Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 22-Δεκ-2018 16:50

  Η Wall Street θα μπορούσε να αλλάξει ξανά το παιχνίδι με το Bitcoin

  Η Wall Street θα μπορούσε να αλλάξει ξανά το παιχνίδι με το Bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Ένα νέο προϊόν της Wall Street θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για το Bitcoin το 2019 και, ίσως, βοηθήσει να αυξηθεί η τιμή του ξανά.

  Η Wall Street, λοιπόν, αναζητά την έγκριση για νέα μελλοντικά παράγωγα προϊόντα του Bitcoin, τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν τη μεταβλητότητα της τιμής του ψηφιακού νομίσματος.

  Η μείωση της μεταβλητότητας της τιμής του Bitcoin θα ανοίξει τον δρόμο για την καθημερινή χρήση του νομίσματος ως μέσου πληρωμής. Εάν λάβουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αυτά τα παράγωγα προϊόντα θα είναι μια ισχυρή ώθηση για το "νόμισμα του λαού". Μάλιστα, οι αλυσίδες επιχειρήσεων Starbucks και Dunkin Donuts συζητούν την αποδοχή του Bitcoin, αντί των δολαρίων, στα καταστήματά τους.

  Προφανώς, αν υιοθετήσουν το Bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα τους, θα δημιουργηθεί "θόρυβος" για τις δύο επιχειρήσεις. Αυτό ισχύει ειδικά για τους νεαρούς καταναλωτές που έχουν γοητευτεί με το ψηφιακό νόμισμα.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που η Wall Street έχει δοκιμάσει να αλλάξει το παιχνίδι για το Bitcoin. Πέρυσι, είχε παρουσιάσει τα πρώτα παράγωγα προϊόντα για Bitcoin, αλλά τελικά αυτά διακανονίστηκαν σε δολάρια. Παράλληλα, η Wall Street παρουσίασε και άλλα προϊόντα που επιτρέπουν μεγαλύτερη συμμετοχή των επενδυτών στην αγορά του Bitcoin, όπως το  Bitcoin Investment Trust.

  Όλα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Bitcoin να μεταβεί από το στάδιο της καινοτομίας στο επίπεδο της αποδοχής από την πλειοψηφία, αποκτώντας χαρακτηριστικά "επιδημίας".

  Και αυτά θα ήταν καλά νέα για όσους στηρίζουν το Bitcoin, καθώς μια "επιδημία" θα σήμαινε υψηλότερες τιμές, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πως το ψηφιακό νόμισμα είναι περιορισμένης προσφοράς.

  Με δεδομένο, βεβαίως, πως οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες και οι απατεώνες δεν θα χαλάσουν το πάρτι ξανά... 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $