Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 16-Σεπ-2018 18:44

  Η Apple αξίζει 1 τρισ. δολάρια, η Amazon όχι

  Η Apple αξίζει 1 τρισ. δολάρια, η Amazon όχι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Τόσο η Apple όσο και η Amazon φλερτάρουν με τη χρηματιστηριακή αξία του 1 τρισ. δολαρίων. Η Apple το αξίζει. Η Amazon, όχι - τουλάχιστον προς το παρόν.

  Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ίσως ακούγεται μεγάλο νούμερο για να αποτελεί την αξία μιας εταιρείας. Αντιστοιχεί περίπου στο 5% του αμερικανικού ΑΕΠ.

  Αυτό ακούγεται τρομακτικό για κάποιους επενδυτές που είναι αρκετό καιρό στη Wall Street και έχουν δει "φούσκες" να σκάνε.

  Αλλά αυτός ο φόβος μάλλον δεν ισχύει στην περίπτωση της Apple, με 285 δισ. δολ. σε ετήσιες πωλήσεις, 88 δισ. δολ. σε έσοδα και 71 δισ. μετρητά. Είναι εντυπωσιακά νούμερα που μαρτυρούν την ασταμάτητη πορεία της εταιρείας στην αγορά και την κεφαλαιακή της αξία.

  Και το μέλλον φαίνεται λαμπρό για την εταιρεία, καθώς συνεχίζει να παρουσιάζει νέα προϊόντα και να βελτιώνει τη σχέση της με τους καταναλωτές.

  "Το οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών της Apple είναι ένα ισχυρό χαρτί για την εξέλιξη της εταιρείας", επισημαίνει ο καθηγητής του LIU, Γιώργος Ανδρεάδης. "Αν και ο τομέας των υπηρεσιών δεν έχει την ίδια αξία με τον τομέα των τηλεφώνων, θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα εξέλιξης για την Apple".

  Ενώ η Apple αξίζει τη χρηματιστηριακή αξία του 1 τρισ. δολ., δεν μπορώ να πω το ίδιο για την Amazon - τουλάχιστον προς το παρόν. Αν συγκρίνουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon με τις αντίστοιχες επιδόσεις της Apple, θα δούμε ξεκάθαρα γιατί η δεύτερη αποτελεί καλύτερη επενδυτική επιλογή από την πρώτη.

  Ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αν σκέφτονται σε ποια από τις δύο εταιρείες πρέπει να βάλουν τα χρήματά τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  110,1 δισ. $

  -1.148,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,5 δισ. $

  -310,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,7 δισ. $

  +547,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,1 δισ. $

  -222,6 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,3 δισ. $

  -473,8 εκ. $