Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Νοε-2018 11:11

  Η Robyn Denholm θα αντικαταστήσει τον Elon Musk στο "τιμόνι" του Δ.Σ. της Tesla

  Η Robyn Denholm θα αντικαταστήσει τον Elon Musk στο "τιμόνι" του Δ.Σ. της Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Robyn  Denholm, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, θα αντικαταστήσει τον Elon Musk στην προεδρία του συμβουλίου, εκπληρώνοντας μια βασική δέσμευση που προβλέπει ο διακανονισμός με την SEC. Ο διακανονισμός ήταν αποτέλεσμα των παραπλανητικών αναρτήσεων του δισεκατομμυριούχου στο Twitter σχετικά με την εισαγωγή της Tesla στο χρηματιστήριο.

  Η επιλογή της Denholm, η οποία εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2014, δείχνει την προτίμηση για ένα ανεξάρτητο στέλεχος που είναι παράλληλα ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τις επεκτεινόμενες επιχειρήσεις αυτοκινήτων και ενέργειας της Tesla. 

  Αποδεχόμενη το νέο ρόλο, θα αφήσει τη θέση της ως οικονομική διευθύντρια και επικεφαλής στρατηγικής της αυστραλιανής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telstra Corp. για να αφοσιωθεί πλήρως στην Tesla, ανέφερε η εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ανακοίνωσή της.

  "Πιστεύω σε αυτή την εταιρεία, πιστεύω στην αποστολή του και ανυπομονώ να βοηθήσω τον Elon και την ομάδα της Tesla να πετύχουν βιώσιμη κερδοφορία και μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους", ανέφερε η Robyn στο blog της.

  Η κίνηση έρχεται λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας -την επόμενη εβδομάδα- που έχει ο Musk για να εγκαταλείψει τα καθήκοντα του Προέδρου που εκτελεί από το 2004. Ενώ έχει το δικαίωμα να διατηρήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, η εταιρεία με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια, πρέπει επίσης να προσθέσει δύο νέα, ανεξάρτητα μέλη έως τα τέλη του έτους για να μειωθεί αυτό που φαίνεται να ήταν ένας υψηλός βαθμός συμμόρφωσης με τις επιθυμίες του χαρισματικού ηγέτη.

  Η SEC έκανε αγωγή σε βάρος του Musk το Σεπτέμβριο, με τον ισχυρισμό ότι το σχόλιό του στο Twitter στις 7 Αυγούστου, ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να βάλει την Tesla στο χρηματιστήριο για 420 δολάρια ανά μετοχή, συνιστά απάτη από τη στιγμή που η δήλωση ήταν αναληθής και το γνώριζε ή θα έπρεπε να το γνωρίζει.

  Ο Musk συμφώνησε με τους όρους του διακανονισμού στις 30 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι απαιτούν επίσης από τον ίδιο και την Tesla να καταβάλει πρόστιμα ύψους 20 εκατ. δολαρίων. Ήταν η μόνη επιλογή για αυτόν ώστε να γλιτώσει την αποπομπή του εάν πήγαινε με την SEC στα δικαστήρια και έχανε.

  "Η Robyn έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στον κλάδο τεχνολογίας, όσο και αυτοκινητοβιομηχανιών και έχει συνεισφέρει πολύ ως μέλος του δ.σ. της Tesla την τελευταία τετραετία, βοηθώντας μας να γίνουμε μια κερδοφόρος επιχείρηση", αναφέρει ο Musk στη δήλωσή του. "Ανυπομονώ να συνεργαστώ ακόμη πιο στενά με την Robyn καθώς εξακολυθούμε να επιταχύνουμε στο εγχείρημα της βιώσιμης ενέργειας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,2 δισ. $

  -1.216,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  +96,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,0 δισ. $

  +64,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,6 δισ. $

  +234,4 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,4 δισ. $

  -184,9 εκ. $