Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Νοε-2018 12:31

  Κρυπτονομίσματα: Σε τι διαφέρει αυτό το sell-off από τα προηγούμενα

  Κρυπτονομίσματα: Σε τι διαφέρει αυτό το sell-off από τα προηγούμενα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Panos Mourdoukoutas

  Το Bitcoin, το Ripple, το Litecoin και άλλα κρυπτονομίσματα βρίσκονται και πάλι σε ελεύθερη πτώση. Πρόκειται για το πέμπτο sell-off που έχει σημειωθεί από την αρχή του χρόνου, ωστόσο αυτή τη φορά κάποια πράγματα διαφέρουν. Ένα από αυτά είναι ότι το τωρινό sell-off ξεκίνησε μετά από μία δίμηνη περίοδο σταθερότητας, αντί μετά από μία σύντομη άνοδο των τιμών. Αυτό ισχύει κυρίως για την περίπτωση του Bitcoin, το οποίο διαπραγματευόταν κοντά στα 6.500 δολ. από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, πριν βυθιστεί κάτω από τα 5.500 δολ. 

  Μία ακόμη διαφορά είναι ότι το τελευταίο sell-off "έσπασε” το ψυχολογικό όριο των 6.000 και 5.800 δολ., τιμές που θεωρούνται "κατώτατο όριο” για το ψηφιακό νόμισμα. 

  Για ορισμένους αυτό αποτελεί ένα δυσοίωνο σημάδι. 

  "Κατ’ εμέ, τα 5.800 δολ. είναι πιο σημαντικό επίπεδο από τα 6.000 δολ. καθώς πρόκειται για τον πραγματικό πάτο του Bitcoin”, αναφέρει ο Clement Thibault, ανώτατος αναλυτής στη διεθνή χρηματοοικονομική πλατφόρμα Investing.com. "Βλέπουμε ήδη το Bitcoin να επιστρέφει στα 6.000 δολ. Για να πιστέψω σε μία εκτεταμένη πτωτική πορεία θα πρέπει πρώτα να τη δω να συμβαίνει. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τότε που το Bitcoin ξεκίνησε να διαπραγματεύεται μεταξύ των 6.000 δολ. και 7.000 δολ.”.  

  Ο trader κρυπτονομισμάτων Abraham Merkin ανησυχεί για την άνοδο του όγκου συναλλαγών που συνοδεύει το sell-off. "Μετά από αρκετούς μήνες χαμηλού όγκου και χαμηλού ενδιαφέροντος για την αγορά, αυτό που συμβαίνει τώρα έχει όλα τα σημάδια της ενεργοποίησης ενός πανικού πωλήσεων. Ο όγκος συναλλαγών έχει αυξηθεί έως και 85% σε κάποιες ανταλλακτήρια, ενώ η άνοδος κατά 20-25% απαντάται ακόμη και στα κύρια ανταλλακτήρια”. 

  Ο Henry James, αναπληρωτής CEO και πρόεδρος στην Fincross International, δεν εκπλήσσεται από το sell-off. "Έρχεται μετά από μία μακρά περίοδο περιορισμένης κίνησης των τιμών του Bitcoin, του Ether και άλλων κρυπτονομισμάτων και η "διαφυγή” από αυτό το στενό εύρος τιμών αναμενόταν εδώ και μέρες, επομένως η απότομη μεταβλητότητα δεν αποτελεί έκπληξη. Το τελευταίο sell-off υποδηλώνει ότι οι αγοραστές εξακολουθούν να είναι διστακτικοί στην παρούσα φάση και αναζητούν πιο απτές χρήσεις, στον πραγματικό κόσμο, για τα κρυπτονομίσματα”. 

  Παρότι υπάρχουν διαφορές με τα προηγούμενα, αυτό το sell-off έχει ομοιότητες με αυτό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο. Είναι πολύ ευρύ. Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin έχει διολισθήσει κατά 12,10%, το Ripple έχει βυθιστεί κατά 15,94% και το Litecoin βρίσκεται 18,32% χαμηλότερα. Επίσης, το sell-off εκτείνεται στο σύνολο της αγοράς κρυπτονομισμάτων, με τα 93 από τα 100 πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα να χάνουν έδαφος. 

  Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που φεύγουν από τα κύρια κρυπτονομίσματα δεν επανεπενδύονται σε άλλα κρυπτονομίσματα, αλλά εγκαταλείπουν εξολοκλήρου τη συγκεκριμένη κατηγορία asset. 

  Αυτό συνέβη και τον Ιανουάριο και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στα κρυπτονομίσματα μετά από εκείνο το sell-off. 

  Επταήμερη μεταβολή τιμών βασικών κρυπτονομισμάτων

  Κρυπτονόμισμα %
  Bitcoin -12.10
  Ripple -15.94
  Litecoin -18.32

  Πηγή: Coinmarketcap.com

  Αριθμός κρυπτονομισμάτων που ενισχύθηκαν/υποχώρησαν από τα 100 δημοφιλέστερα

  Κρυπτονομίσματα που ενισχύθηκαν/υποχώρησαν Αριθμός
  Ενισχύθηκαν 7
  Υποχώρησαν 93

  Πηγή: Coinmarketcap.com 

  Επταήμερη μεταβολή τιμών για βασικά κρυπτονομίσματα

  Κρυπτονόμισμα %
  Bitcoin -10.10
  Ripple -17.23
  Litecoin -10.40

  Πηγή: Coinmarketcap.com

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,2 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  102,0 δισ. $

  -197,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,9 δισ. $

  +33,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,1 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,2 δισ. $

  -349,0 εκ. $