Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 16:18

  H Apple αποκάλυψε κατά λάθος ένα ριζικά νέο iPhone

  H Apple αποκάλυψε κατά λάθος ένα ριζικά νέο iPhone
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα λίγα τελευταία χρόνια, οι πιο ενδιαφέρουσες διαρροές έχουν προέλθει "τυχαία" από την Apple, και πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά για να είναι σύμπτωση. Τώρα, με τις πωλήσεις των iPhone να έχουν "κολλήσει" και με τη φημολογία για μειώσεις τιμών, η Apple ξανά προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα...
   
  Όπως ανακάλυψε η ιστοσελίδα θαυμαστών της AppleInsider, η Apple έχει υποβάλει αίτημα για κατοχύρωση μιας πατέντας σχετικά με το πώς τα νέα iPhone θα έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι ο χρήστης θέλει να βγάλει φωτογραφία και θα ανοίγουν αυτόματα την κάμερα. Επιπλέον, το hardware που απαιτείται για να γίνει αυτό έχει ήδη επιβεβαιωθεί ως χαρακτηριστικό που θα υπάρχει στα iPhone αυτόν τον χρόνο. 
   
  Ειδικότερα, θα αναγνωρίζεται η συνήθης κίνηση που κάνει ο χρήστης όταν σηκώνει το χέρι του για να τραβήξει μια φωτογραφία και μετά θα υπολογίζεται η εγγύτητα του αντικειμένου της φωτογράφισης. Αν συντρέχουν και οι δύο αυτές προϋποθέσεις, η κάμερα θα ανοίγει αυτόματα. 
   
  Αυτό μπορεί να φαίνεται μαγικό σε κάποιους και φρικτά παρεμβατικό σε άλλους, αλλά, όπως και να έχει, η τεχνολογία που θα το καταστήσει δυνατό θα είναι σύντομα διαθέσιμη. 

  Η Apple δηλώνει ότι η αναγνώριση κίνησης γίνεται με επιταχυνσιόμετρα (που υπάρχουν σε κάθε μοντέλο iPhone), ενώ ο εντοπισμός του αντικειμένου απαιτεί έναν αισθητήρα εγγύτητας. Αυτή τη στιγμή, τα iPhones έχουν αισθητήρες εγγύτητας μικρού εύρους (για φωτογραφίες πορτρέτων και αναγνώριση προσώπου), αλλά η Sony έχει ήδη αποκαλύψει τον 3D αισθητήρα μεγάλου εύρους και έχει επιβεβαιώσει τη συνεργασία της με την Apple.

  Η χρονική στιγμή που η Apple ετοιμάζεται να εφαρμόσει αυτή τη λειτουργία είναι εκπληκτική, καθώς η επιβράδυνση των πωλήσεων iPhone την πιέζει να δείξει ότι μπορεί να καινοτομήσει. 

  Δεν θα αρέσει σε όλους ένα iPhone που θα μπορεί αυτόματα να ανοίγει την κάμερά του, αλλά όλοι θα μιλάνε για αυτό. Ενδέχεται επίσης αυτό να είναι αρκετό ώστε οι αγοραστές να μην εστιάσουν στην απουσία του 5G από τα iPhones.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,2 δισ. $

  +1.783,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  +417,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,6 δισ. $

  +341,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,6 δισ. $

  +679,6 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,1 δισ. $

  +2.038,3 εκ. $