Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 11:18

  O Trump δεν γίνεται πιο πλούσιος από την προεδρία του

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  O Trump δεν γίνεται πιο πλούσιος από την προεδρία του

  Του Chase Peterson-Withhorn

  Μπορεί οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ να γίνονται πλουσιότεροι, αλλά ο δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος της χώρας τους δεν γίνεται. Το Forbes δημοσίευσε την ετήσια κατάταξη με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Και ενώ η μέση καθαρή αξία των μελών της λίστας αυξήθηκε κατά 600 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος, ο Donald Trump παρέμεινε σταθερός με εκτιμώμενη περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

  Ο Trump είναι τώρα ο 259ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, βάσει των υπολογισμών του Forbes, χάνοντας 11 θέσεις από την περυσινή κατάταξη. Είναι επίσης η τρίτη συνεχής χρονιά που κινείται πτωτικά. Το 2015, αμέσως μετά την εκκίνηση της εκστρατείας του για την προεδρία, το Forbes εκτίμησε την περιουσία του Trump στα 4,5 δισ. δολάρια, που αντιστοιχούσε στο Νο 121 της λίστας. Έκτοτε έπεσε 138 θέσεις, παρά την ανοδική χρηματιστηριακή αγορά που συχνά αναφέρει και τις συχνές επισκέψεις στις ιδιοκτησίες του.

  Προκειμένου να καταλάβει γιατί, το Forbes ερεύνησε βαθιά για να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση: Γίνεται ο Donald Trump πιο πλούσιος από την προεδρία του; Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 200 συνεργάτες του προέδρου, εταίρους και εξωτερικούς παρατηρητές, δείχνει ότι ο Trump αδυνατεί να ενισχύσει την καθαρή του αξία από την είσοδό του στο Οβάλ Γραφείο -παρά τις προσπάθειές του να το εκμεταλλευτεί.

  Μένοντας πίσω

  ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015:

  DONALD TRUMP: -$1,4 ΔΙΣ. (-31%)
  ΜΕΣΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ FORBES 400: +$1,7 ΔΙΣ. (+24%)

  ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2017:

  DONALD TRUMP: $0
  ΜΕΣΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ FORBES 400: +$600 ΕΚΑΤ. (+7%)


  Με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων, ο Trump είναι το ίδιο πλούσιος με τον πρώην υποψήφιο για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης John Catsimatidis, με τον οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος γευμάτισε πρόσφατα. Παραμένει πιο πλούσιος από τον Ted Turner και την Oprah. Αλλά εξαιτίας του "παγώματος" της περιουσίας του, φέτος προσπέρασαν τον Trump 27 άτομα που πρόσθεσαν τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια στον πλούτο τους, μεταξύ των οποίων η επικρίτριά του, Meg Whitman, ο υποστηρικτής του Ken Langone και ο άνδρας που έφτιαξε την πιο αγαπημένη πλατφόρμα social media του Trump -ο συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,1 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,2 δισ. $

  -4,9 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  89,6 δισ. $

  +461,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,2 δισ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,3 δισ. $