Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Δεκ-2018 16:01

  Η ευκαιρία του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα των ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η ευκαιρία του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα των ΗΠΑ

  Του Jon Markman

  Η ψηφιακή τεχνολογία ήδη μεταμορφώνει τον ιδιωτικό τομέα. Τώρα η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πορεία που οδήγησε στην ψηφιοποίηση του τομέα της ψυχαγωγίας. Νέες ευκαιρίες αναδύονται.

  Ένα παράδειγμα: το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέθεσε στην Booz Allen, έναντι 1,03 δισ. δολ., να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια σε πάνω από έξι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

  Έτσι ξεκινάει, και οι επενδυτές πρέπει να είναι έτοιμοι.

  Η ψηφιακή τεχνολογία είναι πραγματικά ένας γενναίος νέος κόσμος. Η μετάβαση από το αναλογικό κάνει τα συστήματα πιο αποτελεσματικά. Διευκολύνει το machine learning, καθώς και όλες τις άλλες επιστήμες υπολογιστών που υπόσχονται πως θα αλλάξουν τις επιχειρήσεις προς το καλύτερο.

  Δυστυχώς, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά. Για κάθε νέο λογισμικό, εμφανίζεται ένας στρατός χάκερ που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες του συστήματος. Στον επιχειρηματικό κόσμο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων. Σε επίπεδο κυβέρνησης, οι αδυναμίες θα μπορούσαν να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

  Οι δημόσιες υποδομές των ΗΠΑ έχουν παραμεληθεί για δεκαετίες. Οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και οι μονάδες υδροδότησης έχουν κολλήσει σε ένα παλαιού τύπου λογισμικό και σε αυτοσχέδιους τρόπους αντιμετώπισης-πρόληψης των ψηφιακών κινδύνων.

  Οι εταιρείες χρειάζονται σαφώς βοήθεια με την αρχιτεκτονική και τη δικτύωσή τους. Είναι "προγραμματισμένες" να προχωρούν σε αλλαγές. Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει.

  Η Booz Allen είναι μια μοναδική εταιρεία. Ως συμβουλευτική επιχείρηση, έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μεγάλες και μικρές ψηφιακές προκλήσεις. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ανάλυση δεδομένων, αλλά και διαθέτει τεχνογνωσία στον κυβερνοχώρο. Και έχει την πλήρη ευλογία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

  Η πορεία της εταιρείας είναι σταθερή. Μιλώντας τον Μάιο με αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος Horacio Rozanski σημείωσε πως η εταιρεία ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 6 δισ. δολ. Διακρίνεται για την ανάπτυξή της, αλλά και για τα υψηλά έσοδά της, από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο. Η Booz Allen, ακόμη, αύξησε το προσωπικό της.

  Κατά τη διάρκεια της χρήσης που έληξε τον Μάιο, τα έσοδα αυξήθηκαν 6,3% σε ετήσια βάση, στα 6,17 δισ. δολάρια. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε στους 1.300 και η συνολική συσσώρευση παραγγελιών αυξήθηκε στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη αυξήθηκαν 21,8%, στα 303,2 εκατομμύρια δολάρια.

  Η χρηματιστηριακή αξία της Booz Allen ανέρχεται σε 7,4 δισ. δολάρια. Η μετοχή είναι δυνατή, καταγράφοντας αύξηση στην τιμή της, ύψους 36,2% φέτος. Ωστόσο, η κυβερνητική χρηματοδότηση έχει αρχίσει μόλις τώρα να τρέχει.

  Οπωσδήποτε, είναι η αρχή για κάτι μεγάλο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  156,1 δισ. $

  -1.735,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,7 δισ. $

  -247,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  92,9 δισ. $

  +499,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,7 δισ. $

  -455,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,5 δισ. $

  -289,9 εκ. $