Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 15:02

  Ζημιές $84 εκατ. για την HTC καθώς οι πωλήσεις smarthphone παγκοσμίως σημειώνουν πτώση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ζημιές $84 εκατ. για την HTC καθώς οι πωλήσεις smarthphone παγκοσμίως σημειώνουν πτώση

  του Ralph Jennings

  Ζημιές για άλλη μια φορά κατέγραψε για το τελευταίο τρίμηνο η ΗΤC. H κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε πως οι ζημιές της ανήλθαν σε $84,7 εκατ. ή ΝΤ$2,6 δισ. (Νέο Δολάριο Ταϊβάν)  το τρίτο τρίμηνο καθώς οι επενδύσεις σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας και στο blockchain τηλέφωνο δεν έχουν αρχίσει ακόμη να αποδίδουν για την εταιρεία. Η HTC έχει σημειώσει σειρά ζημιών τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβανομένων και των απωλειών των ΝΤ$2 δισ. στο προηγούμενο τρίμηνο. 

  Η εταιρεία που εδρεύει στην Ταϊβάν επιδιώκει να διαφοροποιήσει τη ροή των εσόδων της εξαιτίας του αυξανόμενου ανταγωνισμού από άλλους κατασκευές κινητών τηλεφώνων Android αλλά και της παγκόσμιας πτώσης των πωλήσεων των συσκευών. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδα έφτασαν λίγο πιο πάνω από το NT $4 δισ. για την ίδια περίοδο. 

  "Το μερίδιο της ΗTC στην αγορά smartphone  δεν είναι μακριά από το μηδέν σε ολόκληρο τον κόσμο" λέει ο Neil Mawston, εκτελεστικός διευθυντής της Wireless Device Strategies ​​​​​​στο Λονδίνο. 

  Το μερίδιο αγοράς της HTC είχε φτάσει στο 10,7% το 2011. Και η παγκόσμια εταιρεία παροχής πληροφοριών ΙDC εκτιμά τώρα ότι μειώθηκε στο 1% ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού. Οι αποστολές smartphone θα μειωθούν 1,3% σε όλες τις μάρκες φέτος σε σύγκριση με το 2017 καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβότερα μοντέλα αλλά περιμένουν περισσότερο σε σχέση με πριν, για να τα αντικαταστήσουν, αναφέρει η Counterpoint Research. 

  Νέα τεχνολογία, χαμηλή ζήτηση

  To τελευταίο τρίμηνο, η HTC κυκλοφόρησε το EXODUS 1, ένα νέο smartphone που βασίζεται στο blockchain και ανακοίνωσε το U12 Life. Το U12 Life υποτίθεται πως θα ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό χάρη στις υψηλές προδιαγραφές και στην τιμή του. Αυτά τα μοντέλα αν και θεωρούνται τεχνολογικά άριστα, δεν φαίνεται να προτιμώνται από τους καταναλωτές. 

  "Οι αποστολές κινητών συνέχισαν να κατρακυλούν για την HTC με τα τελευταία μοντέλα της όπως και επίσης και τo U12+ να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αγορά, σε τέτοια έκταση που η ΗΤC αναγκάστηκε να αποχωρήσει από πολλές αγορές παγκοσμίως" δήλωσε ο Kiranjeet Kaur, ο διευθυντής ερευνών της Asia Pacific Client Devices της IDC. Για παράδειγμα, η ΗTC κατάφερε να αποχωρήσει από την Ινδία νωρίτερα αυτό τον χρόνο.  

  "Η ΗTC συνέχισε να κυκλοφορεί μοντέλα όπως το Εχοdus 1 χωρίς όμως να αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα της, όπως είναι τα περιορισμένα κανάλια διανομής, οι λιγότερες πωλήσεις και ένα "διαλυμένο" εμπορικό σήμα, αναφέρει ο Mawston. 

  Η Cher Wand, η πρόεδρος της HTC, δήλωσε πως επιθυμεί η εταιρεία να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων συγκεκριμένα στην αγορά των κινητών τηλεφώνων μεσαίας κατηγορίας και ελπίζει να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας στο εξωτερικό. Η Κίνα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά αλλά τώρα οι εγχώριες μάρκες Android κυριαρχούν. 

  Απόδειξη των δεινών της HTC είναι το γεγονός πως απέλυσε το ένα πέμπτο του προσωπικού φέτος και έδωσε άλλα 2.000 άτομα στην Google. Το 2017 ανακοίνωσε απώλειες ΝΤ$16,9 δισ. και πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο έτος που δεν καταφέρνει να γυρίσει σε κέρδη. 

  Σημαντικές δαπάνες στο τρίτο τρίμηνο 

  Οι τελευταίες απώλειες της εταιρείας οφείλονται στις πρόσφατες μεγάλες δαπάνες της. Ανέφερε ένα μικτό περιθώριο 4,7% αλλά και λειτουργική ζημία ύψους ΝΤ$2,79 δισ. με λειτουργικό περιθώριο – 68,9%. Η λειτουργική ζημία σημαίνει ότι τα έξοδα υπερβαίνουν το μικτό κέρδος.

  Η εταιρεία ωστόσο σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις στην "τεχνολογία του μέλλοντος" όπως ανέφερε σε δήλωσή της στις 12 Νοεμβρίου. 

  Θα συνεχίσει να επενδύει στα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας της Vive  συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών software, σύμφωνα με την ανακοίνωση. H Vive ίσως βοηθήσει την HTC να επιβιώσει. Η HTC θα συνεχίσει τον εξορθολογισμό των επιχειρήσεών της, αναφέρει ο Kaur, αλλά τα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας πηγαίνουν αρκετά καλά στην Ασία. Συχνά, μάλιστα, συγκαταλέγεται στην κορυφή της λίστας με brands που ανήκουν στη Sony και στο Facebook. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $