Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Δεκ-2018 16:26

  Το XRP της Ripple θα θριαμβεύσει το 2019;

  Το XRP της Ripple θα θριαμβεύσει το 2019;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Naeem Aslam

  Τρία είναι τα κρυπτονομίσματα τα οποία παρακολουθούν όλοι όσοι ανήκουν στην ευρύτερη κοινότητα των κρυπτονομισμάτων: το Bitcoin, το Ethereum και το XRP της Ripple. Και τα τρία φέτος έχουν κάνει "βουτιά", αφότου έσκασε η "φούσκα" των κρυπτονομισμάτων. Πόσο όμως; Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 75% από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, το Ethereum πάνω από 88% και το XRP της Ripple έχει χάσει πάνω από 50% της αξίας του το 2018. Συγκριτικά λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι το XRP της Ripple είναι το πιο ισχυρό μεταξύ των τριών.

  Το ζήτημα του ρυθμιστικού πλαισίου των κρυπτονομισμάτων είναι ο βασικός λόγος για αυτό το selloff, ενώ αρνητικό αντίκτυπο είχε και η απουσία πραγματικών πρότζεκτ.  

  Σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, το Ripple έχει την πιο πλούσια κοινότητα σε ό,τι αφορά τη στήριξη πρότζεκτ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Ripple έδειξε ότι μπορεί να φέρει τα μεγαλύτερα ονόματα στις διασκέψεις της. Αυτό δείχνει την απήχηση της εταιρείας και τα ταλέντα που μπορεί να προσελκύσει. Παράλληλα, αν και η ομάδα του Ripple έχει δουλέψει σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά αν θέλει πραγματικά η τεχνολογία της να ενσωματωθεί πλήρως στο τραπεζικό σύστημα. 

  Επομένως, ποιο από τα τρία κορυφαία κρυπτονομίσματα θα πρωταγωνιστήσει και θα έχει τη μεγαλύτερη απόδοση ως επένδυση; 

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή τη χρονιά το Ripple δέχθηκε το μικρότερο πλήγμα. Η ομάδα της Ripple ασχολήθηκε πάρα πολύ προσπαθώντας να δημιουργήσει συνεργασίες με ηγετικές επιχειρήσεις. Αν το σύστημα είναι αρκετά καλό και επίσης πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις ρυθμιστικές αρχές, τότε είναι πολύ πιο εύκολο για ιδρύματα ενσωματώσουν μια τεχνολογία που ήδη υπάρχει παρά να αναπτύξει μία από το μηδέν. 

  Κάποιες από τις πιο σημαντικές συνεργασίες στις οποίες προχώρησε η Ripple είναι με την ισραηλινή εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών GMT, με την τουρκική Akbank, με την American Express, με τη CIBC, με τη MoneyGram και την Earthport προκειμένου να διευκολυνθούν οι διασυνοριακές πληρωμές.  Πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν είναι σαφές το ρυθμιστικό καθεστώς για το Ripple. Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δεν έχει αποφασίσει αν είναι χρεόγραφο ή όχι. 

  Μπαίνοντας στο 2019, το Ripple θα πρέπει να διασφαλίσει δύο πράγματα, εκτός από τις συνεργασίες. Να διατηρήσει την ενσωμάτωση ψηλά στις προτεραιότητές του και να εξασφαλίσει μεγάλους παίκτες που είναι πρόθυμοι να του παράσχουν "προστασία". Για παράδειγμα, το Coinbase πρόσφατα ανακοίνωσε τη λίστα με τα 30 assets της λίστας συναλλαγών του και το XRP ήταν ένα από αυτά. Κοιτάζοντας ακόμη πιο μπροστά, αν π.χ. η Goldman μπει σε αυτήν τη βιομηχανία, η ομάδα της Ripple θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το XRP θα είναι ψηλά στη λίστα της.

  Το XRP της Ripple θα μπορούσε να γίνει το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα για το 2019 αν η εταιρεία καταφέρει όλα τα παραπάνω. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $