Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 08:14

  Αυτοί οι υπολογιστές θα επιτρέψουν σε απλούς gamers να εξορύσσουν κρυπτονομίσματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αυτοί οι υπολογιστές θα επιτρέψουν σε απλούς gamers να εξορύσσουν κρυπτονομίσματα

  Του Ralph Jennings

  Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εκτελείται κανονικά από υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών, σε συνδυασμό με ακριβούς και ισχυρούς επεξεργαστές. Τώρα, η Asustek Computer, μια ταϊβανέζικη εταιρεία παραγωγής hardware που έχει στο ιστορικό της πολλές πειραματικές συσκευές, εγκαθιστά λογισμικό στους gaming υπολογιστές της, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να εξορύσσουν κρυπτονομίσματα όταν δεν θα δίνουν κάποια μάχη στα παιχνίδια τους. Οι παίκτες θα είναι σε θέση να αποκτήσουν ένα λογισμικό για τις κάρτες γραφικών τους, με το οποίο όταν δεν θα είναι online θα μπορούν να πιστοποιούν τις συναλλαγές με blockchain και να κερδίζουν ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες τεχνολογικών μέσων. Η Asustek θα προμηθεύσει το λογισμικό εξόρυξης από τον προμηθευτή τεχνολογίας blockchain Quantumcloud.

  Το νέο σύστημα πιθανότατα θα δώσει στην ταϊβανέζικη τεχνολογική εταιρεία, που είναι πιο γνωστή ως Asus, έναν νέο τρόπο να εμπορεύεται τους υπολογιστές της, επιτρέποντάς της να αυξήσει τις πωλήσεις εν μέσω του σκληρού παγκόσμιου ανταγωνισμού για gamers, σύμφωνα με τους αναλυτές του κλάδου τεχνολογίας. Αυτό βέβαια όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αντιστρέψουν την πτωτική τους τάση.

  "Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από αδρανείς προσωπικούς υπολογιστές είναι σπάνια σήμερα", λέει ο Neil Mawston, εκτελεστικός διευθυντής για ασύρματες συσκευές της Strategy Analytics στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Εκτελείται από ανθρώπους που κατασκευάζουν μόνοι τους υπολογιστές και geeks της τεχνολογίας, αλλά δεν είναι ακόμα ένα σύνηθες φαινόμενο”.

  Πώς λειτουργεί το σύστημα

  Η Asus αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά οι ειδικοί τεχνολογίας λένε ότι η χρήση αυτών των καρτών γραφικών θα επιτρέψει στους καθημερινούς χρήστες ισχυρών υπολογιστών να γίνουν miners κρυπτονομισμάτων. Οι υπολογιστές για τους πιο σκληροπυρηνικούς gamers διαθέτουν ήδη ισχυρές κάρτες γραφικών, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν εξειδικευμένα εξαρτήματα για να προχωρήσουν σε εξορύξεις. Η Asus δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με τον αναμενόμενο όγκο, τον προγραμματισμό ή την τιμολόγηση των καρτών.

  Οι κάρτες γραφικών θα εξερευνούν το blockchain, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συναλλαγών. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί νέα αρχεία στο blockchain και δίνει στους miners μια μικρή ποσότητα του κρυπτονομίσματος ως ανταμοιβή.

  Οι δαπάνες για gaming υπολογιστές σε όλα τα εμπορικά σήματα αναμένεται να αυξηθούν σε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 από 6,7 δισ. δολάρια το 2015, καθώς οι χρήστες πραγματοποιούν αναβαθμίσεις ή αντικαταστάσεις, σύμφωνα με τη Gartner. Η Asus ανταγωνίζεται την Acer, την Dell και τη MSI μεταξύ άλλων.

  Θα πληρωθούν όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξηθούν ξανά

  Οι τιμές Bitcoin υποχώρησαν φέτος κατά 67%, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για τους miners να αποκομίσουν κέρδη. Επιπλέον, η εξόρυξη έχει γίνει όλο και περισσότερο ανταγωνιστική λόγω της εισροής νέων παικτών, ενώ οι τύποι ανταμοιβής γίνονται πιο περίπλοκοι. Το κόστος της εξόρυξης έχει επιδεινώσει την πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με ανάλυση της Coinswitch.co. Και τι θα κερδίσει η Asus;

  Ένας κίνδυνος, λέει ο ο Bryan Ma, αντιπρόεδρος για την έρευνα συσκευών στην εταιρεία ανάλυσης αγοράς IDC στη Σιγκαπούρη, είναι ο ανταγωνισμός από τις φάρμες εξόρυξης, γνωστές ως ASIC. Αναπτύσσουν υπολογιστές που στοχεύουν στην επίλυση κρυπτογραφικών υπολογισμών στο blockchain.

  Κι άλλοι έχουν δοκιμάσει αυτό που προσπαθεί η Asus, μειώνοντας την αξία καινοτομίας της, λέει ο Michael Yum, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών PM Studios. "Θα είναι απλώς κάτι που θα ακολουθεί άλλες καινοτομίες της βιομηχανίας, γεγονός που προκαλεί έκπληξη γιατί η Asus είναι συνήθως η ηγέτιδα της τεχνολογικής καινοτομίας", λέει.

  Ωστόσο, η τεχνολογία blockchain αναμένεται να αναπτυχθεί τελικά καθώς οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για την ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας, έναν τομέα που είναι γνωστός ως fintech. Η παγκόσμια αγορά fintech-blockchain ανήλθε στα 23 εκατ. δολάρια το 2017 και είναι σε καλό δρόμο για να φτάσει τα 22,58 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Envision Intelligence.

  Η Asus παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 16 δισ. δολαρίων Ταϊβάν το 2017, μειωμένα κατά 19% από το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδά της ανήλθαν στα 434 δισ. δολάρια Ταϊβάν, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού σε ολόκληρο τον κλάδο. Οι κάρτες γραφικών για παιχνίδια πιθανότατα θα ενισχύσουν τα στοιχεία αυτά όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξηθούν ξανά, αλλά ίσως περισσότερο ως εργαλείο μάρκετινγκ, παρά ως εργαλείο τόνωσης των πωλήσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $