Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 10:15

  Η χρηματοοικονομική μηχανική βλάπτει τα brands

  Η χρηματοοικονομική μηχανική βλάπτει τα brands
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Larry Light

  Τα brands δεν έχουν κύκλους ζωής. Τα εργοστάσια μπορούν να κλείσουν. Ο μηχανισμός εξοπλισμός μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση. Η τεχνολογία γίνεται ξεπερασμένη. Οι ιδρυτές πεθαίνουν. Τα brands δεν πεθαίνουν από φυσικό θάνατο. Τα brands μπορούν να ζήσουν για πάντα. Ένα brand μπορεί να αυξηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί όμως και να δολοφονηθεί από κακούς ελιγμούς στη διαχείριση.

  Τα brands καταστρέφονται (Sears, SHLD) και σκοτώνονται (Toys R 'Us, RIPTOY) από τις δόλιες πρακτικές της χρηματοοικονομικής μηχανικής. Η χρηματοοικονομική μηχανική απειλεί τα brands. Η ανάληψη υπερβολικού χρέους, η επαναγορά μετοχών, η αύξηση των μερισμάτων σε βάρος της οικοδόμησης του brand και η ελάχιστη επένδυση στην οικοδόμηση του brand που συνοδεύεται από περικοπές κόστους, συσσώρευση χρέους και εκτεταμένες απολύσεις υπαλλήλων ικανοποιούν τους μετόχους αλλά στερούν από το brand το μέλλον του.

  Όταν η διοίκηση δανείζεται χρήματα για να επαναγοράσει μετοχές, για να αυξήσει τα μερίσματα σε βάρος της συνεχούς βελτίωσης μιας σπουδαίας εμπειρίας του brand, η επιχείρηση υποφέρει. Δεν είναι διαχειρίσιμος από πλευράς κόστους ο δρόμος προς την αύξηση ποιοτικών εσόδων. Η εξάλειψη των άχρηστων στοιχείων και η αυξανόμενη παραγωγικότητα είναι σημαντικές. Αλλά η αποκλειστική εστίαση στη μείωση του κόστους με σκοπό την αύξηση του κέρδους, είναι μια επικίνδυνη στρατηγική. Η χρηματοοικονομική μηχανική που αποσπά αξία από τα εμπορικά σήματα είναι ουσιαστικά κλοπή της αξίας του σήματος. Η καινοτομία και η ανανέωση προϊόντων και υπηρεσιών αγνοούνται. Τα απαιτούμενα ταλέντα θα ψάξουν αλλού για ευκαιρίες απασχόλησης.

  Η χρηματοοικονομική μηχανική που λειτουργεί ενάντια της εστίασης στον πελάτη είναι συνταγή για την αποτυχία. Ο στόχος της αποτελεσματικής διαχείρισης του brand είναι η αύξηση των εσόδων υψηλής ποιότητας. Η αύξηση των ποιοτικών εσόδων είναι ο δρόμος προς τη διαρκή ανάπτυξη της καθαρής κερδοφορίας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εστιάζουν ταυτόχρονα στην αξία των πελατών και στην αξία των μετόχων. Εστιάζοντας στην αξία των μετόχων σε βάρος της αξίας των πελατών είναι σαν ευχή θανάτου.

  Η Toy R 'Us επλήγη και εν συνεχεία θάφτηκε από το φορτίο του υπερβολικού χρέους. Το αγαπημένο brand υπέκυψε στις πληρωμές χρέους άνω των 400 εκατ. δολαρίων ετησίως, ενώ κατέβαλε δάνεια άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της μοχλευμένης εξαγοράς του από private equity. Με τόσο μεγάλο χρέος, υπήρχαν ελάχιστοι πόροι για να επενδύσει στην εμπειρία του εμπορικού σήματος.
  Η Sears επλήγη από τις οικονομικές μηχανοραφίες όπως η απόσχιση της ακίνητης περιουσίας σε ένα REIT και η μόχλευση της πνευματικής της ιδιοκτησίας. Ο Eddie Lampert προήδρευσε μιας περιόδου που η κίνηση των πελατών υποχωρούσε, οι εγκαταστάσεις υποβαθμίζονταν, ο αριθμός των υπαλλήλων μειωνόταν ενώ τα ράφια των καταστημάτων άδειαζαν σε συνδυασμό με το αυξημένο χρέος.

  Τόσο η Kraft Heinz όσο και η Anheuser-Busch InBev, και οι δύο ξεπήδησαν από το εγχειρίδιο διαχείρισης της βραζιλιάνικης 3G Capital, αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τις μεταβαλλόμενες τάσεις των προτιμήσεων στα τρόφιμα και τα ποτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο αυτές επώνυμες επιχειρήσεις επαλήθευσαν τις προσδοκίες για την απόδοση της περικοπής του κόστους με την άνοδο της βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας. Αλλά μακροπρόθεσμα καμία εταιρεία δεν έχει παράγει διαρκή ανάπτυξη κερδοφορίας. Η μαζική περικοπή δαπανών στην Kraft Heinz δεν έχει κάνει πολλά για τη βελτίωση των επιχειρήσεων του κολοσσού των τροφίμων. Στην πραγματικότητα, ο Philip van Doorn του MarketWatch συμπεριέλαβε τη Kraft Heinz στις χειρότερες μετοχές για το 2018 του Nasdaq-100. Τα οικονομικά μεγέθη δείχνουν ότι η Kraft Heinz έχει απτή λογιστική αξία -32,37%. Αναλύσεις δείχνουν ότι το τεράστιο φορτίο χρέους της Α-Β InBev (περίπου $ 100. δισ) που εξαγοράστηκε στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Anheuser-Busch με την SABMiller είναι μια θηλιά για το χαρτοφυλάκιο του brand.
  Η χρηματοοικονομική μηχανική είναι καταστροφή για ένα brand. Η ικανοποίηση των μετόχων μέσω της χρηματοοικονομικής απόσπασης αξίας σε συνδυασμό με τις βραχυπρόθεσμες τακτικές μάρκετινγκ δεν λύνει το πρόβλημα της μειωμένης ικανοποίησης των πελατών ή της αφοσίωσης στο brand. Αυτές οι βραχυπρόθεσμες στρατηγικές βλάπτουν την υγεία του brand.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:34 18/11

  Αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα Boeing 737 MAX, όμως η τουρκική SunExpress αγόρασε 10

  Στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι, η αεροπορική εταιρεία SunExpress άσκησε την option που είχε, ώστε να παραγγείλει 10 επιπλέον Boeing 737 MAX 8, ως μέρος της στρατηγικής ανανέωσης και ανάπτυξης...

  16:02 18/11

  R. Stone: Ο 6ος συνεργάτης του Τραμπ που καταδικάζεται βάσει της έρευνας Μάλερ

  Ο Stone είναι ο 6ος πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ που καταδικάζεται για συμμετοχή στην υπόθεση ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, βάσει της έρευνας του πρώην ειδικού...

  08:37 18/11

  Επιτήδειοι έβαλαν στο χέρι $2 εκατ. από πώληση ψεύτικων μετοχών Airbnb, Uber και Lyft

  Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες η Knightsbridge Private Partners φέρεται ότι κατάφερε να αποσπάσει από επενδυτές ποσό 2,1 δισ. δολαρίων πουλώντας τους ανύπαρκτες μετοχές τεχνολογικών κολοσσών εν όψει...

  08:19 17/11

  Ford εναντίον Ferrari: Η πραγματική ιστορία πίσω από την πιο σφοδρή αντιζηλία της αυτοκίνησης

  H ιστορία του πώς ο Henry Ford II επιχείρησε να αποκτήσει τη Ferrari το 1963, προκαλώντας μια δεκαετή διαμάχη με τον Enzo Ferrari.

  11:24 16/11

  Τα κρυφά όπλα της Apple στον "πόλεμο του streaming"

  Εάν οι πελάτες της Apple γίνουν και συνδρομητές της Apple TV+, εκτιμάται πως έως το 2025 το συγκεκριμένο τμήμα θα μπορεί να καταγράφει έσοδα της τάξης των 9 δισ. δολ.

  22:08 15/11

  Τράμπ εναντίον Μπέζος: Διαμάχη Amazon-Πενταγώνου για σύμβαση 10 δισ. δολ.

  Εκπρόσωπος της Amazon κάνει λόγο για "σαφείς ελλείψεις"και "αδιαμφισβήτητη προκατάληψη" εκ μέρους του Πενταγώνου.

  15:25 15/11

  Η κρίση των αλυσίδων εστίασης στις ΗΠΑ - Χρεοκόπησε και η Houlihan's

  Προσθέτοντας τον εαυτό της στη λίστα άλλων 3 αλυσίδων του κλάδου που χρειάζονται επίσης διάσωση εάν πρόκειται να παραμείνουν στη ζωή.

  08:25 15/11

  Η δέσμευση Τζόνσον για στροφή στην αιολική ενέργεια απειλείται από το Brexit

  Ο Τζόνσον υποσχέθηκε πρόσφατα να τετραπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου από υπεράκτια αιολικά πάρκα έως το 2030. Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο στόχος αυτός είναι...

  16:54 14/11

  O Jamie Dimon καταγγέλλει την ανισότητα πλούτου αλλά δεν μιλά για τις δικές του αποδοχές των 31 εκατ. δολαρίων

  Ο CEO της JPMorgan Chase παραδέχτηκε ότι η ανισότητα των πλούτου είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά τις δικές του διόλου ευκαταφρόνητες αποδοχές.

  08:00 14/11

  Χάρης Μπρουµίδης: Επενδύουμε όχι μόνο σε υποδομές, αλλά και στη νέα γενιά

  Tο αποτύπωµά του στην κοινωνία µεγιστοποιεί ο τηλεπικοινωνιακός όµιλος µέσω του προγράµµατος Generation Next

  01:30 14/11

  Η αυγή των νεοτραπεζών: Οι Fintechs προσπαθούν να αφανίσουν τις παραδοσιακές τράπεζες

  Δεκάδες ψηφιακές τράπεζες, γνωστές και ως νεοτράπεζες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο και τα venture capitals στοιχηματίζουν δισεκατομμύρια ότι θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά...

  17:27 13/11

  Προβλήματα για πολλούς χρήστες λίγες ώρες αφότου ξεκίνησε η λειτουργία της Disney+

  60 εκατομμύρια έως 90 εκατομμύρια είναι οι συνδρομητές που η Disney στοχεύει να έχει στην Disney + μέχρι το 2024.

  14:40 13/11

  Το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο - Το Patek Philippe που δημοπρατήθηκε έναντι 31 εκατ. δολαρίων

  Το Grandmaster Chime 6300A έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από ανοξείδωτο χάλυβα, έχει δύο όψεις (ροζ χρυσό/μαύρο), διαθέτει 20 λειτουργίες και είναι το πιο πολύπλοκο ρολόι της εταιρείας.

  08:32 13/11

  Απώλειες $1 δισ. "μετρούν" οι μεγαλομέτοχοι της Gap από την κατάρρευση της μετοχής

  Τον τελευταίο χρόνο η Gap έχει δει τη μετοχή της να "βυθίζεται", στοιχίζοντας στην οικογένεια Fisher που έχει τον έλεγχο της εταιρείας 1 δισ. δολάρια, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε...

  13:35 12/11

  Ποιες συσκευές είναι συμβατές με την υπηρεσία streaming Disney+

  H νέα υπηρεσία streaming της Disney ξεκινά να λειτουργεί αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία.

  08:06 12/11

  Τα 5 μυστικά του Μπιλ Γκέιτς για την ευτυχία

  Πώς θα μπορούσατε να καταλήξετε κάτι πολύ περισσότερο από ένας εγωιστής, μοναχικός δισεκατομμυριούχος.

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,4 δισ. $

  +751,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,4 δισ. $

  +76,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,5 δισ. $

  -844,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -45,9 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  73,2 δισ. $

  +835,7 εκ. $