Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Οκτ-2018 13:53

  Η νούμερο ένα επενδυτική πληροφορία για το 2019

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η νούμερο ένα επενδυτική πληροφορία για το 2019

  Του Panos Mourdoukoutas

  Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για επενδύσεις σε μετοχές όπως των FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google), οι οποίες οδήγησαν το σύνολο του χρηματιστηρίου σε υψηλότερα επίπεδα. Αλλά και στις μετοχές εταιρειών επεξεργασίας κάνναβης, που είναι το νέο Bitcoin.

  Δεν ήταν όμως καλή χρονιά για επενδύσεις στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα ή στον χρυσό, μιας και τα δύο σημείωσαν πτωτική πορεία.

  Και με το 2019; Ποια είναι η καλύτερη επένδυση;

  Οι άνθρωποι της αγοράς έχουν πολλές επενδυτικές προτάσεις, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων δανεισμού, εμπορικών πολέμων και πολιτικού διχασμού στις ΗΠΑ.

  Για τον Ζακ Γκρέι, επικεφαλής του συνταξιοδοτικού προγράμματος της ασφαλιστικής Wall Street Financial Group, η πρώτη συμβουλή για τους επενδυτές είναι να μειώσουν τις επενδύσεις στα ομόλογα. "Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2018, η νούμερο ένα συμβουλή μου είναι να προσέξετε τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και πώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τις επενδύσεις σας. Πολλοί εργαζόμενοι που πλησιάζουν στα όρια της συνταξιοδότησης, επιλέγουν να γίνουν πιο προσεκτικοί με τις επενδύσεις τους αυξάνοντας την έκθεσή τους στα ομόλογα. Το 2019 όμως αναμένονται τρεις αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις επενδυτικές επιλογές σας".

  Ο Μπράιαν Ντέκερ της ασφαλιστικής Decker Retirement Planning Inc. υποστηρίζει: "Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που θα ευδοκιμήσουν το 2019 θα έχουν έκθεση 25% σε προϊόντα όπως ο χρυσός και το ασήμι... για δύο λόγους. Κατ' αρχάς, το αμερικανικό δολάριο θα αρχίσει να διαπραγματεύεται χαμηλότερα με τις παγκόσμιες οικονομίες να επιβραδύνουν, κάτι που θα είναι εξαιρετικό για τα πολύτιμα μέταλλα. Δεύτερον, τα εμπορεύματα είναι μια ομάδα που ανεβαίνει γρήγορα και πιστεύω ότι αναμένονται μεγάλα κέρδη το επόμενο έτος".

  Ο Ντέιβιντ Μπρουκς της Retire SMART αναφέρει: "Η πρώτη συμβουλή που πρέπει να δώσω είναι να προσέξετε πόσο θα φορολογηθεί το εισόδημα και η περιουσία σας το 2019. Σε γενικές γραμμές, οι αγορές τα έχουν πάει καλά τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κέρδη στα χαρτοφυλάκια συνταξιοδότησής τους. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν σκεφτεί πολύ για το πώς θα φορολογηθούν αυτά τα κέρδη. Αναλόγως με τη φορολόγηση, ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείτε από μια επένδυσή σας για να στραφείτε σε κάποια άλλη".

  Όπως φαίνεται από τις απόψεις των ειδικών, δεν υπάρχει μόνο μία συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε για το 2019, αλλά ένα πλήθος από "νούμερο ένα" επενδυτικές συμβουλές. Και αυτό γιατί όλα εξαρτώνται από το προφίλ, τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επενδύσεις σας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,2 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  89,1 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,2 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,3 δισ. $