Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Δεκ-2018 08:41

  Δεν είναι μόνο η Pinterest: Οι startups που σχεδιάζουν να μπουν στο χρηματιστήριο το 2019

  Δεν είναι μόνο η Pinterest: Οι startups που σχεδιάζουν να μπουν στο χρηματιστήριο το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Biz Carson

  Το επόμενο έτος θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα έτος-σταθμός για τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPOs) των startups. Η IPO της Uber που εκτιμάται στα 120 δισ. δολ. θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολ. της IPO της Facebook το 2012. Αν η Airbnb βγει στο χρηματιστήριο και υπερβεί την τρέχουσα αξία των 30 δισ. δολ., θα μπορούσε να ξεπεράσει το ντεμπούτο της Snap στο χρηματιστήριο το 2017. Αυτές είναι οι startups που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βγουν στο χρηματιστήριο το 2019:

  Lyft

  Κατάσταση της IPO: Ξεκινούν οι διαδικασίες

  Στις 6 Δεκεμβρίου, η Lyft ήταν η πρώτη εταιρεία εκμίσθωσης αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ότι είχε καταθέσει εμπιστευτικά ένα σχέδιο IPO στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν και το εύρος τιμών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία της IPO υπολογίζεται μεταξύ των 18 και των 30 δισ. δολ. Οι ιδιώτες επενδυτές προσδιόρισαν πρόσφατα την αξία της εταιρείας στα 15,1 δισ. δολ. μετά από ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 600 εκατ. δολ. τον Ιούνιο.

  Uber

  Κατάσταση της IPO: Ξεκινούν οι διαδικασίες

  Η Uber είχε επίσης καταθέσει εμπιστευτικά την δήλωση εγγραφής της στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία, που σήμερα εκτιμάται γύρω στα 70 δισ. δολ., έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με τις τράπεζες για την ενδεχόμενη τιμή μιας IPO ύψους 120 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

  Pinterest

  Κατάσταση της IPO: Υπολογίζεται στις αρχές του 2019

  Η Pinterest, επίσης, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια αρχική δημόσια εγγραφή που θα μπορούσε να έρθει "τον Απρίλιο", σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για να βρίσκουν ενδιαφέροντα links και εικόνες κάθε μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Η Pinterest εκτιμάται σήμερα περίπου στα 12 δισ. δολ. και η WSJ ανέφερε ότι οι τραπεζίτες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο στο δημόσιο ντεμπούτο της.

  Airbnb

  Κατάσταση της IPO: Τα σχέδια θα είναι έτοιμα μέχρι την 1η Ιουλίου 2019

  Η Airbnb έχει δεσμευτεί να είναι έτοιμη για την IPO μέχρι την 1η Ιουλίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι η IPO του 2019 είναι πιθανή, αλλά είναι εξίσου πιθανό να καθυστερήσει μέχρι το 2020. Μπορεί να μην είναι μια παραδοσιακή δημόσια εγγραφή και να προέρχεται από μια εταιρεία της οποίας ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει ήδη δηλώσει ότι τα συμφέροντα των επενδυτών δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα. Το Recode ανέφερε στις 10 Δεκεμβρίου ότι η εταιρεία αξίας 31 δισ. δολ. εξέταζε την επιλογή μιας άμεσης εισαγωγής που θα μοιάζει με αυτή της Spotify. Ο ταξιδιωτικός γίγαντας βρίσκεται αντιμέτωπος με πιέσεις από τους υπαλλήλους της να βγει στο χρηματιστήριο και η εταιρεία προσέλαβε πρόσφατα έναν νέο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών από την Amazon για να επιβλέπει τα οικονομικά της.

  Slack

  Κατάσταση IPO: Φέρεται να έχει προσλάβει τράπεζα

  Όπως η Airbnb, η εταιρεία αξίας 7 δισ. δολ. Slack φημολογείται επίσης ότι εξετάζει την απευθείας εισαγωγή στο χρηματιστήριο αντί για μια παραδοσιακή IPO, σύμφωνα με το Recode. Η εταιρία εταιρικού chat ανακοίνωσε ότι προσέλαβε την Goldman Sachs για να την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, αλλά η IPO δεν αναμένεται μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2019. 

  Postmates

  Κατάσταση της IPO: Φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες

  Τον Σεπτέμβριο, η Postmates ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 300 εκατ. δολ., που "ενισχύει την πορεία μας προς μια IPO", ανέφερε η εταιρεία. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη από το 2019, δεδομένου ότι ο CEO της Postmates, Bastian Lehmann, δήλωσε στο Fortune ότι βρίσκεται σε μια "καλή πορεία προς μια δημόσια εγγραφή το 2019". Η Wall Street Journal ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η υπηρεσία παράδοσης τροφίμων βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες. 

  CrowdStrike

  Κατάσταση της IPO: Φέρεται να έχει προσλάβει τράπεζα

  Η εταιρία-μονόκερος της κυβερνοασφάλειας CrowdStrike είναι επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο δρόμο προς μία IPO στις αρχές του 2019. Το Reuters ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ο κατασκευαστής λογισμικού είχε επιλέξει την Goldman Sachs να προετοιμάσει μια δημόσια προσφορά για το πρώτο εξάμηνο του έτους και έχει ως στόχο να ξεπεράσει την τρέχουσα αξία των 3 δισ. Δολ..

  Οι άλλες υποψήφιες

  Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία CB Insights, οι πέντε κορυφαίες υποψήφιες για δημόσιες εγγραφές το 2019 πέραν αυτών που προαναφέρθηκαν περιλαμβάνουν τις εξής:

  -Cloudflare: Το Reuters ανέφερε ότι η εταιρία ασφάλειας στο διαδίκτυο είχε προσλάβει την Goldman Sachs και προετοιμάζεται για μία IPO αξίας 3 δισ. δολ.. 

  -Rubrik: Η εταιρεία cloud storage έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο απώτερος στόχος της είναι να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα. Τον Φεβρουάριο του 2018, η Rubrik προσέλαβε τον πρώην CFO της Atlassian, ο οποίος είχε αναλάβει την επίβλεψη της IPO του 2015. 

  -Medallia: Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ως ιδιωτική εταιρεία, η Medallia απέκτησε νέο CEO τον Αύγουστο, ο οποίος θέλει να δει τη startup εξυπηρέτησης πελατών να μπαίνει στο χρηματιστήριο. 

  -Zoom: Η startup τηλεδιασκέψεων, η οποία εκτιμήθηκε τελευταία από το επενδυτικό κοινό πριν από δύο χρόνια στο 1 δισ. δολ., φέρεται ότι θα εκκινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής στο χρηματιστήριο το 2019 και έχει επιλέξει τη Morgan Stanley να αναλάβει τη δημόσια προσφορά της, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. 

  -Peloton: Η εταιρεία αξίας 4 δισ. δολ. με όργανα γυμναστικής για το σπίτι ξεκίνησε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 550 εκατ. δολ. τον Αύγουστο του 2018, έναν γύρο που θεωρεί τον τελευταίο πριν μπει στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία προσέλαβε επίσης τον Jill Woodworth της JPMorgan ως CFO τον Απρίλιο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $