνει πως και άλλοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν "μεγάλους" αριθμούς. Οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ζιζανιοκτόνο ήταν ένας από τους παράγοντες που προκάλεσαν το μη Hodgkin λέμφωμα. Η Monsato έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πάνω από 10.000 διεκδικήσεις και αναμένεται να συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει. Αλλά ακόμη και αν η Monsanto πληρώσει, οι νέοι φορολογικοί κανόνες μπορούν να μειώσουν τις αμοιβές που οι ενάγοντες ελπίζουν πως θα συγκεντρώσουν. Περιμένετε μέχρι να δείτε τη νέα φορολογία. 

  Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ που πέρασε στα τέλη του 2017, υπάρχει ένας νέος φόρος επί των δικαστικών διαφορών: καμία έκπτωση στις νομικές αμοιβές. Δεν μπορούν δηλαδή πλέον να αφαιρεθούν πολλά νομικά έξοδα. Στον Hardeman δόθηκαν παραπάνω από $5 εκατ. σε αντισταθμιστικές αποζημιώσεις και $75 εκατ. σε κυρωτικές αποζημιώσεις. Οι συνολικές αμοιβές και το κόστος όλων όσων θα πρέπει να πληρώσει ο κύριος Hardeman στους δικηγόρους του μπορεί να φτάσουν το 50%. Αν είναι έτσι ο ενάγων θα καταβάλει τα μισά δηλαδή $2,5 εκατ. από τα $5 εκατ. των αντισταθμιστικών αποζημιώσεων. Επειδή πρόκειται για το μη – Hodgkin λέμφωμα, η αποζημίωση για τις σωματικές βλάβες δεν επηρεάζεται. Έπειτα από τα $75 εκατ. των κυρωτικών αποζημιώσεων, $37,5 εκατ. πηγαίνουν σε νομικές αμοιβές και κόστη και τα $37,5 εκατ. στον Hardeman. Έτσι, πριν από τους φόρους ο ενάγων λαμβάνει $40 εκατ. 

  Τι γίνεται όμως μετά τους φόρους; Τα $75 εκατ. των κυρωτικών αποζημιώσεων είναι φορολογητέα χωρίς καμία έκπτωση για τις αμοιβές του δικηγόρου. Οι ομοσπονδιακοί φόροι ανέρχονται στο 37%, οι φόροι της Καλιφόρνιας στο 13,3%, ο Handeman λοιπόν μπορεί να χάσει περίπου 50% χάρη στην αμερικανική υπηρεσία εσόδων και στο φορολογικό τμήμα της Καλιφόρνιας. Αυτό σημαίνει πως μετά τους φόρους το ποσό μετατρέπεται από τα $80 εκατ. στα μόλις $2,5 εκατ.. Τα $2,5 εκατ. εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται στον φορολογικό νόμο Τραμπ ο οποίος εξαλείφει τις φορολογικές εκπτώσεις για πολλές νομικές αμοιβές. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες δεν φορολογούνται. 

  Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, εάν είστε ο ενάγων και υπάρχει το ενδεχόμενο της αμοιβής του δικηγόρου, η αμερικανική εφορία σας αντιμετωπίζει σαν να λαμβάνει το 100% του ποσού του διακανονισμού ή της απόφασης ακόμα και αν ο εναγόμενος πληρώσει άμεσα τον δικηγόρο σας. Εάν η περίπτωση σας είναι εντελώς αφορολόγητη αυτό δεν προκαλεί φορολογικά προβλήματα. Αλλά αν είναι φορολογητέα, είτε ολόκληρη είτε εν μέρει, θα μπορούσατε να φορολογηθείτε με περισσότερα χρήματα από όσα πραγματικά εισπράττετε. Μέχρι το τέλος του 2017, θα μπορούσατε να διεκδικήσετε μια έκπτωση στην φορολογία για τα νομικά τέλη.  

  Αλλά από το 2018 και μετά, δεν υπάρχει καμία έκπτωση για αυτά τα νομικά έξοδα. Τουλάχιστον, δεν ισχύει αυτή η φορολογική μεταχείριση για όλες τις αμοιβές των δικηγόρων. Αν η υπόθεση αφορά την επιχείρηση ή το εμπόριο του ενάγοντος, τα νομικά έξοδα είναι έξοδα της επιχείρησης. Εάν η περίπτωσή σας σχετίζεται με απαιτήσεις κατά του εργοδότη τότε αυτά τα νομικά έξοδα εκπίπτουν από τον φόρο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν είστε τυχεροί εκτός και αν είστε τρομερά δημιουργικοί. Μερικές φορές υπάρχουν τρόποι για να παρακάμψετε αυτούς τους φορολογικούς κανόνες αλλά θα χρειαστείτε βοήθεια καθώς τίποτα δεν είναι εύκολο. Οι διακανονισμοί απαιτούν συμβουλές σχετικά με τη φορολόγηση των αποζημιώσεων κατά προτίμηση πριν από την επίλυση της υπόθεσης.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:05 07/12

  Γιατί οι μετοχές των Apple, Google, Nike έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ

  Το βλέμμα της Wall Street επικεντρώνεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και στην καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου.

  14:10 06/12

  H IPO της Saudi Aramco επιβεβαιώνει ότι η αξία της ξεπερνά εκείνη των Apple και Microsoft

  H Aramco τιμολόγησε τις μετοχές στο άνω άκρο του εύρους τιμής, οδηγώντας την αποτίμηση στα $1,7 τρισ.

  00:05 06/12

  Γιατί ο Elon Musk δεν έχει φράγκο στην τσέπη αν και δισεκατομμυριούχος

  Ο Elon Musk βρέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου κατέθεσε στο πλαίσιο της δίκης του για δυσφήμηση μέσω αναρτήσεών του στο twitter το 2018, στις οποίες αποκάλεσε έναν μη επώνυμο...

  15:29 05/12

  Σαμπάνια, LVMH, τυριά τα υποψήφια "θύματα" των Αμερικανικών δασμών στη Γαλλία

  Η απειλή Τραμπ για δασμούς έως 100% σε γαλλικά αγαθα, θα αυξήσει το κόστος δημοφιλών προϊόντων για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

  07:59 05/12

  Black Friday και Cyber Monday δίνουν "μαθήματα" για το "κυνήγι" των καταναλωτών

  Μπορεί οι εκπτωτικές καμπάνιες των διαδικτυακών καταστημάτων να ξεκίνησαν φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και να "έκλεψαν" ένα μέρος από τον καταναλωτικό ντόρο της Black Friday, ωστόσο τα τελικά...

  14:32 04/12

  Τι μας λέει για την αγορά η αποτυχία του τελευταίου deal του Buffett

  Η απόφαση του Buffett να μην μπει σε έναν πόλεμο προσφορών με την Apollo για την απόκτηση της Tech Data Corp., εγείρει ερωτήματα για το αν η χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολό της είναι υπερτιμημένη.

  08:06 04/12

  Τα "30 κάτω των 30" κορυφαία "οικονομικά μυαλά" για το 2020

  Το Forbes παρουσιάζει την αφρόκρεμα της νέας γενιάς των traders και dealmakers του χρηματοοικονομικού τομέα, οι οποίοι παρότι δεν έχουν φτάσει ακόμη τα 30 κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον χώρο. Τα...

  17:35 03/12

  Οι "30 Under 30" του 2020 με αριθμούς: Νέοι Αμερικανοί και Καναδοί που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον

  Αυτοί οι επιχειρηματίες μαθαίνουν σε ιούς να καταπολεμούν τον καρκίνο, αναπτύσσουν τεχνολογία για να βοηθήσουν τους αστροναύτες να αναπνέουν στον Άρη.

  08:07 03/12

  Forbes: Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι επενδυτές της "Λίστας του Μίδα" για το 2019

  Η έκρηξη επενδυτικών κεφαλαίων προς τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο, έφερε ανακατατάξεις αλλά και τέσσερις νέες παρουσίες στη φετινή "Λίστα του Μίδα".

  18:37 02/12

  Αυτές τις μετοχές αγοράζουν οι insiders - Πρέπει να τις αγοράσετε κι εσείς;

  Ορισμένες μετοχές που "σνομπάρει" η αγορά, οι insiders φαίνεται να τις προτιμούν, πηγαίνοντας κόντρα στη γενικότερη τάση. Μήπως ξέρουν κάτι που οι υπόλοιποι επενδυτές αγνοούν;

  08:50 02/12

  Οι πολυτιμότερες ομάδες της F1: Ferrari και Mercedes κερδίζουν έδαφος

  Mercedes και Ferrari είναι οι αναμφισβήτητοι ηγέτες της F1, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι ξοδεύουν αφειδώς ώστε να εξασφαλίσουν πως οι ομάδες τους θα είναι άπιαστες στην πίστα. Αυτό...

  08:13 01/12

  Τα καλύτερα αυτοκίνητα της έκθεσης Los Angeles Auto Show 2019

  Νέα οχήματα από Ford, Audi, VW, Land Rover, Mini, Toyota, Lincoln, Aston Martin, Chevrolet, καθώς και το Cybertruck που παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια αλλά έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας.

  11:17 30/11

  "Ο Ιρλανδός" και πώς το Netflix αλλάζει την ιστορία του σινεμά

  To Netflix δεν παρεμβαίνει καθόλου στη δουλειά των σκηνοθετών, προσφέροντας συνεχώς την αμέριστη στήριξή του.

  18:41 29/11

  Ιστορικό ρεκόρ: Πάνω από τα 4,4 δισ. δολάρια την ημέρα των Ευχαριστιών οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ

  Συγκριτικά, υπήρχαν μόνο οκτώ ημέρες μεταξύ 1 - 27 Νοεμβρίου που ξεπέρασαν ακόμη και τα 2 δισ. δολάρια. Τη Cyber Monday αναμένεται να καταγραφούν πωλήσεις κοντά στα 9,4 δισ. δολάρια.

  12:49 29/11

  Η λίστα των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών του κόσμου για το 2020

  Η Air New Zealand ξανακερδίζει την πρώτη θέση από τη Singapore Airlines, με τον αερομεταφορέα να κατακτά την πρωτιά στα έξι από τα τελευταία επτά χρόνια. Τα ετήσια Βραβεία Αεροπορικής Αριστείας...

  08:30 29/11

  Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα κήρυξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  Το ψήφισμα προηγείται ενός κρίσιμου μήνα για την παγκόσμια μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,1 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  106,8 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  87,7 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  74,5 δισ. $

  +0,0 εκ. $