Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Αυγ-2018 15:15

  Εγκαταλείπεται το σχέδιο του Μασκ να βγει από το χρηματιστήριο η Tesla

  Εγκαταλείπεται το σχέδιο του Μασκ να βγει από το χρηματιστήριο η Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Alan Ohnsman

  Είναι ασαφές σε τι κινήσεις θα προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καθώς και τι εξέλιξη θα έχουν οι αγωγές που έχουν καταθέσει οι μέτοχοι εναντίον του Έλον Μασκ, αλλά δύο εβδομάδες περίπου μετά την ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία πως σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

  "Χθες συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Έλον έδωσε αναφορά για το εν λόγω θέμα", ανέφερε η ανακοίνωση του ΔΣ της εταιρείας αργά την Παρασκευή. "Ο Έλον είπε στο Συμβούλιο ότι, αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους, πιστεύει ότι το καλύτερο είναι να μην επιδιώξει κάποιου είδους συναλλαγή για να γίνει η Tesla ιδιωτική".

  Η διαχείριση του εν λόγω θέματος, μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση που στάλθηκε ώρες μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, αποδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία ο Μασκ έβαλε την εταιρεία. Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ προκάλεσε την αναταραχή όταν στις 7 Αυγούστου ανήρτησε στο Twitter τις σκέψεις του να βγάλει την Tesla από τη Wall Street και να γίνει ιδιωτική.

  Οι μετέπειτα προσπάθειες του Μασκ να επιβεβαιώσει ότι η χρηματοδότηση ήταν εγγυημένη χάρη στο σαουδαραβικό ταμείο κρατικών επενδύσεων δεν ικανοποίησε τους σκεπτικιστές, οι οποίοι ερμήνευσαν την κίνηση του επιχειρηματία σαν μια προσπάθεια να τιμωρήσει τους επενδυτές που σόρταραν τις μετοχές της εταιρείας. Κατόπιν, αυτοί οι επενδυτές στράφηκαν νομικά κατά του Μασκ, ισχυριζόμενοι πως τα tweets ήταν μια προσπάθεια χειραγώγησης της τιμής της μετοχής. Από την πλευρά της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέλαβε την εξέταση του ζητήματος χωρίς όμως να έχει ακόμη τοποθετηθεί δημόσια επ' αυτού.

  Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωσή του στις 24 Αυγούστου, ο Μασκ ανέφερε ότι το να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο "θα ήταν χρονοβόρο σε μια περίοδο που πρέπει να επικεντρωθούμε στην επιτάχυνση της παραγωγής του Tesla Model 3 και να αυξήσουμε τα κέρδη μας".

  Το ΔΣ της Tesla, εξαιρουμένων του Μασκ και του αδελφού του Κίμπαλ, δημιούργησαν μια επιτροπή με σκοπό να εξετάσει το σενάριο της εξόδου από τη Wall Street, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Μασκ, που λέγεται πως δουλεύει 120 ώρες την εβδομάδα για να διατηρήσει την επιτυχία της εταιρείας.

  "Αφού το συζητήσαμε, δόθηκε τέλος στις εργασίες της ειδικής επιτροπής", σημειωνόταν σε μια ανακοίνωση. "Το ΔΣ και όλη η εταιρεία παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο να διατηρήσουμε πετυχημένη την Tesla, και εμπιστευόμαστε πλήρως τον Μασκ ως ηγέτη της εταιρείας".

  "Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικά βιώσιμα ενεργειακά προϊόντα και τώρα πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε βιώσιμα κερδοφόροι", δήλωσε ο Μασκ την Παρασκευή. "Με όλη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στο Model 3, είμαστε προσηλωμένοι όλη η ομάδα και εγώ να γίνουμε κερδοφόροι".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,9 δισ. $

  -934,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  107,0 δισ. $

  +178,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  106,0 δισ. $

  -386,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,5 δισ. $

  -511,8 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  71,7 δισ. $

  -377,9 εκ. $