Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Σεπ-2018 11:32

  Ο Elon Musk έχει ήδη απώλεια $1,1 δισ. από τη μήνυση της SEC

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Elon Musk έχει ήδη απώλεια $1,1 δισ. από τη μήνυση της SEC

  Toυ Noah Kitsch

  Οι μετοχές της Tesla βυθίστηκαν περισσότερο από 10% μετά την ολοκλήρωση των κανονικών συναλλαγών της Πέμπτης στην Wall Street, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) υπέβαλε μήνυση εναντίον του Elon Musk για φερόμενες "ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις" που επηρέασαν τη μετοχή της εταιρείας.

  Η πτώση συρρίκνωσε την καθαρή αξία του Musk κατά περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα η περιουσία του υπολογίζεται στα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια, χαρίζοντάς του την 47η θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

  Στις 7 Αυγούστου, ο Musk, ο οποίος υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Tesla, έγραψε στο Twitter ότι σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε premium 20%. "Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη", προσέθετε. Η ανακοίνωση έστειλε τη μετοχή της Tesla 6% υψηλότερα εκείνη την ημέρα.

  Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη μήνυση της SEC, "ο Musk δεν είχε συζητήσει, ούτε καν επιβεβαιώσει, τους βασικούς όρους της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της τιμής, με οποιαδήποτε πιθανή πηγή χρηματοδότησης." Η μήνυση αξιώνει σημαντικές κυρώσεις εναντίον του 47χρονου Musk, συμπεριλαμβανομένης της καθαίρεσής του από τη θέση του επικεφαλής ή του διευθυντή εισηγμένης επιχείρησης, κάτι που υποθετικά περιλαμβάνει και την Tesla.

  O Musk απάντησε στους ισχυρισμούς μέσω e-mail. "Αυτή η αδικαιολόγητη ενέργεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφήνει βαθιά λυπημένο και απογοητευμένο", έγραψε. "Πάντα ενεργώ με γνώμονα την αλήθεια, τη διαφάνεια και το καλύτερο συμφέρον των επενδυτών. Η ακεραιότητα είναι η πιο σημαντική αξία στη ζωή μου και τα γεγονότα θα δείξουν ότι ποτέ δεν άλλαξε αυτό."

  Τα νέα της Πέμπτης έρχονται σε μια ήδη ταραχώδη χρονιά για τον Musk. Στις 17 Σεπτεμβρίου, κατηγορήθηκε για δυσφήμιση από Βρετανό εξερευνητή σπηλαίων που συμμετείχε στην προσπάθεια διάσωσης παγιδευμένων μαθητών σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης το καλοκαίρι. Ο Musk είχε υπαινιχθεί στο Twitter, χωρίς στοιχεία, ότι ο άντρας ήταν παιδεραστής. 

  Το έτος ξεκίνησε σε πολύ πιο σταθερό έδαφος. Τον Ιανουάριο, η Tesla ανακοίνωσε ένα δεκαετές πρόγραμμα αποζημίωσης για τον Musk που θα συνδέεται με την απόδοση και που μπορεί να του αποφέρει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τις νέες εξελίξεις, είναι απίθανο να καταφέρει να δει τέτοιο ποσό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  152,9 δισ. $

  -106,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,6 δισ. $

  +532,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,0 δισ. $

  +1.576,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -587,9 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,7 δισ. $

  +2.025,5 εκ. $