Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Δεκ-2018 09:52

  Το bitcoin θα ανακτήσει την κυριαρχία του στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2019

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To Bitcoin, το νόμισμα του "λαού", αναμένεται να ανακτήσει την κυριαρχία του στην αγορά κρυπτονομισμάτων έως τα τέλη του 2019. Σε όρους κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

  Αυτό σύμφωνα με ένα πρόσφατα δημοσιευμένο report της ΑΤ Kearney. "Έως τα τέλη του 2019, το Bitcoin θα ανακτήσει σχεδόν τα δύο τρίτα της κεφαλαιοποίησης της κρυπτο-αγοράς καθώς τα εναλλακτικά νομίσματα (altcoins) χάνουν την αίγλη τους εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης αποστροφής στο ρίσκο μεταξύ των επενδυτών των κρυπτονομισμάτων", αναφέρει το report. "Πιο ευρέως, οι αρχές χρηματοπιστωτικής εποπτείας θα μαλακώσουν τη στάση τους απέναντι στον κλάδο".

  Κι έπειτα υπάρχει η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των altcoins. "Η πρόβλεψή μας ότι το Bitcoin θα ανακτήσει την κυριαρχία του στηρίζεται από την ολοένα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των altcoins, που πιο πρόσφατα έγινε αισθητή από τον πόλεμο της "εξόρυξης" που ξέσπασε στο οικοσύστημα του Bitcoin Cash", εξηγεί η Courtney Rickert McCaffrey στέλεχος του Συμβουλίου Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Πολιτικής της A.T. Kearney. "Τα πρόσθετα 'hard forks' και η συνεχιζόμενη απουσία σύγκλισης μεταξύ των προγραμματιστών για το μονοπάτι μπροστά, θα διευρύνει περαιτέρω το χάσμα ανάμεσα στο Bitcoin που θα θεωρείται το πιο προσβάσιμο και ευρύτερα αποδεκτό κρυπτονόμισμα και την κοινότητα των altcoins.”

  Aυτό δεν σημαίνει ότι τα altcoins θα εξαφανιστούν. "Κάποια επιβιώνουν και εξελίσσονται σε εκρηκτικές επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά προϊόντα και παράγουν υψηλά και ουσιαστικά έσοδα", λέει ο Steve Russo, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Eclypses. "Τα ευφάνταστα, που δεν έχουν πραγματική αξία θα εξατμιστούν, ενώ τα πραγματικά, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά θα ακμάσουν με τον καιρό".

  Το Bitcoin είχε ένα κακό έτος το 2018. Το ψηφιακό νόμισμα έχασε το 73% της αξίας του, παρασέρνοντας πτωτικά ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Όπως ο πολλαπλασιασμός των altcoins, που επέκτεινε την "οριζόντια" προσφορά των κρυπτονομισμάτων.

  Έπειτα, υπάρχει η έλλειψη διαφάνειας στις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs). Έχει μετατρέψει τις αγορές κρυπτονομισμάτων σε μια σύγχρονη "άγρια ​​δύση", φοβίζοντας τους επενδυτές.

  Και υπάρχουν και τα επίμονα χαμηλά ποσοστά υιοθεσίας. Παρά το σάλο που ξεσπά στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η υιοθέτηση του Bitcoin αυξάνεται με αργούς ρυθμούς, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα της Gallup.

  Αυτό σημαίνει ότι το Bitcoin παραμένει ένα εξωτικό νόμισμα για τους καινοτόμους και τους πρώτους δοκιμαστές που δεν έχει φτάσει ακόμη στη "μαζική πλειοψηφία". Εκεί είναι που ένα νέο προϊόν διασχίζει το "σημείο καμπής", σύμφωνα με τους διαφημιστές.

  Αλλά υπάρχει ένας ακόμα λόγος πίσω από την πτώση της αξίας του Bitcoin το 2018 - η αύξηση των επιτοκίων. Περιόρισε την κερδοσκοπία σε όλες τις αγορές.

  Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν για το 2019. Μια πιο ήπια ρυθμιστική στάση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την πολυαναμενόμενη εκκίνηση των ETFs Bitcoin και θα μπορούσε να επιτρέψει την ευρύτερη συμμετοχή των επενδυτών και να δώσει ώθηση στο ψηφιακό νόμισμα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  156,1 δισ. $

  -1.735,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,7 δισ. $

  -247,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  92,9 δισ. $

  +499,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,7 δισ. $

  -455,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,5 δισ. $

  -289,9 εκ. $