Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Νοε-2018 19:12

  Η Amazon και τα σχέδιά της για ελικοδρόμια στα νέα της γραφεία

  Η Amazon και τα σχέδιά της για ελικοδρόμια στα νέα της γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Jeremy Bogaisky

  H Amazon βρίσκεται σε διακανονισμό για τις ρήτρες της συμφωνίας με τις αρχές της Νέας Υόρκης και της Βιρτζίνια, όπου θα ανοίξει τα νέα της γραφεία, την ίδια ώρα που υπόσχεται τη δημιουργία δύο ελικοδρομίων στα συγκροτήματα που σχεδιάζει να χτίσει. 

  Υπάρχει όμως κάτι περισσότερο πέρα από αυτό. Η Amazon μάλλον έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον και συγκεκριμένα στα ηλεκτρικά και υβριδικά αεροσκάφη που θα μπορούσαν να προσφέρουν έναν φθηνότερο και αθόρυβο αεροπορικό ταξίδι, εντός και μεταξύ των πόλεων, για τους περισσότερους υπάλληλους της εταιρείας και όχι μόνο για τον ιδρυτή και τα ανώτατα στελέχη της.

  Η τοποθεσία των εγκαταστάσεών της, στον Ανατολικό ποταμό  στη γειτονιά Κουίνς στο Λονγκ Άιλαντ και κοντά στο ποτάμι Ποτόμακ στη Βόρεια Βιρτζίνια θα δώσει πρόσβαση σε υδάτινες οδούς που μπορούν να λειτουργήσουν ως διάδρομοι προσγείωσης και έτσι η εταιρεία να μην χρειάζεται να περιμένει την αβέβαιη απόφαση των ρυθμιστικών αρχών.  

  "Ο Jeff Bezos έχει τη δική του αεροδιαστημική εταιρεία και φυσικά σκέφτεται το μέλλον της αεροδιαστημικής και των μεταφορών" λέει ο Peter Schmidt, συνιδρυτής της Τranscend Air, μιας εταιρείας που κατασκευάζει μικρά αεροσκάφη χωρητικότητας 6 ατόμων. 

  Δεδομένης της επιδείνωσης της κυκλοφορίας στους δρόμους στις περιοχές της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, αναφέρει ο Schmidt, ένα ελικοδρόμιο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ακόμα και με τα υπάρχοντα ελικόπτερα.

  Στο Λονγκ Άιλαντ και στη Βόρεια Βιρτζίνια, η Amazon σχεδιάζει να δημιουργήσει πόλεις μέσα στις πόλεις, πανεπιστημιουπόλεις που, όπως λένε,  θα φιλοξενήσουν τουλάχιστον 25.000 εργαζομένους. Οι κατασκευαστές τέτοιων μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται εντός των πόλεων, σημειώνει ο αρθρογράφος, πρέπει να σκεφτούν πώς θα τα σχεδιάσουν προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτά οι μεταφορές του μέλλοντος γιατί διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να προστεθούν αργότερα στις υπάρχουσες υποδομές, αναφέρει ο Rob Wiesenthal, διευθύνων σύμβουλος της Blade, μιας εφαρμογής που σχετίζεται με την ναύλωση ελικοπτέρων και αεροπλάνων. 

  Τα προβλήματα γύρω από τον σχεδιασμό είναι χιλιάδες. Πρέπει να υπάρχει μεταξύ άλλων χώρος αναμονής, χώρος για τις αποσκευές και για τον έλεγχο ασφαλείας και χώρος για ανελκυστήρες που θα οδηγούν στον τελευταίο όροφο. 

  O Wiesenthal, του οποίου η εταιρεία συνεργάζεται με κολοσσούς του real estate αναφέρει ότι ορισμένα έργα που βρίσκονται επί του παρόντος σε αρχικό στάδιο σχεδιάζονται με βάση τις μελλοντικές αεροπορικές μεταφορές. "Υπάρχουν κτίρια που έχουν κρυφά σημεία προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών" αναφέρει ο Wiesenthal. Υπάρχουν μερικές περιοχές που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς τώρα αλλά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν εύκολα να ανακαινιστούν αργότερα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που διέπουν τις αστικές αερομεταφορές. 

  Ξεχάστε το μέλλον, η δημιουργία ενός ιδιωτικού ελικοδρόμιου είναι αδύνατη στην Νέα Υόρκη του σήμερα. Απαγορεύτηκε το 1977 όταν ένα ελικόπτερο αναποδογύρισε στην κορυφή ενός κτιρίου σκοτώνοντας πέντε άτομα. Σήμερα υπάρχουν μόνο 3 ελικοδρόμια στο Μανχάταν τα οποία τα μοιράζονται όλοι. Η μοναδική εταιρεία της Νέας Υόρκης που έχει το δικό της ελικοδρόμιο είναι η Goldman Sachs. 

  Από το Λονγκ Άιλαντ, πάντως, ο Bezos και τα ανώτερα στελέχη θα μπορούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο John F. Kennedy με ελικόπτερο σε 4 λεπτά, στο LaGuardia σε 4 ή 5 λεπτά ή να πάρουν ένα ιδιωτικό τζετ στο Teterboro σε 8 λεπτά. 

  Στο μέλλον  με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να μετακινούνται περισσότεροι υπάλληλοι καθώς θα δημιουργηθούν ηλεκτρικά και υβριδικά αεροσκάφη με λιγότερα λειτουργικά κόστη από τα υπάρχοντα ελικόπτερα. Και είναι πολύ πιθανόν ο Jeff Bezos να τα σχεδιάσει. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,4 δισ. $

  -1.433,9 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  +151,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,0 δισ. $

  -386,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,6 δισ. $

  -444,4 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  71,7 δισ. $

  -465,1 εκ. $