Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιαν-2019 17:23

  Coca - Cola 3E: Σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και στην υποστήριξη της νέας γενιάς

  Coca - Cola 3E: Σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και στην υποστήριξη της νέας γενιάς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας μας. Το όνομά της συνδυάζει την ιστορία της Coca-Cola, του πιο διάσημου αναψυκτικού στον κόσμο, και μιας ελληνικής βιομηχανίας που για δεκαετίες αναπτύσσεται καινοτομώντας, έχοντας έτσι ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. 

  Η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων χωρίς αντίστοιχο στην αγορά, που της επιτρέπει να είναι δίπλα στους καταναλωτές σε κάθε στιγμή της ημέρας τους, καλύπτοντας τις προτιμήσεις τους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Σταθερός της στόχος η επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξη της εταιρείας, αξιοποιώντας το μοναδικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, μαζί με τους ανθρώπους της και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον, την οικονομία. 

  Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Coca - Cola Τρία Έψιλον βρίσκονται οι άνθρωποί της

  Η εταιρεία απασχολεί 1.500 εργαζoμένους, που την έχουν κατατάξει ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους εργοδότες στη χώρα (Best Workplaces 2018). Παράλληλα, η εταιρεία αποτελεί και εργοδότη επιλογής για τη νέα γενιά (έρευνα GEN Y, kariera.gr), αποτελώντας έτσι τη μοναδική εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών που βρίσκεται ταυτόχρονα στην πρώτη δεκάδα των δύο σημαντικότερων ερευνών για το εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας. 

  Από το 2015 μέχρι σήμερα η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει επενδύσει 37 εκατ. ευρώ στις παραγωγικές της μονάδες: στο Σχηματάρι Mega-Plant, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, αλλά και στο εργοστάσιο  εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο. Στην επένδυση αυτή προστίθενται και τα 57 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει συνολικά ο όμιλος Coca-Cola HBC για τη διαμόρφωση και λειτουργία εδώ στην Ελλάδα της μονάδας υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου για 19 χώρες. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον παράγει το 96% των προϊόντων της στην Ελλάδα, με άμεση και έμμεση δραστηριότητα που αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ. Η προστιθέμενη αξία της για την οικονομία υπολογίζεται στα 924 εκατ. ευρώ, με 21.300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

  Είναι μια εταιρεία που όσο περισσότερο αναπτύσσεται τόσο περισσότερα επιστρέφει στην κοινωνία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον  

  Χρησιμοποιώντας ήδη 100% ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας και εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ξεκίνησε τη σταδιακή χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες αναψυκτικών που παράγει στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη πετύχει: ανακύκλωση 96,5% των αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας, εξοικονόμηση 300 τόνων πλαστικού ετησίως με τις φιάλες αναψυκτικών Light Weight, χρήση 27% λιγότερου πλαστικού στο ΑΥΡΑ Bloom, 18% στο ΑΥΡΑ Active Cap και 24% στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, 100% ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ΑΠΕ, μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα κατά 48,7% σε σχέση με το 2016.

  Οι σημαντικές επενδύσεις της Coca-Cola Τρία Έψιλον δεν περιορίζονται σε υποδομές, αλλά και σε δράσεις προσανατολισμένες στην υποστήριξη της νέας γενιάς. Το πρόγραμμα "Youth Empowered" βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2017 με σκοπό την επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει σε νέους 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, από στελέχη της αγοράς που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης και να επιτύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο από την έναρξη του προγράμματος "Youth Empowered", περισσότεροι από 5.690 νέοι είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα www.youthempowered.gr, ενώ συνολικά 550 νέοι έχουν παρακολουθήσει τα 4 physical trainings του προγράμματος, με το 98% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι βοηθήθηκε ουσιαστικά από το πρόγραμμα. 143 στελέχη της αγοράς έχουν προσφέρει 1.726 εθελοντικές ώρες καθοδήγησης, με 23 εταιρείες και φορείς να στηρίζουν το πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020 να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους. 

  Στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται το πρόγραμμα "Το Σχολείο που Θέλεις". Από το 2012 το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη να αλλάξουν τη σχολική τους καθημερινότητα. Σκοπός του να ανταποκριθεί στις αυξημένες τοπικές ανάγκες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, αναλαμβάνοντας τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Με την παράδοση ακόμα δύο ανακαινισμένων σχολικών κτιρίων στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα έχει ανακαινίσει συνολικά 16 σχολικά κτίρια, μέσα από μια συνολική επένδυση που αγγίζει τα 1,6 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας τη σχολική καθημερινότητα περισσότερων από 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών κάθε χρόνο. 

  cocacola 3e 2

  Καινοτομία για ανάπτυξη της αγοράς με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές

  Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola, σεβόμενες τις επιθυμίες των καταναλωτών και με ενδιαφέρον για την υγεία και την ευεξία τους, εξελίσσουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τους, προσφέροντας στους καταναλωτές τα προϊόντα που αυτοί θέλουν, με λιγότερη ζάχαρη. Συγκεκριμένα, διαθέτουν 13 διαφορετικά προϊόντα με λίγες ή καθόλου θερμίδες σε 7 διαφορετικές συσκευασίες, ενώ το 49,3% των πωλήσεων είναι από προϊόντα χωρίς ζάχαρη. 

  Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της δραστηριότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Μέσα από πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες η εταιρεία καλεί τους ανθρώπους και τους συνεργάτες της να ξεκλειδώσουν τη δημιουργικότητά τους και να σκεφτούν νέες ιδέες που απαντούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και της αγοράς. Μια από τις σημαντικότερες δράσεις στο πλαίσιο αυτό είναι τo "Innovation Days", η διήμερη συνάντηση καινοτομίας που πραγματοποιεί η εταιρεία. Εκεί, μαζί με πελάτες, συνεργάτες και τους ανθρώπους της, ανακαλύπτουν ευκαιρίες καινοτομίας πίσω από κάθε περίσταση κατανάλωσης, παράγουν νέες ιδέες για την ανάπτυξη της αγοράς και διερευνούν ανερχόμενες καταναλωτικές τάσεις ώστε να ενισχύσουν τη συνολική αγοραστική εμπειρία. 

  *Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:30 28/01

  Οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αφρικής -Και ο μεγιστάνας που έχασε τη μισή περιουσία του

  Στην πρώτη θέση ο Aliko Dangote, για ένατη διαδοχική χρονιά. Ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ο Nassef Sawiris, με περιουσία $8 δισ.

  08:09 28/01

  Μεγάλο λάθος η "αγορά" Facebook, Apple, Netflix και Google τώρα

  Η εκτίναξη των αποτιμήσεών τους έχει κάνει τους επενδυτές να αγνοήσουν τους κινδύνους.

  11:25 27/01

  Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας μπασκετικός γίγαντας: Μια ματιά στη ζωή του εντός και εκτός γηπέδου

  Ο Μπράιαντ ήταν ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, κερδίζοντας πέντε τίτλους, ενώ η κληρονομιά του και εκτός γηπέδου είναι εξίσου εντυπωσιακή.

  08:34 27/01

  H Αγκόλα κατηγορεί την Ιζαμπέλ ντος Σάντος για υπεξαίρεση, βάζοντας "βόμβα" στα θεμέλια της αυτοκρατορίας της

  Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αγκόλας απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος της πλουσιότερης γυναίκας της Αφρικής, της Ιζαμπέλ ντος Σάντος, κόρης του πρώην προέδρου της χώρας. ...

  08:06 26/01

  Tesla: Η δεύτερη πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς - Στα 32 δισ. δολ. η περιουσία του Musk

  Η Toyota παραμένει στην πρώτη θέση διεθνώς με κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα 233 δισ. δολ.

  11:05 25/01

  Ο Χάρι και η Μέγκαν χρειάζονται 3 εκατ. δολ. για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι

  Από τη στιγμή που αποφάσισε να απεμπολήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, θα πρέπει το ζεύγος να βρει πραγματικές δουλειές.

  18:34 24/01

  Πρόστιμο 17,5 εκατ. δολάρια στον πρώην CEO της Wells Fargo

  Επίσης του απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με τον τραπεζικό τομέα, ως ποινή για το σκάνδαλο με τους ψεύτικους λογαριασμούς το 2016.

  09:42 24/01

  Αν μπορούν να χακάρουν το iPhone του Μπέζος μέσω WhatsApp, μπορούν σίγουρα και το δικό σου

  Όποιος βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα των δεδομένων του Μπέζος απέδειξε πως ακόμη και όταν κάποιος ξοδεύει εκατομμύρια για την προσωπική του ασφάλεια, το smartphone του μπορεί να αποτελέσει την...

  19:59 23/01

  Η Octi θέλει να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για να σκανάρει πρόσωπα

  Η startup χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να χτίσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο.

  08:11 23/01

  Η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι παραδέχεται η Κίνα

  Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού ίσως είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές, τη στιγμή μάλιστα που η καθυστερημένη...

  15:13 22/01

  Ρεκόρ τηλεθέασης πρωτότυπου περιεχομένου ανακοίνωσε το Netflix, αφότου άλλαξε τον τρόπο μέτρησης

  Το Netflix άλλαξε τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης στην πλατφόρμα του παρουσιάζοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά στοιχεία όσον αφορά την παρακολούθηση πρωτότυπου περιεχομένου.

  08:25 22/01

  Τα πολυκαταστήματα αυτοκαταστρέφονται πουλώντας ρούχα από... "δεύτερο χέρι"

  Πολυκαταστήματα, όπως οι αλυσίδες Macy’s και JC Penney, στρέφονται στις πωλήσεις πολυτελών ρούχων "από δεύτερο χέρι" για να προσελκύσουν πελάτες στα καταστήματά τους όπου η πελατεία βαίνει συνεχώς...

  16:54 21/01

  Ο Τζεφ Μπέζος αύξησε την περιουσία του περισσότερο από όλους στις ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ

  Η μετοχή της Amazon έχει εκτοξευτεί κατά 130% και ο Μπέζος έχει προσθέσει 46 δισ. δολάρια στην καθαρή αξία του από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.

  08:22 21/01

  Ξεκινά η δίκη της παραπομπής Τραμπ - Τι πρέπει να ξέρετε

  Ξεκινά η ιστορική δίκη έπειτα από μήνες πολιτικής διαμάχης και αγωνιώδεις φωνές περί "φάρσας".

  16:53 20/01

  Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα

  Θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν θα πρέπει να αποπεμφθεί από το αξίωμα, επειδή οι δημιουργοί του Συντάγματος, είχαν ως στόχο, η αποπέμψιμη συμπεριφορά να περιλαμβάνει συμπεριφορές που να ομοιάζουν με...

  08:38 20/01

  Η Louis Vuitton αγόρασε το 2ο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο

  Πριν από δύο μήνες εξαγόρασε την Tiffany έναντι $16,2 δισ., ενώ πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο. Στόχος της να μπει στο top-five της αγοράς κοσμημάτων.