Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Ιαν-2019 14:30

  Αποχώρησε ο CEO από το startup Verb Surgical της Alphabet

  Αποχώρησε ο CEO από το startup Verb Surgical της Alphabet
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Michela Tindera

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Verb Surgical, του startup ρομποτικής χειρουργικής της Alphabet και της Johnson & Johnson, αποχώρησε από τη θέση του πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Forbes την Παρασκευή. Ο Scott Huennekens ήταν CEO του startup από την πρώτη μέρα ίδρυσής του το 2015.

  Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το Forbes, o Huennekens ανέφερε ότι η τελευταία του ημέρα ως CEO του startup ήταν η 31η Δεκεμβρίου, και πως η αποχώρησή του δεν έγινε υπό δυσμενείς όρους. Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες για τους λόγους αποχώρησής του λόγω της συμφωνίας εμπιστευτικότητας που είχε συνάψει με την εταιρεία. Εκπρόσωπος της Verb επιβεβαίωσε την αποχώρηση του CEO, χωρίς να παράσχει επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με τους υποψήφιους διαδόχους για τη θέση του Huennekens.

  Η Verb Surgical, αποτέλεσμα της συνεργασίας των Alphabet και Johnson & Johnson, αυτή την περίοδο αναπτύσσει μια πλατφόρμα ρομποτικής χειρουργικής. Λίγοι γνωρίζουν λεπτομέρειες αυτής της πλατφόρμας, σύμφωνα όμως με πληροφορίες όταν παρουσιαστεί θα ανταγωνιστεί την αντίστοιχοι ρομποτική χειρουργική πλατφόρμα da Vinci της Intuitive Surgical.

  Η Mountain View ανακοίνωσε το 2017 πως πραγματοποίησε την πρώτη ψηφιακή ρομποτική χειρουργική επίδειξη, παρουσία των Sergey Brin της Google και Alex Gorsky της J&J. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο Huennekens είχε μοιραστεί το όραμά του για το "surgery 4.0”, όπου η ρομποτική και η μηχανική μάθηση θα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία των γιατρών σε πληθώρα επεμβάσεων. Πάνω από 300 εργαζόμενοι αποτελούν το δυναμικό της εταιρείας.

  Σύμφωνα με το προφίλ του Huennekens στο LinkedIn, τώρα είναι CEO στη Front Foot Ventures, ενώ είναι μέλος του δ.σ. της NuVasive, που κατασκευάζει ιατρικά εργαλεία για χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη. Πριν τη Verb ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volcano Corporation, που εξαγοράστηκε από τη Philips το 2015.

  Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το επόμενο βήμα του, ο Huennekens είπε ότι σχεδιάζει να παέι για σερφ και να χαλαρώσει, προτού επενδύσει στην επόμενη ευκαιρία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $