Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Φεβ-2019 18:53

  Η Foxconn, συνεργάτης της Apple, σημειώνει κέρδη με τα δικά της τηλέφωνα σε μια δύσκολη αγορά

  Η Foxconn, συνεργάτης της Apple, σημειώνει κέρδη με τα δικά της τηλέφωνα σε μια δύσκολη αγορά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Ralph Jennings

  Η Foxconn είναι κυρίως γνωστή ως την εταιρεία που συναρμολογεί τα iPhone για λογαριασμό της Apple. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία, του δισεκατομμυριούχου Terry Gou που προφανώς αναζητά περισσότερα έσοδα από αυτά που της προσφέρει το συμβόλαιο με την Apple,  δημιουργεί τα δικά της τηλέφωνα μέσω της συμμετοχής της στην ΗΜD, τη Φιλανδική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη Nokia. Η θυγατρική της Foxconn, FIH Mobile, κατέχει το 6% της HMD και κατασκευάζει τα τηλέφωνα που σχεδιάζει η φιλανδική εταιρεία. 

  Σήμερα οι πωλήσεις smartphone μειώνονται μετά από χρόνια ανάπτυξης και δεν αναμένεται να ανακάμψουν ξανά. Αυτό άραγε δυσκολεύει την HMD να κερδίσει την προσοχή της αγοράς ή μήπως όχι; 

  "Η ανάπτυξη της ΗMD τα τελευταία δύο τρίμηνα δεν ήταν καθόλου απογοητευτική λαμβάνοντας επίσης υπ’ όψιν την παγκόσμια επιβράδυνση και τον ανταγωνισμό από τους Κινέζους παίκτες" δήλωσε ο Kiranjeet Kaur, διευθυντής έρευνας της IDC σε Ασία – Ειρηνικό.  

  Η HMD θα πρέπει να λάβει ένα μερίδιο 1,5% των παγκόσμιων αποστολών smartphone φέτος, υψηλότερα από το 1,4% της περυσινής χρονιάς και του 0,4% του 2017, σύμφωνα με προβλέψεις της Strategy Analytics. Τα κινητά τηλέφωνα της έχουν καλές προδιαγραφές αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής ασύρματων συσκευών της Strategy Analytics και πρόσθεσε "Τα smartphone της HMD παρέχουν υψηλές προδιαγραφές σε λογικές τιμές".

  Σε αριθμούς η ΗMD πούλησε 13 εκατομμύρια smartphone τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2018 σε σύγκριση με τα 10 εκατομμύρια που πούλησε το 2017. Τα έσοδα από την FIH Mobile, τη θυγατρική της Foxconn, ανήλθαν στα $3,28 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας άλμα 70% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το τρίτο τρίμηνο, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 141% σε ετήσια βάση καθιστώντας την HMD έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους πωλητές smartphone παρά τα προβλήματα που υπήρχαν σε ορισμένες περιοχές. 

  Ωστόσο φέτος τα τηλέφωνα ΗMD της Foxconn θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν τη δυναμική τους. Ο παγκόσμιος όγκος παραγωγής φέτος θα φτάσει τις 1,41 δισ. μονάδες, μειωμένος κατά 3,3% σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΤrendForce. 

  Η HMD πάντως προσπαθεί να αναπτυχθεί εστιάζοντας στις μεγάλες αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας. Έχει σημειώσει επιτυχία χωρίς ωστόσο να συγκαταλέγεται στις 10 κορυφαίες μάρκες κινητών τηλεφώνων αυτών των περιοχών. Η Foxconn πάντως θα μπορούσε να βοηθήσει την HMD να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό μέσω μιας πιο απλοποιημένης αλυσίδας εφοδιασμού και διαδικασίας κατασκευής. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,8 δισ. $

  -303,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,3 δισ. $

  -225,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,1 δισ. $

  -434,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,0 δισ. $

  -169,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,7 δισ. $

  -493,7 εκ. $