Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Ιαν-2019 19:08

  Apple: Μια προσεκτικότερη ματιά επί των αποτελεσμάτων τριμήνου

  Apple: Μια προσεκτικότερη ματιά επί των αποτελεσμάτων τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Apple δημοσίευσε τα αποτελέσματα τριμήνου της την Τρίτη, αναφέροντας ότι οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση, εν μέσω σημαντικών εμποδίων στην Κίνα, όπου τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν σχεδόν κατά 27% σε ετήσια βάση. Εκτίμησε ακόμη ότι ο κύκλος αναβάθμισης των smartphone στις δυτικές αγορές επιμηκύνεται.

  Η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τις μειούμενες πωλήσεις του βασικού προϊόντος της, οι οποίες αναλογούν περίπου το 60% των εσόδων της, προσπαθεί να αλλάξει το αφήγημα γύρω από τις επιδόσεις της, κρατώντας "κρυφά" τα δεδομένα για τις πωλήσεις iPhone και παρέχοντας περισσότερα στοιχεία γύρω από τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο παροχής υπηρεσιών της.

  Τα έσοδα της Apple Services αυξήθηκαν κατά περίπου 19% σε ετήσια βάση, στα 10,87 δισ. δολ., λόγω των ισχυρών πωλήσεων εφαρμογών και του αυξανόμενου αριθμού των ψηφιακών συνδρομών. Η Apple ανέφερε ότι το διαδικτυακό κατάστημά της, App Store, είχε την ισχυρότερη χριστουγεννιάτικη εβδομάδα της ιστορίας του το 2018, ενώ ο αριθμός των συνδρομών στην πλατφόρμα αυξήθηκε κατά περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, σε πάνω από 360 εκατομμύρια.

  Η εταιρεία ανέφερε ότι ο αριθμός θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολ. μέχρι το 2020, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυναμική αύξησής του. Μολονότι έχουν υπάρξει κάποιες πρόσφατες κινήσεις από τους οπαδούς του δικτύου Netflix για να σταματήσουν συνδρομές μέσω της εφαρμογής, ώστε να αποφευχθούν οι προμήθειες στην Apple, είναι απίθανο παρόμοιες κινήσεις από άλλους παίκτες να έχουν σημαντική επίπτωση στα έσοδα του τομέα υπηρεσιών της τελευταίας. Για παράδειγμα, η Apple σημειώνει ότι το μίγμα συνδρομών είναι τόσο πολυποίκιλο και διαφοροποιημένο, σε βαθμό που η μεγαλύτερη από αυτές αντιπροσωπεύει μόλις το 0,3% των συνολικών εσόδων του τομέα υπηρεσιών.

  Άλλες υπηρεσίες όπως η Apple Pay κερδίζουν επίσης σε θελκτικότητα. Η Apple ανέφερε ότι η υπηρεσία παροχής περιεχομένου επί πληρωμή "είδε" περισσότερες από 1,8 δισεκατομμύρια συναλλαγές εντός του δ’ τριμήνου (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι γιορτές), με υπερδιπλάσιο όγκο σε σχέση με το 2017.

  Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud της διευρύνθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση το δ’ τρίμηνο. Το μέγεθος της εγκατεστημένης βάσης εξακολουθεί να αποτελεί βασικό ενδεικτικό παράγοντα της πορείας της Apple Services και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δίνει στοιχεία για την εξέλιξη αυτού του στοιχείου σε τακτική βάση. Στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2018, η συνολική εγκατεστημένη βάση της Apple ανερχόταν σε 1,4 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές και η ενεργή εγκατεστημένη βάση όσον αφορά τα iPhone ανήλθε στα 900 εκατομμύρια, αυξημένη κατά 75 εκατομμύρια τους τελευταίους 12 μήνες.

  Η Apple προσέφερε επίσης περισσότερα στοιχεία όσον αφορά στο περιθώριο κέρδους του κλάδου υπηρεσιών της, σημειώνοντας ότι τα μικτά περιθώρια ανήλθαν στο 62,8% σημειώνοντας αύξηση περίπου 500 μονάδων βάσης σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 170 μονάδων βάσης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω του ευνοϊκού μίγματος πωλήσεων και των οικονομιών κλίμακας. 

  Αυτό συγκρίνεται με περιθώρια κέρδους περίπου 34,3% για τον κλάδο κατασκευής hardware της εταιρείας. Μολονότι δε η Apple δεν έδωσε στοιχεία για την κατεύθυνση του περιθωρίου κέρδους, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από το App Store και τις συνδρομές τρίτων μερών είναι πιθανό να έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους δεδομένου ότι καταγράφονται σε καθαρή βάση, ενώ υπηρεσίες όπως η Apple Music και το iTunes ενδέχεται να έχουν χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω του σημαντικού κόστους του παρεχόμενου περιεχομένου. Θεωρούμε ότι είναι πιθανό τα περιθώρια κέρδους του κλάδου υπηρεσιών να μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μεσοπρόθεσμα πιέσεις, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας συναλλαγματικών ισορροπιών. Η Apple σημείωσε ότι περίπου το 60% των εσόδων του κλάδου υπηρεσιών της προέρχεται από χώρες εκτός της Η.Π.Α. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν επαναπροσδιορίζει τις τιμές των υπηρεσιών της ανάλογα με τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις σε διεθνές επίπεδο, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πιέσεις εάν το δολάριο ενισχυθεί περαιτέρω.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:02 13/12

  Ο Google Chrome θα σας ειδοποιεί όταν οι κωδικοί σας έχουν υποκλαπεί

  Η Google είχε ήδη κυκλοφορήσει μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης που επιτελούσε ακριβώς τη συγκεκριμένη λειτουργία νωρίτερα εντός του 2019, αλλά την ενεργοποιεί τώρα ως αυτόματη προεπιλογή...

  08:01 13/12

  Οι νεοεισερχόμενες στη λίστα του 2019 με τις "Πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου"

  Οι 23 νέες παρουσίες στην κατάταξη με τις "100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου".

  16:01 12/12

  Forbes: Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη - Στη 1η θέση για ένατη χρονιά η Μέρκελ

  Κριστίν Λαγκάρντ, Νάνσι Πελόζι και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα. Στη λίστα και η 16χρονη ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ (100η).

  08:02 12/12

  Πόσο πλούσια είναι τελικά τα παιδιά του Τραμπ;

  Αναρωτιέστε πόσο πλούσια είναι τα παιδιά του Τραμπ; Σε αντίθεση με τον αλαζόνα πατέρα τους, δεν είναι τόσο πρόθυμα να το αποκαλύψουν. Τα έσοδά τους δεν είναι γνωστά, ενώ η περιουσία τους είναι...

  10:02 11/12

  Ο Τραμπ έχει διοχετεύσει $1,7 εκατ. από δωρεές υποστηρικτών του σε εταιρείες του

  Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την επανεκλογή του δαπανά σημαντικά κεφάλαια σε ακίνητα που ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο.

  18:07 10/12

  Η IPO της εταιρείας real estate JY Grandmark "εκτόξευσε" την περιουσία της οικογένειας Clan

  Η εισαγωγή της JY Grandmark στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εκτίναξε πάνω από το 1 δισ. δολάρια την περιουσία της οικογένειας Clan, από τις πλουσιότερες της Κίνας στον τομέα του real estate.

  08:32 10/12

  Amazon: Η "προσωπική αντιπάθεια" του Τραμπ για τον Bezos η αιτία απώλειας της σύμβασης του Πενταγώνου

  Η Amazon σε αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο υποστηρίζει ότι ο Τραμπ, ο οποίος δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τον Μπέζος και την Amazon, "παρενέβη ευθέως" στη διαδικασία επιλογής,...

  17:59 09/12

  T-Mobile-Sprint: Ξεκινά η δικαστική μάχη για την υπεράσπιση συγχώνευσης αξίας 26 δισ. δολ.

  Οι γενικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε αγωγές για να εμποδίσουν τη συγχώνευση αξίας 26 δισ. δολ. των T-Mobile και Sprint, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε τον ανταγωνισμό.

  08:33 09/12

  Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί του κόσμου για το 2019

  Με απολαβές 185 εκατ. δολαρίων η Taylor Swift βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, αφήνοντας δεύτερο τον Kayne West. Δύο συμμετέχοντες έσπασαν επίσης το φράγμα των 100 εκατ., ενώ υπάρχουν και εννέα...

  08:06 08/12

  Οι κροίσοι που υποστηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden

  Τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει ο Biden, ύψους 38 εκατ. δολ., υστερούν έναντι των ανταγωνιστών του, B. Sanders (75 εκατ.) και της El. Warren (60 εκατ.).

  08:04 08/12

  Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια πετυχημένη εφαρμογή για video streaming

  Εξοικονομήστε κεφάλαια, γνωρίστε το κοινό σας, να παρέχετε σε τακτική βάση πρωτότυπο περιεχόμενο και να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε.

  10:05 07/12

  Γιατί οι μετοχές των Apple, Google, Nike έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ

  Το βλέμμα της Wall Street επικεντρώνεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και στην καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου.

  14:10 06/12

  H IPO της Saudi Aramco επιβεβαιώνει ότι η αξία της ξεπερνά εκείνη των Apple και Microsoft

  H Aramco τιμολόγησε τις μετοχές στο άνω άκρο του εύρους τιμής, οδηγώντας την αποτίμηση στα $1,7 τρισ.

  00:05 06/12

  Γιατί ο Elon Musk δεν έχει φράγκο στην τσέπη αν και δισεκατομμυριούχος

  Ο Elon Musk βρέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου κατέθεσε στο πλαίσιο της δίκης του για δυσφήμηση μέσω αναρτήσεών του στο twitter το 2018, στις οποίες αποκάλεσε έναν μη επώνυμο...

  15:29 05/12

  Σαμπάνια, LVMH, τυριά τα υποψήφια "θύματα" των Αμερικανικών δασμών στη Γαλλία

  Η απειλή Τραμπ για δασμούς έως 100% σε γαλλικά αγαθα, θα αυξήσει το κόστος δημοφιλών προϊόντων για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

  07:59 05/12

  Black Friday και Cyber Monday δίνουν "μαθήματα" για το "κυνήγι" των καταναλωτών

  Μπορεί οι εκπτωτικές καμπάνιες των διαδικτυακών καταστημάτων να ξεκίνησαν φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και να "έκλεψαν" ένα μέρος από τον καταναλωτικό ντόρο της Black Friday, ωστόσο τα τελικά...

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,6 δισ. $

  +668,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,5 δισ. $

  +369,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  107,4 δισ. $

  +1.257,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  89,0 δισ. $

  +1.351,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  74,9 δισ. $

  +1.249,6 εκ. $