Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Σεπ-2018 13:03

  Τα ορόσημα του Bitcoin που πρέπει να προσέξουν οι traders

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα ορόσημα του Bitcoin που πρέπει να προσέξουν οι traders

  του Panos Mourdoukoutas

  Το Bitcoin αφού έπεσε για λίγο κάτω από τα $ 6.000 στο τέλος Ιουνίου, ενισχύθηκε ξανά στα $9000 ένα μήνα αργότερα, πριν ξαναγυρίσει πίσω στα  $6.000 τις τελευταίες εβδομάδες. 

  Ποια θα είναι η επόμενη τιμή του Bitcoin; Αυτό είναι δύσκολο να το πούμε, δεδομένης της αστάθειας της αγορών των ψηφιακών νομισμάτων. Επίσης, οι traders πρέπει να παρακολουθήσουν προσεκτικά αυτές τις δύο τιμές: $5.613,89 και $8.931,47 

  Η πρώτη τιμή είναι ο μέσος όρος των μοντέλων πρόβλεψης των Hayes και Wheatley. "Αυτό το οποίο μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι πως ο μέσος όρος αυτών των μοντέλων αρχίζει να συγκλίνει προς την πραγματική τιμή του Bitcoin" δήλωσε ο Greg Giordano, ο συγγραφέας με τον οποίο έγραψα μαζί μια έρευνα για τις τιμές του Bitcoin. "Ο μέσος όρος των συγκεκριμένων μοντέλων είναι σήμερα στα 5.613,89 δολάρια σε σχέση με την τιμή του Bitcoin που είναι λίγο πιο πάνω από τα 6.300 δολάρια".

  Η δεύτερη τιμή είναι μια εκτίμηση που προέκυψε από το Market Μοdel το οποίο συνδυάζει τα δύο προηγούμενα μοντέλα. 

  Με απλά λόγια, οι δύο τιμές αντανακλούν και τους δύο συντελεστές  προσφοράς και ζήτησης και όχι μόνο τον συντελεστή προσφοράς ή τον συντελεστή ζήτησης όπως συμβαίνει με τις τιμές που υπολογίζονται ξεχωριστά είτε με το μοντέλο Hayes είτε με το Wheatley. Αυτό καθιστά τις τιμές λιγότερο ακραίες όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. 

  ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ     ΤΙΜΗ 
  Hayes                                $10.157,16
  Wheatley                           $1.070,77
  Market Model                    $8.931,47 

  Εν τω μεταξύ, αυτό το εύρος τιμών είναι πολύ κοντά στις αξιολογήσεις των αναλυτών. Ο David Drake, ιδρυτής και πρόεδρος της LDJ Capital, για παράδειγμα αναμένει ότι οι τιμές Bitcoin θα διαπραγματευτούν ελαφρώς πάνω από τα $8.931,47 αν και αυτό θα απαιτήσει μεγαλύτερο επενδυτικό ορίζοντα από επτά ημέρες. "Όταν όλοι οι μεγάλοι αγοραστές του Βitcoin, έχουν αποκτήσει το ψηφιακό νόμισμα στην τιμή που θέλουν, την τιμή που οι ίδιοι οδήγησαν σε αυτό το πτωτικό σημείο, τότε θα δούμε άνοδο της αξίας του καθώς η προσφορά του Bitcoin πρόκειται να στεγνώσει" δήλωσε ο Drake. "Αυτό θα συμβεί τους επόμενους μήνες και θα φέρει ένα ράλι στην τιμή του Bitcoin, η οποία θα είναι πάνω από τα $10.000"

  Ο Shidan Gouran, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Global Blockchain Technologies, είναι λιγότερο αισιόδοξος και τοποθετεί την τιμή του Bitcoin κοντά στα $8.500, αν και θεωρεί πολύ πιθανό να μειωθεί η τιμή του κάτω από τα $6.000. "Έχει καταστεί σαφές πως οι τιμές του Bitcoin διαπραγματεύονται πλέον κάτω από τα $6.000 κυρίως επειδή αυτό είναι το κατά προσέγγιση κόστος εξόρυξης ενός Bitcoin" λέει ο Gouran. 

  Ο Clement Thihault, ανώτερος αναλυτής του Invest.com, εμφανίζεται έκπληκτος από το γεγονός πως το Bitcoin έχει κρατήσει πάνω από $6.000 για τόσο καιρό. "Ειλικρινά δεν έχω δει ποτέ ένα περιουσιακό στοιχείο να κρατάει για τόσο χρονικό διάστημα τόση υψηλή αντίσταση όπως κάνει το Bitcoin" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τhibault και πρόσθεσε "Το Bitcoin δεν έχει βυθιστεί κάτω από τα $6.000 για αρκετό χρονικό διάστημα. Είναι δύσκολο να μην σκεφτεί κανείς ότι θα εκτιναχθεί ξανά κάποια στιγμή".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  150,2 δισ. $

  -2.578,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,2 δισ. $

  -332,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  88,9 δισ. $

  +303,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,3 δισ. $

  -811,1 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,6 δισ. $

  -1.084,2 εκ. $