Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 17:42

  Η Thomas Cook, η Fosun Tourism και το μεγαλόπνοο σχέδιο της κατασκευής δύο ξενοδοχείων στην Κίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Thomas Cook, η Fosun Tourism και το μεγαλόπνοο σχέδιο της κατασκευής δύο ξενοδοχείων στην Κίνα

  Του Russell Flannery

  H Thomas Cook Group θα συνεργαστεί με την Fosun Tourism Group, τον τουριστικό βραχίονα του επενδυτικού οίκου Fosun International του δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, για να ανοίξει δύο ξενοδοχεία στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών την Κυριακή. 

  H κατασκευή των ξενοδοχείων θα γίνει από την Fosun Tourism ενώ η διοίκηση θα ανήκει στην Thomas Cook που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

  Το ένα ξενοδοχείο, το Sunwing Cook θα είναι οικογενειακό και θα βρίσκεται στην ανατολική πόλη της Κίνας Τάισανγκ και το άλλο θα είναι το Casa Cook που θα βρίσκεται στη δυτική κινεζική περιοχή Λίτζιανγκ. Τα δύο ξενοδοχεία, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη την Κυριακή, αναμένεται να ανοίξουν το 2020 ή το 2021.

  H Thomas Cook είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική επιχείρηση της Ευρώπης, σύμφωνα με τη Moody’s. Έχει 186 ξενοδοχεία και μαζί με 100 αεροσκάφη εξυπηρετούν 20 εκατομμύρια πελάτες, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης τον Δεκέμβριο. 

  Στην Τhomas Cook επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με την επωνυμία Sunwing στην Κίνα εν μέρει εξαιτίας της δημοτικότητας της μεταξύ των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τα ξενοδοχεία της στην Ταϊλάνδη. "Η δυναμική είναι τεράστια"στην Κίνα" δήλωσε ο Peter Fankhauser, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

  Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ της Thomas Cook, της Fosun International και της Fosun Tourism. Από τις 3 Ιανουαρίου το 6,7% της Thomas Cook κατέχει η Fosun Tourism και το 14% η Fosun International. Η Fosun International κατέχει επίσης περίπου το 81% της Fosun Tourism. 

  "Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία στην αγορά της Κίνας για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που να απευθύνονται στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των κινεζικών οικογενειών μεσαίας τάξης που αναζητούν ταξίδια αναψυχής".  

  Η Τάισανγκ είναι μια ελκυστική νέα τοποθεσία καθώς βρίσκεται σχετικά κοντά στη Σαγκάη και οι οικογενειακές αποδράσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, δήλωσε ο Άνγκελ Τσεν, αντιπρόεδρος ξενοδοχείων και φιλοξενίας για την Κίνα στην JLL. Τα έσοδα που αναμένονται να έρθουν από την Κίνα θα ωφελήσουν την Thomas Cook της οποίας οι μετοχές έχουν μειωθεί εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στο Ηνωμένο βασίλειο λόγω Brexit. 

  H Fosun Tourism, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις από πλευράς εσόδων, άντλησε από την αρχική δημόσια προσφορά της  στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τον Δεκέμβριο, περίπου ΗΚ$3,2 δισ. την ίδια ώρα που η αγορά είχε επηρεαστεί σημαντικά από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας. Επενδυτές μειοψηφίας στην αρχική δημόσια προσφορά ήταν μεταξύ άλλων η Alibaba, η Suchuang Gas Corp και η Shun Tak Holding. 

  H Fosun Tourism κατέχει την πλειοψηφία της Club Med η οποία από τα μέσα του 2018 ξεκίνησε τη λειτουργία θερέτρων σε 26 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως για τους πρώτους έξι μήνες του 2018, η Fosun Tourism είχε απώλειες 135 εκατ. γουάν σε έσοδα ύψους 6,7 δισ. γουάν. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  +614,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,2 δισ. $

  +90,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  88,7 δισ. $

  +635,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,2 δισ. $

  -301,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,3 δισ. $

  +69,1 εκ. $