Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Δεκ-2018 14:24

  Οι πλουσιότερες διασημότητες της Αμερικής για το 2018

  Οι πλουσιότερες διασημότητες της Αμερικής για το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η φήμη και η τύχη για μερικούς πάνε μαζί. Ο δημιουργός των Star Wars, George Lucas, ηγείται της λίστας με τις πλουσιότερες διασημότητες της Αμερικής για το 2018 με την περιουσία του να ανέρχεται στα $5,4 δισεκατομμύρια  χάρη κυρίως στην περιουσία που αποκόμισε όταν η εταιρεία παραγωγής του, Lucasfilm, πωλήθηκε στη Disney, έναντι 4,1 δισ., το 2012.   

  Ακολουθεί ο σκηνοθέτης Steven Spielberg με $3,7 δισ. και η Oprah Winfrey με $2,8 δισ. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε o Michael Jordan ($1,7 δισ.) με τα κέρδη του να έχουν αυξηθεί κατά $400 εκατ. κυρίως από τα αθλητικά παπούτσια που φέρουν την υπογραφή του και το 90% των μετοχών που κατέχει στην ομάδα Charlotte Hornets. To μερίδιό του στην ομάδα μπάσκετ εκτιμάται σε περίπου $800 εκατ. 

  Η συνολική περιουσία των δέκα πλουσιότερων διασημοτήτων της Αμερικής ανέρχεται σε $18,7 δισ. και ξεπερνά το ΑΕΠ της Ισλανδίας. Νέα στη λίστα αυτή τη χρονιά είναι η Kylie Jenner της οποίας η περιουσία των $900 εκατ. την οδηγεί στο να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος. Η 21χρονη διαχειρίζεται την Kylie Cosmetics της οποίας οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα $630 εκατ. από τότε που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και είχε στόχο τους 168 εκατομμύρια followers των κοινωνικών μέσων της. Η Jenner κατέχει το 100% της εταιρείας και αυτό το στοιχείο αρκεί για να βρεθεί στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες.  "Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μια απίστευτη πλατφόρμα" δήλωσε η Kylie και πρόσθεσε "έχω εύκολη πρόσβαση τόσο στους θαυμαστές μου όσο και στους πελάτες μου". 

  Αυτός ο οποίος κέρδισε τα περισσότερα χρήματα, μεταξύ των υπολοίπων της λίστας, είναι ο Jay – Z ο οποίος βρίσκεται στην ίδια θέση με την Jenner. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά $90 εκατ. από το 2017, και διαμορφώθηκε στα  $900 εκατ., κυρίως χάρη στα μερίδια που κατέχει σε εταιρείες όπως η σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D'Ussé καθώς και στις συμμετοχές του στην εταιρεία ψυχαγωγίας Roc Nation  στη μουσική υπηρεσία Tidal. 

  "Η αντίληψη που επικρατούσε κάποτε, ήταν και η μεγαλύτερη κοροϊδία, το να πείθεις δηλαδή τους καλλιτέχνες πως δεν γίνεται να είναι καλλιτέχνες και ταυτόχρονα να βγάζουν χρήματα" είχε δηλώσει ο Jay-Z το 2010. "Όταν είσαι στο στούντιο είσαι καλλιτέχνης, δημιουργείς μουσική και μετά αφού την ολοκληρώσεις την προωθείς στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι κάτι είναι λάθος σε αυτό. Στην πραγματικότητα ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό". 

  Ο Jay – Z βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον ράπερ Diddy ο οποίος βρίσκεται στην όγδοη θέση με $825 εκατ. και αποτελεί τον δεύτερο μουσικό της λίστας.

  Μεθοδολογία 

  Η λίστα χρησιμοποιεί τα στοιχεία για τις περιουσίες που έχουν δημοσιευθεί στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, Forbes 400 και στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες. Η περιουσία των διασημοτήτων που δεν ανήκαν σε αυτές τις λίστες υπολογίστηκε βάσει των συμμετοχών τους σε ιδιωτικές εταιρείες και assets που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια. Επίσης ελήφθησαν υπ' όψιν ακίνητα, έργα τέχνης και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Για επιχειρηματίες που δεν είχαν τέτοιες συμμετοχές το Forbes βασίστηκε στις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη. 

  Οι 10 πλουσιότερες διασημότητες της Αμερικής για το  2018 

  1. George Lucas
  $5,4 δισ.

  2. Steven Spielberg
  $3,7 δισ.

  3. Oprah Winfrey
  $2.8 δισ.

  4. Michael Jordan
  $1.7 δισ.

  5. Kylie Jenner
  $900 εκατ.

  6. Jay-Z 
  $900 εκατ.

  7. David Copperfield
  $875 εκατ.

  8. Diddy
  $825 εκατ.

  9. Tiger Woods
  $800 εκατ.

  10. James Patterson
  $800 εκατ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $