Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 16:24

  Ποια πόλη των ΗΠΑ προσφέρει 10.000 δολάρια προκειμένου να μετακομίσετε εκεί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποια πόλη των ΗΠΑ προσφέρει 10.000 δολάρια προκειμένου να μετακομίσετε εκεί

  Της Laura Begley Bloom

  Το καλοκαίρι, το Vermont δημιούργησε "ντόρο" γύρω από το όνομά του, ανακοινώνοντας σχέδιο παροχής 10.000 δολαρίων σε εργαζόμενους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να μετακομίσουν εκεί.

  Μια αμερικανική πόλη σπεύδει τώρα να μιμηθεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Με ένα νέο πρόγραμμα - το Tulsa Remote - σκοπεύει να προσελκύσει όσους εργαζόμενους επιθυμούν να μετακομίσουν στην Tulsa της Oklahoma, για έναν χρόνο. Πέραν της εφάπαξ επιχορήγησης, το πρόγραμμα προσφέρει και άλλα κίνητρα, μεταξύ αυτών μια συμμετοχή (η οποία κανονικά κοστίζει 1.800 δολάρια) στον συνεργατικό χώρο 36 Degrees North, τρεις μήνες έκπτωσης ενοικίου σε επιπλωμένο διαμέρισμα στην Καλλιτεχνική Συνοικία της Tulsa, καθώς και σειρά κοινωνικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τους "μετανάστες" εργαζόμενους να εγκλιματιστούν.

  Το πρόγραμμα Tulsa Remote αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας, με επικεφαλής το George Kaiser Family Foundation, να υπάρξει προσέλκυση νέων και ταλαντούχων ανθρώπων στην πόλη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος $3,5 δισ., με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας στην πόλη και την αναζωογόνησή της. Το ίδρυμα συνεργάζεται επίσης με το Teach for America για την προσέλκυση δασκάλων στην πόλη, ενώ επιχορηγεί και νέους καλλιτέχνες.

  Το Tulsa Remote είναι η τελευταία από μια σειρά ανάλογων έξυπνων - και προσοδοφόρων - μεθόδων με τις οποίες διάφορες περιοχές προσπαθούν να προσελκύσουν "νέο αίμα" στις κοινότητές τους. Από την Candela, μία μικρή ιταλική πόλη η οποία προσφέρει 2.000 ευρώ (2.350 δολάρια) σε όποιον μεταναστεύσει εκεί, μέχρι το New Haven του Connecticut, το οποίο δίνει κίνητρα έως 80.000 για την αγορά οικίας. Για πολλούς από αυτούς τους τόπους, τα προγράμματα αυτά αποτελούν τον τρόπο να παλέψουν ενάντια στη μείωση του πληθυσμού τους. Η Candela, η οποία βρίσκεται στην ιταλική περιφέρεια της Απουλίας, είχε 8.000 κατοίκους τη δεκαετία του 1990, έχοντας πλέον μόλις 2.700.

  Στην περίπτωση της Tulsa, η πόλη πάει ένα βήμα παραπέρα, αναζητώντας όχι απλώς νέους, αλλά και ταλαντούχους κατοίκους. "Ελπίζουμε να αποτελέσει θρυαλλίδα ώστε περισσότεροι άνθρωποι με έφεση στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα να κάνουν την Tulsa σπίτι τους, να ακολουθήσουν καριέρα εδώ και τελικά να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις", αναφέρει ο Ken Levit, εκτελεστικός διευθυντής του George Kaiser Family Foundation. "Θα μπορούσε να ενισχύσει την πολυσυλλεκτικότητα του εργατικού δυναμικού της πόλης".

  Ο Levit προβλέπει μάλιστα ότι το πρόγραμμα θα οδηγήσει και πολλούς από τους καταγόμενους από την πόλη να επιστρέψουν στις ρίζες τους. "Πιστεύω ότι θα δούμε πολλούς ντόπιους να επιστρέφουν στην πόλη μας, παίρνοντας την Route 66 για το σπίτι τους", προσθέτει. Levit.

  Ένα από τα πρόσωπα που αποφάσισαν να κάνουν το βήμα προς την Tulsa είναι η Darla Bunting. Μετακόμισε εκεί τον Οκτώβριο από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον και εργάζεται εξ αποστάσεως ως εκτελεστική διευθύντρια των Enriched Schools, με έδρα τη Νέα Ορλεάνη, η οποία παρέχει υψηλού επιπέδου αναπληρωτές εκπαιδευτικού. Αρχικά, είχε "πολιτικές" ενστάσεις για τη φυσιογνωμία της Πολιτείας. "Είμαι Δημοκρατική και είχα ορισμένους προβληματισμούς σχετικά με το να μετακομίσω σε μια παραδοσιακά Ρεπουμπλικανική πολιτεία", λέει. "Αυτό που ανακάλυψα εδώ είναι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν".

  Η Bunting - μέλος του συνεργατικού χώρου 36 Degrees North - συμπληρώνει ότι η Tulsa είναι μια πόλη η οποία ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα. "Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα σαν την Tulsa, όπου υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσει κανείς κάτι. Εάν ονειρευόσουν πάντα να ανοίξεις μαγαζί με παγωτά ή επιθυμείς να ξεκινήσεις μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια, η Tulsa θα σε βοηθήσει να το κάνεις πράξη", σημειώνει. "Υπάρχει μια μεταδοτική ενέργεια και ένα πνεύμα που σε ωθεί να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις τις κλίσεις, τα ταλέντα και τα πάθη σου".

  Ο Bob Fleischman, συνιδιοκτήτης της Chrysalis Salon and Spa και πρόεδρος της επιχειρηματικής επιτροπής της Tulsa Arts District, μετακόμισε στην πόλη το 2002 από την Sarasota της Florida για να εργαστεί και τελικώς δεν έφυγε ποτέ. Έχει παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τόσο την πόλη όσο και ιδιαίτερα την Καλλιτεχνική Συνοικία να "ανθίζουν". "Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ αντιλαμβάνονται ότι η ιστορία που έχει να τους πει η πόλη είναι πολύ πιο συναρπαστική απ’ όσο θα μπορούσαν να φανταστούν", καταλήγει.

  Ψάχνετε μια τέτοια επιλογή στις ΗΠΑ; Δείτε επτά εναλλακτικές που προσφέρουν γενναιόδωρες παροχές για να σας κάνουν μέρος της κοινότητάς τους.

  Vermont

  Το Vermont θα πληρώσει σε 100 ανθρώπους έως και 10.000 δολάρια για να μετακομίσουν στην Πολιτεία εντός του 2019, χάρις στο νέο Remote Worker Grant Program. Για να επιλεγούν, οι αιτούντες πρέπει να έχουν σταθερή και πλήρη απασχόληση σε εργασία εκτός του Vermont. Η επιχορήγηση θα καλύπτει τα έξοδα μετακόμισης, τη συνδρομή σε συνεργατικό χώρο και άλλες παροχές. Μετά το πρώτο στάδιο, 20 άτομα το χρόνο θα είναι επιλέξιμα για επιχορηγήσεις.

  New Haven, Connecticut

  Με το πρόγραμμα Re:New Haven, η πόλη παρέχει έως και $80.000 υπό μορφή κινήτρου για αγορά οικίας, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους δανεισμού, πολύ χαμηλά έως και μηδενικά επιτόκια και άλλες διευκολύνσεις. ree to use as a down payment or to help with closing costs. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες ή στρατιωτικοί μπορούν να λάβουν επιπλέον βοήθεια της τάξης των 2.500 δολαρίων. Η πόλη προσφέρει 30.000 δολάρια για ανακαινίσεις και 40.000 σε βοήθεια ταλαντούχων φοιτητών που θέλουν να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια και κολέγια της Πολιτείας..

  Baltimore, Maryland

  Το πρόγραμμα Buying Into Baltimore προσφέρει κίνητρα ύψους 5.000 δολάρια για την αγορά οικίας οπουδήποτε στην πόλη, ενώ το πρόγραμμα Vacants to Value καλύπτει έξοδα έως 10.000 δολάρια για την αγορά εγκαταλελειμμένων/άδειων οικημάτων. Με το Baltimore City Employee Homeownership Program, δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να λάβουν έως $5.000 για την απόκτηση κατοικίας.

  Hamilton, Ohio

  Μικρή πόλη βόρεια του Cincinnati, το Hamilton προσπαθεί, με κίνητρα έως $5.000, να προσελκύσει νέους εργαζόμενους, με όρους ελάφρυνσης του βάρους του φοιτητικού δανείου. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους εντός της τελευταίας 7ετίας σε τμήματα φυσικής, τεχνολογικών σπουδών, μαθηματικών, ανθρωπιστικών σπουδών ή  πολυτεχνεία.

  North Platte, Nebraska

  Η μικρή πόλη μεταξύ Denver και Omaha πληρώνει έως και $5.000 σε νέους υπαλλήλους ως μπόνους για μετακόμιση στην πόλη.

  Harmony, Minnesota

  Η Harmony, πόλη στον νότο της Πολιτείας της Minnesota, καλύπτει κόστη έως $12.000 για την απόκτηση σπιτιού, με την προϋπόθεση να γίνετε μόνιμος κάτοικός της.

  Alaska

  Με το κρατικό fund της Πολιτείας, τα δικαιώματα της Πολιτείας από την εξόρυξη πετρελαίου μοιράζονται μεταξύ των κατοίκων της ως ετήσιο μέρισμα  - αυτό αφορά ακόμη και τα παιδιά. Το 2015, το ποσό ήταν 2.072 κατ’ άτομο ή 8.288 ανά οικογένεια με τέσσερα μέλη. Το 2017, το μέρισμα ήταν 1.100 δολάρια το άτομο.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  156,1 δισ. $

  -1.735,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,7 δισ. $

  -247,3 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  92,9 δισ. $

  +499,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,7 δισ. $

  -455,3 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,5 δισ. $

  -289,9 εκ. $