Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Φεβ-2019 15:39

  Επιβράδυνση πωλήσεων έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Uber

  Επιβράδυνση πωλήσεων έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Uber
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Jillian D'Onfro

  Καθώς η Uber ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αργότερα αυτή τη χρονιά, τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε αποκάλυψαν επιβράδυνση των πωλήσεων. 

  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσε έσοδα 3 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2018, που σημαίνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόνο κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2018 η αύξηση των πωλήσεων σε ετήσια βάση ήταν 38% και το πρώτο τρίμηνο 70%. 

  Αυτή η συνεχιζόμενη επιβράδυνση των πωλήσεων θα μπορούσε να συνιστά "καμπανάκι" κινδύνου για τη Wall Street, καθώς η Uber οδεύει σε αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξίας στα 120 δισ. δολ. ή να διπλασιάσει την αποτίμησή της ύψους 76 δισ. δολ.

  Παρά τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, ο CFO Nelson Chai χαρακτήρισε το 2018 ως την ισχυρότερη χρονιά της Uber.

  "Το 2018 οι υπηρεσίες μεταφορικού έργου διατήρησαν την πρώτη θέση σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, η εφαρμογή Uber Freight κέρδισε έδαφος στις ΗΠΑ, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ είναι στους δρόμους σε πάνω από 12 πόλεις και πιστεύουμε ότι η Uber Eats έγινε η μεγαλύτερη online επιχειρηματική δραστηριότητα διανομής φαγητού εκτός Κίνας" ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

  Ο CEO της Uber Dara Khosrowshahi έχει δηλώσει στο Forbes ότι η εταιρεία οδεύει στο να κάνει διανομές φαγητού αξίας 10 δισ. δολ. φέτος σε όλον τον κόσμο. Θα μπορούσε να έχει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. από το Eats φέτος.

  Αυτή η ανερχόμενη δραστηριότητα είναι σημαντική, καθώς η Uber δεν είναι η μόνη εταιρεία υπηρεσιών μεταφορικού έργου που οδεύει προς την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Η Lyft, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 15 δισ. δολ., επίσης αναμένεται να κάνει αρχική δημόσια προσφορά αργότερα φέτος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,8 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  -20,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  95,9 δισ. $

  -1.901,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,5 δισ. $