Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 08:43

  Τι ακολουθεί για την τιμή του bitcoin -τα 2.000 δολάρια ή τα 10.000 δολάρια;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Το Bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 2.000 δολάρια ή να ενισχυθεί έως τα 10.000 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο πρόβλεψης που εφαρμόζεται για την εκτίμηση της "εγγενούς" ή "δίκαιης" αξίας του ψηφιακού νομίσματος.

  Το Bitcoin υποχωρεί πολύ γρήγορα τον τελευταίο καιρό, διασπώντας προς τα κάτω το ένα "ελάχιστο" επίπεδο μετά το άλλο.

  Πρώτα, διέσπασε το όριο των 6000 δολαρίων - ένα "ελάχιστο επίπεδο" που το ψηφιακό νόμισμα διατηρούσε για σχεδόν τρεις μήνες. Σύντομα, πέρασε τα 5700 δολάρια, ένα άλλο ελάχιστο όριο, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

  Και τελικά, το επίπεδο των 5000 δολαρίων.

  Αυτός είναι ένας στρογγυλός αριθμός που θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως "πάτωμα" για το ψηφιακό νόμισμα από εκείνους που ακολουθούν στενά τα διαγράμματα της αγοράς.

  Συνολικά, το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 30% της αξίας του σε μόλις επτά ημέρες και σχεδόν στο 80% σε περίοδο δώδεκα μηνών.

   

  Τι καθοδηγεί το sell-off; Ο Chebotaev, CEO της Betmatch, κατηγορεί την απειλή του "πολέμου κατακερματισμού". "Πιστεύω ότι ο πόλεμος αυτός θα συνεχίσει να προκαλεί χάος στο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, αλλά τώρα είναι η στιγμή να αγοράσουμε το Bitcoin και πρέπει να δώσουμε στο Bitcoin μια ευκαιρία να ανακάμψει, γιατί θα αυξηθεί και πάλι. "

  Ο Patrick Palacios, CEO και ιδρυτής της LoyalCoin, επικαλείται διάφορους παράγοντες για το sell-off. "Οι ρευστοποιήσεις στο Bitcoin είναι ένας συνδυασμός από τα πάντα, από το BCH Hard Fork, τις ομάδες των traders που παίρνουν και εγκαταλείπουν, την απουσία ρύθμισης, τους ισχυρισμούς του ανταλλακτηρίου OKEx για χειραγώγηση της αγοράς, τα οποία οδηγούν σε πολύ συναισθηματικό trading", λέει. "Συνδυάστε αυτό με αυτά που λέει ο Nouriel Roubini και έχετε μια πολύ ασταθή κατάσταση, η οποία θα πάρει λίγες εβδομάδες για να σταθεροποιηθεί".

  Το πόσο λίγες θα είναι οι εβδομάδες αυτές δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αλλά με βάση την ιστορία του ψηφιακού νομίσματος, η τιμή του μπορεί να κινείται σε όλο τον χάρτη για εβδομάδες ή και μήνες προτού φτάσει σε μια νέα σταθερή τιμή.

  Αυτή είναι συνήθως η "εγγενής" ή "δίκαιη" αξία. Ποια θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από το οικονομετρικό μοντέλο που εφαρμόζεται για την εκτίμηση της "εγγενούς" αξίας του ψηφιακού νομίσματος.

  Από τη μια πλευρά είναι το μοντέλο του Wheatley, το οποίο εκτιμά την εγγενή αξία του Bitcoin εξετάζοντας την πλευρά της ζήτησης στην εξίσωση των τιμών. Κατατάσσει την τιμή του Bitcoin πολύ κάτω από την τρέχουσα τιμή του, στα 1.242,64 δολάρια.

  Από την άλλη πλευρά είναι το Μοντέλο Hayes, το οποίο εκτιμά την εσωτερική αξία του Bitcoin εξετάζοντας την πλευρά της προσφοράς. Κατατάσσει την αξία του Bitcoin στα 10.179,25 δολάρια.

  Στη συνέχεια, υπάρχει το Μοντέλο Αγοράς, το οποίο εξετάζει τόσο την πλευρά ζήτησης όσο και την προσφορά στην εξίσωση τιμών. Κατατάσσει την τιμή του Bitcoin πολύ κοντά στην εκτίμηση του μοντέλου Hayes, στα 10.845,77 δολάρια.

  "Αυτές οι τρεις εγγενείς εκτιμήσεις παρέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες", λέει ο Greg Giordano, ο οποίος εκτέλεσε τις προσομοιώσεις των τριών μοντέλων μετά την πρόσφατη πτώση του Bitcoin. "Καταρχάς, αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που το Μοντέλο της Αγοράς έχει ξεπεράσει το Μοντέλο του Hayes. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα έσοδα της εξόρυξης' έχουν μειωθεί. Ωστόσο, οι συναλλαγές/μπλοκ και οι μοναδικές διευθύνσεις έχουν πράγματι αυξηθεί, ενώ η δυσκολία "εξόρυξης" έχει παραμείνει σταθερή. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε περισσότερους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς Bitcoin σε ένα τέτοιο bearish περιβάλλον. Εκτός αυτού, το ποσό των πόρων που τίθενται προς 'εξόρυξη' δεν έχει αποτύχει καθόλου. "

  Ενώ δεν είναι σαφές ποιο από τα τρία μοντέλα θα αποδειχθεί τελικά σωστό, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η αστάθεια στις αγορές κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  156,1 δισ. $

  -1.735,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,7 δισ. $

  -247,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  92,9 δισ. $

  +499,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,7 δισ. $

  -455,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,5 δισ. $

  -289,9 εκ. $