Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιαν-2019 17:06

  Οι 12 αμερικανικές μετοχές που πρέπει να αγοράσετε το 2019

  Οι 12 αμερικανικές μετοχές που πρέπει να αγοράσετε το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Tina Russo

  Τους πρώτους 9 μήνες το 2018 έμοιαζε σαν άλλη μία χρονιά διψήφιων κερδών για τις αμερικανικές μετοχές, αλλά ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος ήταν βάναυσοι μήνες. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, σχεδόν οι μισές μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη S&P 500, είχαν διολισθήσει σε πτωτική τροχιά, έχοντας χάσει περισσότερο από 20% σε σχέση με το απόγειό τους.  

  Στο τέλος της χρονιάς ο Dow Jones βρέθηκε 5,6% χαμηλότερα, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το 2008. Ο ευρύτερος S&P 500 έχασε ετησίως 6,2%. Ο Nasdaq είχε συγκριτικά την καλύτερη επίδοση αλλά και πάλι υποχώρησε κατά 3,9%. Πλέον υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν η τρέχουσα ανοδική τάση στην αγορά θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου που συμπληρώνει δέκα χρόνια. 

  Η επιλογή μετοχών για το χαρτοφυλάκιό σας σε τέτοιες εποχές είναι λίγο πιο δύσκολη σε σχέση με περιόδους που η αγορά "παράγει” κέρδη κάθε εβδομάδα και εμφανίζει μικρές "αναταράξεις” στην ανοδική της πορεία, αλλά ακόμη και σε ένα περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας υπάρχει και πάλι η δυνατότητα να βρείτε εξαιρετικές ευκαιρίες. 

  Από μετοχές που εξασφαλίζουν σταθερές πληρωμές μερισμάτων μέχρι αυτές που εμφανίζουν υγιή ανάπτυξη, επτά από τους κορυφαίους συντάκτες επενδύσεων του Forbes ξεχώρισαν για εσάς κάποιες από αυτές τις ευκαιρίες.

  Richard Lehmann, Forbes/Lehmann Income Securities 

  Με έδρα της την Τάλσα της Οκλαχόμα, η Oneok (OKE) είναι μία διαφοροποιημένη εταιρεία ενέργειας και ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς και αποθήκευσης στις ΗΠΑ. Επίσης κατέχει το 41,2% της Oneok Partners, μία από τις μεγαλύτερες MLPs (Master Limited Partnerships). Η OKE κατέχει και λειτουργεί ένα κορυφαίο σύστημα υγροποιημένου αερίου και είναι ηγέτιδα στην συγκέντρωση, την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου. Οι αξιολογήσεις της εταιρείας λαμβάνουν υπόψιν τους την αναμενόμενη δυναμική της κερδοφορίας της την περίοδο 2018-2020, με τη βοήθεια της αύξησης του όγκου και της παραγωγικής της ικανότητας. Τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου 2018 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άλμα της τάξης του 40% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 495,5 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 313,3 εκατ. δολ. ξεπερνώντας και πάλι τις προβλέψεις της αγοράς. Η κάλυψη των καταβαλλόμενων μερισμάτων είναι υψηλή (1,39). Αγοράστε έως την τιμή των 72 δολ. για μία ετήσια απόδοση της τάξης του 4,75%. 

  Η Kraft Heinz Company (KHC) που προέκυψε από την συγχώνευση της Kraft Foods Group και της H.J. Heinz Co. τον Ιούλιο του 2015, κατατάσσεται ως η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Μεταξύ των εμπορικών σημάτων της KHC, συγκαταλέγονται τα εξής: Kraft, Heinz, Jell-O, Kool-Aid, Maxwell House, Oscar Mayer και Weight Watchers. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αφήσει από το 2015 αμετάβλητη την επενδυτική βαθμίδα της εταιρείας με σταθερό το outlook. 

  Η KHC βρίσκεται στο "κυνήγι” για μία εξαγορά, από τότε που το διοικητικό συμβούλιο της Unilever απέρριψε την προσφορά της ύψους 143 δισ. δολαρίων. Διαθέτει επαρκή ίδια κεφάλαια από τους μεγαλύτερους μετόχους της, την Berkshire Hathaway που κατέχει περίπου το 26.5% της εταιρείας και την  3G Capital, με ποσοστό 22%. 

  Η KHC ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου ύψους 630 εκατ. δολ. ή 0,51 δολ. ανά μετοχή και καθαρές πωλήσεις ύψους 6,39 δισ. δολαρίων. Παρότι οι μετοχές της KHC βρέθηκαν υπό πίεση πέρυσι, οι ταμειακές ροές και η κάλυψη των καταβαλλόμενων μερισμάτων παραμένουν σταθερές. Αγοράστε έως την τιμή των 60 δολ. για μία τρέχουσα ετήσια απόδοση της τάξης του 4,17%. 

  Taesik Yoon, Forbes Investor - Forbes Special Situation Survey

  Παρότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένες αρνητικές συνέπειες στο να αναλαμβάνεις πολλές δουλειές, συνήθως αξίζει τον κόπο - ειδικά μακροπρόθεσμα. Αυτό πιστεύω ότι θα αποδειχθεί και στην περίπτωση της TPI Composites (TPIC), την παγκόσμια πρωτοπόρο στην παραγωγή σύνθετων αιολικών πτερυγίων. 

  Χάρη στις εξαιρετικά υψηλές παραγγελίες που έλαβε το 2018, με ώθηση από τη στροφή προς πιο καθαρές πηγές ενέργειας και τη σταθερή αλλά σημαντική μείωση του κόστους της παραγωγής αιολικής ενέργειας, η εταιρεία ολοκλήρωσε το πιο πρόσφατο τρίμηνο (το τρίτο του 2018), με δυνητική αξία, βάσει των μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας, στα 6,3 δισ. δολ. έως το 2023. Ποσό υψηλότερο κατά 43% σε σχέση με το 2017 και πάνω από έξι φορές μεγαλύτερο από τις πωλήσεις που πιθανότατα έχουν σημειωθεί το 2018. 

  Και παρότι οι συνέπειες αυτής της σημαντικής εισροής νέων παραγγελιών θα είναι οι υψηλότερες δαπάνες για νέες γραμμές παραγωγής και το υψηλότερο κόστος μετάβασης, τα προσαρμοσμένα EBITDA της TPIC αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστούν το 2019 στα 125 εκατ. δολ. και μετά να σημειώσουν νέο άλμα της τάξης του 36%-52% στα 170-190 εκατ. δολ. το 2020, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να υπερτριπλασιαστούν στα 1,24-135 δολ. φέτος ακόμη και υπό αυτή την πίεση. 

  Στους μετόχους δεν αρέσει όταν μία εταιρεία αντλεί κεφάλαια με οποιονδήποτε τρόπο ο οποίος θα μπορούσε δυνητικά να απομειώσει τη συμμετοχή τους. Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μετοχές του ενεχυροδανειστηρίου EZCorp (EZPW) που κατέχει ηγετική θέση, εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν 48% χαμηλότερα από τον περασμένο Μάιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την έκδοση μετατρέψιμου χρέους, που θα μπορούσε να αυξήσει τον υφιστάμενο αριθμό των μετοχών κατά 20%. Αλλά θεωρώ ότι αυτό το selloff παραείναι σκληρό, δεδομένης της ενσωματωμένης τιμής μετατροπής των 15,90 δολ. που υποδηλώνει ότι η μετοχή θα πρέπει να σημειώσει άλμα σχεδόν 80% από τα τρέχοντα επίπεδα πριν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε απομείωση. Επιπλέον πιστεύω ότι αυτοί οι τίτλοι θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου μετατρέψιμου χρέους με παρόμοια τιμή μετατροπής και τόκους που λήγουν το 2019. 

  Το πιο σημαντικό είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να διοχετεύει ισχυρή ρευστότητα από τις εγχώριες δραστηριότητές της στο άνοιγμα και στην απόκτηση επιπλέον καταστημάτων στις πολλά υποσχόμενες δραστηριότητες της στη Λατινική Αμερική, στις οποίες οφείλεται κατά κύριο λόγο η αύξηση των κερδών κατά 27% τη χρήση του 2018 (που έληξε τον Σεπτέμβριο). Η EZPW οδεύει σε ακόμη ένα έτος αύξησης εσόδων και κερδών που κατά την άποψή μου θα είναι αρκετά ισχυρά για μία σημαντική ανάκαμψη της μετοχής της. 

  Bryan Rich, Forbes Billionaire’s Portfolio

  Η Global Blood Therapeutics (GBT) επιδιώκει μία "ταχεία έγκριση” από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων FDA για το φάρμακό της Voxelotor για τη θεραπεία μιας σοβαρής σπάνιας δρεπανοκυτταρικής ασθένειας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό για την ανατίμηση μιας μετοχής από την έγκριση του FDA. Η εταιρεία είναι έτοιμη να υποβάλει επισήμως την αίτησή της, το οποίο σημαίνει ότι η έγκριση θα μπορούσε να έρθει έως το τέλος του έτους. 

  Η GBT είναι η τρίτη μεγαλύτερη τοποθέτηση του πιο εξειδικευμένου επενδυτή βιοτεχνολογίας στον κόσμο, του Joseph Edelman, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως πως πιστεύει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας θα διπλασιαστεί με το που πάρει έγκριση από τον FDA. Μακροπρόθεσμα θεωρεί ότι θα μπορούσε να αξίζει τέσσερις φορές περισσότερα. 

  John Dobosz, Forbes Dividend Investor - Forbes Premium Income Report

  Η  Molson Coors Brewing (TAP) με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο, δημιουργήθηκε το 2005 από τη συγχώνευση της Coors Brewing Co. με την καναδική Molson. Επίσης της ανήκει η ζυθοποιία Miller μέσω της κατά 100% θυγατρικής της MillerCoors, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πωλήσεις εταιρεία μπύρας στη Βόρεια Αμερική μετά την Anheuser-Busch Inbev (BUD).

  Οι αναλυτές αναμένουν έσοδα 10,97 δισ. δολ. για το 2018, μειωμένα κατά 0,3% σε σχέση με το 2017 ωστόσο η εταιρεία έχει σημείωσε αύξηση EBIDTA κατά 26,8% τα τελευταία πέντε χρόνια και διανέμει μέρισμα (είτε η Molson Coors είτε οι προηγούμενες οντότητες) για περισσότερα από 30 χρόνια. 

  Η B&G Foods παράγει, πωλεί και διανέμει μακράς διάρκειας και κατεψυγμένα προϊόντα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Πουέρτο Ρίκο, έχοντας πάρει τα αρχικά της από τα επίθετα των Joseph Bloch και Julius Guggenheimer, δύο εμπόρων πίκλας στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 20ου αιώνα. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα μεταξύ αυτών τα: Cream of Wheat, Green Giant, Le Sueur, Ortega και SnackWell’s.

  Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων βρίσκονται σε ανοδική τροχιά κατά τα τελευταία τρία τρίμηνα και η εταιρεία είχε EBITDA ανά μετοχή ύψους 3,91% δολ. κατά το τελευταίο έτος, που στήριξαν μέρισμα ύψους 1,9 δολ. (τρέχουσα απόδοση 6,1%). Στο μεταξύ, οι μετοχές της BGS συνεχίζουν να διαπραγματεύονται σε σημαντικά χαμηλότερες αποτιμήσεις σε σύγκριση με την τελευταία 5ετία. 

  Brad Thomas, Forbes Real Estate Investor

  Ιδρυθείσα το 1949, η Enbridge είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς και αποθήκευσης ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, με το μεγαλύτερο δίκτυο υποδομών ενέργειας στην ήπειρο. Το 90% των ταμειακών της ροών της βασίζεται σε μακροχρόνιες δεσμευτικές ως προς τον όγκο συμβάσεις με αντισυμβαλλόμενους υψηλής επενδυτικής βαθμίδας. 

  Η Enbridge επί 23 συναπτά έτη σημειώνει διψήφια αύξηση μερισμάτων και η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση μερίσματος κατά 10% έως το 2020. Η ENB έχει τρέχουσα μερισματική απόδοση ύψους 7,3%. Προγραμματίζει επίσης να επενδύσει έως και 27 δισ. δολάρια σε νέα έργα την περίοδο 2021-2025. Η ENB διαθέτει ισχυρό ενεργητικό και πιστοληπτική αξιολόγηση "BBB+", την υψηλότερη στον κλάδο.

  Η W.P. Carey (WPC) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μίσθωσης ακινήτων έχοντας στην ιδιοκτησία της (στοιχεία γ΄τριμήνου 2018) 1.186 ακίνητα. Περίπου το 63% το χαρτοφυλακίου της αποτελείται από περιουσιακά στοιχεία στη Βόρεια Αμερική (το 62% στις ΗΠΑ), το 35% βρίσκεται στην Ευρώπη και το 1,2% στην Αυστραλία και την Ιαπωνία. Η WPC έχει μικρή έκθεση στον δοκιμαζόμενο κλάδο του λιανεμπορίου και τα περισσότερα μισθώματα προέρχονται από βιομηχανίες και ενοικιάσεις γραφείων. 

  Ο δείκτης πληρότητας ήταν το τρίτο τρίμηνο στο 98,3%. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν κατά 2% το 2018 και πιστεύω ότι θα υπάρξει πολύ πιο ανοδική πορεία. 

  George Putnam, The Turnaround Letter

  Δύο χρόνια μετά την πτώχευσή της το 2010, η Japan Airlines (JAPSY) καθάρισε τον ισολογισμό της και επικεντρώθηκε αποφασιστικά στην κερδοφορία χάρη στην εντυπωσιακή ανάκαμψη που σημείωσε υπό τον Kazuo Inamori, τον ιδρυτή της ιαπωνικής Kyocera Corp. 

  Ο Inamori αποσύρθηκε το 2013 αλλά η Japan Airlines  εξακολουθεί να επικεντρώνεται στον έλεγχο των εξόδων, ενώ παράλληλα επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της μέσω συμμαχιών. 

  Η υγιής οικονομική ανάπτυξη τονώνει επίσης των αριθμό των επιβατών και την τιμολόγηση. Παρότι τα κέρδη ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 1 δισ. δολ. η μετοχή παραμένει αδύναμη και φαίνεται πως είναι έτοιμη για απογείωση. 

  Στην αγορά από τη δεκαετία του ‘50, η KB Homes (KBH) έχει παρουσία στη Φλόριντα, το Τέξας και την Καλιφόρνια. Η εταιρεία προσφέρει ένα ελκυστικό πρόγραμμα σπιτιών κατά παραγγελία που επιτρέπει έναν βαθμό εξατομίκευσης, αλλά παράλληλα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του όγκου και της τυποποίησης. 

  Τα τελευταία τρίμηνα, η KB Homes παρουσιάζει σταθερή αύξηση στα περιθώρια και τα κέρδη ανά μονάδα. Παρότι η εταιρεία έχει δανεισμό που λήγει διαδοχικά τα προσεχή έτη, διαθέτει αρκετή ρευστότητα και πρόσφατα η πιστοληπτικής της ικανότητα αναβαθμίστηκε στο "ΒΒ-”, γεγονός που θα επιτρέψει την αναχρηματοδότηση των δανείων της με λογικούς όρους. 

  John Buckingham, The Prudent Speculator

  Η Walt Disney (DIS) είναι μία από τις πιο διαφοροποιημένες εταιρείες media στις ΗΠΑ και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή επώνυμου ψυχαγωγικού οικογενειακού περιεχομένου. Οι μετοχές της παρέμειναν αμετάβλητες πέρυσι, καθώς  η εταιρεία απέκτησε της 21st Century Fox, απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στη Hulu και λάνσαρε την υπηρεσία streaming Disney+. 

  H Disney υπήρξε μία "μηχανή παραγωγής χρήματος” (όπως χαρακτηρίστηκε από έναν αναλυτή) υπό την ηγεσία του Bob Iger  και δεν βλέπω αυτό να αλλάζει. Η εταιρεία συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των συνδρομητών της. Χαίρομαι που κέρδισε τη μάχη για τη Fox και πιστεύω ότι αυτή η εξαγορά ενδυναμώνει το ήδη καλύτερο χαρτοφυλάκιο της αγοράς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,8 δισ. $

  +579,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  -158,4 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,0 δισ. $

  -691,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  -103,8 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,5 δισ. $

  +367,2 εκ. $