Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Σεπ-2018 19:04

  H Apple ηγείται στον κόσμο της πληροφορικής καθώς η ΙΒΜ μένει πίσω

  H Apple ηγείται στον κόσμο της πληροφορικής καθώς η ΙΒΜ μένει πίσω
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Πάνου Μουρδουκούτα 

  H Apple ηγείται στον κόσμο της πληροφορικής σε όρους κερδοφορίας και αναγνωρισιμότητας, καθώς η ΙΒΜ μένει πίσω. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη μελέτη 200 διεθνών εταιρειών που διενεργήθηκε από την GraphicSpring. 

  Τα στοιχεία για την μελέτη προέρχονται κυρίως από τις πρόσφατες λίστες του Forbes. H Αpple βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τόσο σε όρους κερδοφορίας όσο και αναγνωρισιμότητας του λογοτύπου της, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό μεταξύ όλων των γενιών. 

  "Από άποψη κερδοφορίας και χρηματιστηριακής αξίας, η Apple είναι μπροστά από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο. Όταν συγκρίνετε τις πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών πληροφορικής, τα έσοδα της Apple ανέρχονται σε 217,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δυόμισι φορές υψηλότερα από εκείνα της Microsoft" σχολιάζει ο Evan Fraser, επικεφαλής του Marketing sto Graphic Springs. 

  Εν τω μεταξύ, ο κάποτε ηγέτης της τεχνολογίας IBM δεν έχει βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις της λίστας. 

  To λογότυπο της Αpple είναι παγκοσμίως γνωστό μεταξύ όλων των γενεών σε ολόκληρο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ άλλοι τεχνολογικοί όμιλοι έχουν χάσει έδαφος, ενώ η μελέτη αυτή δείχνει πως η φήμη εταιρειών, όπως της IBM, έχει πέσει πάνω από το 40% τα τελευταία 50 χρόνια. Κυριαρχώντας στην αγορά με μια τόση δυνατή ταυτότητα, η Apple έχει εξασφαλίσει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν τώρα σύμφωνα τόσο με τον τρόπο ζωής που η συγκεκριμένη μάρκα υπόσχεται όσο και με το προϊόν. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ή λογότυπο να ξεπερνά την Apple αυτή τη χρονική στιγμή. 

  Για να είμαστε δίκαιοι, η IBM προσπαθεί να επιστρέψει. "Θεωρητικά, η IBM κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να ανταγωνιστεί τους νεότερους και εντυπωσιακούς ανταγωνιστές της" σχολιάζει ο Evan Fraser, επικεφαλής του Marketing στο GraphicSprings. "Από την τεχνητή νοημοσύνη στο Blockchain, ο κολοσσός  της πληροφορικής της δεκαετίας του 80 προσπαθεί πολύ να γίνει μια καινοτόμος βιομηχανία στο σύγχρονο τεχνολογικό τοπίο. Αλλά μήπως είναι πολύ αργά; Η φήμη και η αναγνώριση ενός brand είναι το εισιτήριο στην εποχή των social media και αν η ΙΒΜ δεν μπορεί να δημιουργήσει μια τάση στο στυλ της Apple σύντομα, τότε κινδυνεύει να ξεθωριάσει εντελώς".

  Η Wall Street έχει λάβει γνώση. Η Apple καταγράφει μια εξαιρετική απόδοση την ίδια ώρα που η IBM αγωνίζεται. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  111,4 δισ. $

  +579,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,6 δισ. $

  +31,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  99,4 δισ. $

  -854,6 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  -168,5 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  70,6 δισ. $

  +305,2 εκ. $