Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 18:49

  Η Abercrombie & Fitch τελικά θα κλείσει λιγότερα καταστήματα

  Η Abercrombie & Fitch τελικά θα κλείσει λιγότερα καταστήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  από Trefis Team

  Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου o διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Fran Horowitz δήλωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να κλείσει συνολικά 40 καταστήματα, κατά το οικονομικό έτος 2018 το οποίο και λήγει τον Ιανουάριο του 2019, και όχι 60 όπως είχε αρχικά ανακοινώσει.

  Η εταιρεία σημείωσε μικρή αύξηση στις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο ενώ ανέμεναν μικρή πτώση. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% το τρίτο τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 1,6%, με ώθηση κυρίως από τον ψηφιακό τομέα ο οποίος ενισχύθηκε κατά 16%. Επιπλέον η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως ανάλογη δυναμική δείχνουν τα στοιχεία και για το τέταρτο τρίμηνο καθώς έγινε ένα καλό ξεκίνημα την περίοδο των διακοπών, με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της "singles day” στο T-mall και απόδοση ρεκόρ για την περίοδο αιχμής δηλαδή από την ημέρα των Eυχαριστιών έως και την Cyber Monday. Από την άλλη οι αναλυτές της FactSet προέβλεπαν μείωση κατά 0,1%. Αυτοί οι δύο παράγοντες, η αύξηση των πωλήσεων και η βελτιωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι πιθανότατα και αυτοί που ωθούν την εταιρεία να μειώσει το κλείσιμο των καταστημάτων που αρχικά είχε προγραμματίσει. 

  Η τιμή πάντως που εκτιμάται για την Abercrombie & Fitch είναι $23 και αυτή είναι υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή της αγοράς. 

  Για να εξασφαλίσει τη σταθερή ψηφιακή ανάπτυξη η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στις ΗΠΑ αλλά και γενικά παγκοσμίως υποστηρίζοντας συνολικά 20 ιστοσελίδες και 4 εφαρμογές σε 11 διαφορετικές γλώσσες. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει από το 2010 επένδυση ύψους $400 εκατ. για να την ανάπτυξη του τμήματος Direct to Consumer. Επιπλέον τα κινητά καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της ψηφιακής ανάπτυξης αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 75% της συνολικής διακίνησης του προϊόντος που καταλήγει κατευθείαν στον καταναλωτή. 

  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών η Abercrombie εισήγαγε το Venmo ως επιλογή πληρωμής. Οι ψηφιακές λειτουργίες της Abercrombie, όπως οι ηλεκτρονικές αγορές , ενίσχυσαν τις αγορές εντός των καταστημάτων. Η εταιρεία έχει επίσης εισαγάγει το reserve-in-store, τη δυνατότητα δηλαδή να κάνει ο πελάτης κράτηση στο κατάστημα και να δοκιμάσει αυτό το οποίο έχει κάνει κράτηση πριν τελικά το αγοράσει. 

  Η Black Friday, η ημέρα κατά την οποία γίνονται οι περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ, βρίσκεται πλέον πίσω μας αλλά με τα δεδομένα των αγορών που βγαίνουν στην δημοσιότητα μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι το "φυσικό" λιανικό εμπόριο είναι ακόμα ζωντανό. Υπήρχαν αρκετές φωνές που έλεγαν πως τα φυσικά καταστήματα οδηγούνται στον "θάνατο" εξαιτίας της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών. 

  Επιπλέον η παρουσία της Amazon απειλεί συνεχώς τη βιομηχανία. Ωστόσο υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις σχετικά με το εμπόριο καθώς για τρίτη συνεχή χρονιά η κίνηση που σημειώθηκε στα φυσικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της Black Friday έδειξε πτώση μόνο 1,7% σε ετήσια βάση. Άλλο ένα θετικό στοιχείο φέτος για τα φυσικά καταστήματα είναι πως ο Δεκέμβριος πριν την ημέρα των Χριστουγέννων έχει τέσσερα Σάββατα.  

  Από το 2010 έχουν κλείσει περισσότερα από 450 καταστήματα της Abercrombie που αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των καταστημάτων της εταιρείας. Το 2017 η εταιρεία έκλεισε 39 καταστήματα στις ΗΠΑ και για το 2018 προγραμματίζονται να κλείσουν άλλα 40 . Επιπλέον περίπου το 60% των συμβολαίων σε καταστήματα στις ΗΠΑ λήγει μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2020 και αυτό θα δώσει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία για να αποφασίσει τον σωστό αριθμό καταστημάτων που πρέπει να διατηρήσει και επιπλέον για να αυξήσει την αποδοτικότητά τους μέσω αλλαγών, ανακαινίσεων και επαδιαπραγμάτευσης μισθώσεων. 

  Επίσης η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια έχει μειώσει τα συνολικά τετραγωνικά που διέθετε κατά 7%. Επομένως οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας θα πρέπει να παρουσιάσουν βελτίωση όταν κλείσουν τα μη κερδοφόρα καταστήματα και μετά και το βάρος που έχει δοθεί στο διαδίκτυο.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:27 18/01

  Γνωρίστε την καλύτερη μετοχή των τελευταίων 30 ετών με απόδοση 47.500%

  Η Heico κρατά "κλειδωμένες" τις τιμές των προϊόντων της και σταθερό το περιθώριο κέρδους στο 15%.

  17:03 17/01

  Η καινοτομία για την Canon αποτελεί μέρος μιας εξελικτικής διαδικασίας

  Με τον συνδυασμό τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού, η Canon έχει εξαιρετικά θετικές προοπτικές στην ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά.

  08:05 17/01

  Γιατί η μετοχή του Facebook είναι άφθαρτη

  Παρά τα σκάνδαλα και τους ελέγχους των ρυθμιστικών αρχών, η μετοχή βρίσκεται κοντά στο ιστορικό υψηλό της.

  19:15 16/01

  Το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός, σύμφωνα με μελέτη

  Το Bitcoin, αντίστοιχα όπως ο χρυσός, είναι ένα μέσο αντιστάθμισης κινδύνου, εν μέσω παγκόσμιων αβεβαιοτήτων όπως οι εμπορικοί πόλεμοι.

  08:24 16/01

  Η μετοχή της Tesla εκτινάσσεται και ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να εισπράξει 346 εκατ. δολάρια

  Εάν η κεφαλαιοποίηση της Tesla φτάσει τα 100 δισ. δολάρια, ο Μασκ θα ανταμειφθεί με μετοχές ύψους 346 εκατ. δολαρίων. Εάν δε αγγίξει τα 650 δισ., τότε η "αμοιβή" του θα μπορούσε να εκτιναχθεί στο...

  18:23 15/01

  Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο Google-Amazon από Τραμπ, Όπρα και Τομ Χανκς

  Αν και η δημοσκόπηση της Morning Consult έδειξε ότι η γενιά Z και οι Millennials έχουν στην προτεραιότητα την ιδιωτικότητα και την ισχυρή δεοντολογία στις επιχειρήσεις, η Google βρέθηκε στη πρώτη...

  08:39 15/01

  Οι CFOs της Αμερικής προειδοποιούν για ύφεση - Γιατί δεν πρέπει να τους αγνοήσει η χρηματαγορά

  Μπορεί να αποτελέσει προάγγελο επικείμενου sell-off στην χρηματιστηριακή αγορά.

  14:45 14/01

  Γιατί η Visa εξαγοράζει τη fintech startup Plaid έναντι 5,3 δισ. δολαρίων

  Μέσω της Plaid, η Visa αποκτά πρόσβαση σε μια σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη βάση πελατών, στην οποία μπορεί να προωθήσει πρόσθετες υπηρεσίες πληρωμών, ενώ παράλληλα χάρη στο διεθνές δίκτυό της...

  08:37 14/01

  Αυξάνονται τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με την εκτέλεση Σουλεϊμανί

  Οι αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το εάν υπήρχαν ή όχι πληροφορίες ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμερικανικών πρεσβειών ενισχύουν τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της απόφασης Τραμπ να ...

  00:09 14/01

  Forbes - The Greek List 100+: Η δύναμη πυρός της ελληνικής οικονομίας

  Ποιες είναι οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ για το 2018, με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Deloitte. Οι πρωταγωνιστές και οι δυναμικοί παίκτες της αγοράς.

  14:00 13/01

  Ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Alphabet αποχωρεί από την εταιρεία

  Σε μια αποχώρηση με "οσμή" σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης.

  09:13 13/01

  Ο πρώην βετεράνος του EBay που βγάζει εκατομμύρια από τις "επιστροφές προϊόντων", μια αγορά $369 δισ.

  Ο Χ. Ρόζενμπεργκ διέβλεψε νωρίς την ευκαιρία που προσφέρει η αγορά "επιστρεφόμενων προϊόντων", η οποία λόγω έκρηξης του e-commerce υπολογίζεται σε δισ. δολάρια.

  10:04 12/01

  Εάν ο Πρίγκιπας Χάρι μπορεί να πάρει "διαζύγιο" από την οικογένειά του, μπορείς και εσύ

  Ίσως, για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Χάρι πήρε την ευθύνη να αποφασίσει για τη ζωή του χωρίς να συμβουλευτεί τον πατέρα ή τη γιαγιά του.

  09:43 11/01

  Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ και ο Musk πλουσιότερος κατά 2,1 δισ. δολ.

  Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 9%, κάνοντας πλουσιότερο τον Musk κατά 2,1 δισ. δολ., στα 28,8 δισ. δολ. συνολικά. Στα 85,8 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla.

  18:05 10/01

  H Facebook θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε πόσες πολιτικές διαφημίσεις βλέπουμε, όχι όμως και το πολιτικό ψεύδος

  Σε μια από τις μεγαλύτερες "στροφές" στη διαφημιστική πολιτική της.

  14:30 10/01

  Η ιστορία της Carole Ghosn: Νομικά μαθήματα για τη θέση μιας συζύγου

  Ποια είναι λοιπόν τα δικαιώματα και οι ευθύνες των συζύγων - από νομική, ηθική και φιλοσοφική άποψη - όταν πρόκειται για περιπτώσεις όπως εκείνη του ζεύγους Ghosn;