Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Νοε-2018 15:17

  Φόρος τιμής στον Richard Rothman, τον πρωτοπόρο ορθοπεδικό χειρουργό

  Φόρος τιμής στον Richard Rothman, τον πρωτοπόρο ορθοπεδικό χειρουργό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Steve Forbes

  Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο γιατρό, έναν οραματιστή και καινοτόμο επιχειρηματία, και η οικογένεια του Forbes θρηνεί την απώλεια ενός καλού φίλου, του Dr. Richard Rothman, που πέθανε πρόσφατα στην ηλικία των 81 ετών. 

  Ο Dr. Rothman ήταν ένας χειρουργός ο οποίος στη διάρκεια της 50χρονης σταδιοδρομίας του άλλαξε άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν τις χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων. Όταν λοιπόν επικεντρώθηκε στην αντικατάσταση αρθρώσεων, όσοι υπέφεραν από προβλήματα στην περιοχή των γοφών είχαν δύο επιλογές: είτε να αγοράσουν ένα βαδιστικό στήριξης είτε να υποβληθούν σε επέμβαση, η οποία -τότε- δεν υποσχόταν σπουδαία αποτελέσματα. Ο Dr. Rothman όμως εισήγαγε μια πρωτοπόρο μέθοδο αντικατάστασης άρθρωσης, εφευρίσκοντας μια τεχνητή συσκευή που αντικαθιστούσε το πάσχον μέλος. Η εν λόγω επεμβατική μέθοδος διαδόθηκε ευρέως και σύντομα σε όλο τον κόσμο.

  Ξεκινώντας, το 1970, με τέσσερις υπαλλήλους και ένα γραφείο, ο Dr. Rothman έχτισε μια ιατρική αυτοκρατορία, το Ορθοπεδικό Ινστιτούτο Rothman, στο οποίο σήμερα εργάζονται περίπου 200 γιατροί, σε περίπου 40 υποκαταστήματα. Ο Dr. Rothman, που πάντοτε ακολουθούσε μια ανθρωποκεντρική αντίληψη, πίστευε ότι οι ασθενείς θα επωφελούνταν περισσότερο από την ύπαρξη πολλών ιατρείων, από το να τους "αναγκάσει" να ταξιδεύουν σε αυτόν για να θεραπευτούν.

  Το Ορθοπεδικό Ινστιτούτο Rothman είναι ένας πρωτοπόρος επιστημονικός οργανισμός σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα καλύτερα ιατρικά κέντρα για υποτροφίες. Κάθε χρόνο λαμβάνει χιλιάδες αιτήσεις ιατρών που θέλουν να εξειδικευτούν στις τεχνικές του Rothman.

  Το Ινστιτούτο παράγει σε ετήσια βάση κέρδη άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων - αν και τα χρήματα δεν ήταν αυτοσκοπός για τον Dr. Rothman. Στόχος του ήταν να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Πολύ λίγοι το έχουν καταφέρει αυτό.

  Μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, ο Dr. Rothman συνέχιζε να χειρουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ παράλληλα τηρούσε ένα αυστηρό πρόγραμμα καθοδήγησης των νέων γιατρών και φοιτητών ιατρικής. Ο ίδιος εκτιμούσε ότι είχε διενεργήσει πάνω από 50.000 αντικαταστάσεις γονάτου και ισχίου.

  Η παράδοση του Dr. Rothman θα συνεχιστεί, καθώς η ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε, με CEO τον Mike West και πρόεδρο τον Alexander Vaccaro, θα συνεχίσει να βαδίζει στα χνάρια και στις αξίες αυτού του πρωτοπόρου επιστήμονα. Ο Dr. Rothman θα λείψει σίγουρα από την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες του και τους ασθενείς που βοήθησε, και θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες για όσα πρόσφερε στη ζωή του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,8 δισ. $

  +579,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  -158,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,9 δισ. $

  +123,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  -103,8 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,9 δισ. $

  +754,7 εκ. $