Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Αυγ-2018 15:29

  JP Morgan: Λανσάρει νέο προϊόν παραμένοντας πιστή στην στρατηγική της

  JP Morgan: Λανσάρει νέο προϊόν παραμένοντας πιστή στην στρατηγική της
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια νέα υπηρεσία θα προσφέρει στους πελάτες της η JP Morgan αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα  η οποία, σύμφωνα με τo Forbes, θα τους δώσει παράλληλα τη δυνατότητα να διαχειριστούν για ένα χρόνο δωρεάν μέχρι και 100 μετοχές, ομόλογα,  αμοιβαία κεφάλαια η ETF συναλλαγές. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της τράπεζας  να προσελκύσει περισσότερους Millennials και να ελέγξει περαιτέρω τους σημερινούς της πελάτες. 

  Η τράπεζα επιθυμεί να απομακρύνει καταναλωτές από άλλες ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών όπως είναι το Robinhood το οποίο έχει αποκτήσει μέσα σε πέντε χρόνια τέσσερα εκατομμύρια χρήστες.  Αλλά γενικότερα οι νέοι καταναλωτές απασχολούν σημαντικά την JP Morgan. Έχει ήδη κυκλοφορήσει τη νέα επενδυτική της υπηρεσία,"You Invest", σε ένα περιορισμένο αριθμό των χρηστών, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι χιλιάδες χρήστες που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής είναι κατά 15 χρόνια νεότεροι από τους τυπικούς πελάτες που έχουν λογαριασμό στην τράπεζα. 

  Πριν από δύο χρόνια η JP Morgan εγκαινίασε την πιστωτική κάρτα ανταμοιβών Chase Sappshire Reserve και έγινε θέμα στο Businessweek για την επιτυχία που είχε απέναντι στους Millennials. Αυτή η κάρτα είχε την μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλη στην πρόσφατη ιστορία και ακόμα και το Harvard Business Schoοl έκανε μελέτη πάνω σε αυτή. 

  Για τo "You Invest” δεν αναμένεται τόση μεγάλη επιτυχία ειδικά από τότε που ανταμοιβές που πρόσφερε η Sappshire Reserve επικράτησαν εκείνες των άλλων καρτών στην αγορά. Ωστόσο αυτό είναι μέρος της ίδιας στρατηγικής που ακολουθεί η τράπεζα με την κυκλοφορία ενός εντυπωσιακού προϊόντος που στόχο έχει να προσεγγίσει νέους καταναλωτές. Λιγότερο από το 10% των πελατών λιανικής της JP Morgan έχουν επενδύσεις στην τράπεζα οπότε υπάρχουν περιθώρια ανόδου. Το χαρακτηριστικό του stock – trading μπορεί επίσης να κάνει τους τωρινούς πελάτες της τράπεζας να "κολλήσουν" περισσότερο, σημειώνει η JP Morgan, επισημαίνοντας πως έχει 47 εκατομμύρια πελάτες που συνδέονται με τους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο μηνιαίως. 

  "Θεωρούμε πως αυτό το προϊόν λειτουργεί επικουρικά για την JP Morgan και είναι ένα μέσο για να κερδίσουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο από το "τραπεζικό πορτοφόλι" των υφιστάμενων πελατών" ανέφεραν οι αναλυτές Daniel Fannon και Gerald O” Hara σε ανάλυσή τους στις 21 Αυγούστου. 

  Σε όλους τους πελάτες της JP Morgan που ξεπερνούν τις 100 συναλλαγές μέσα σε ένα χρόνο η συναλλαγή θα χρεώνεται 2,95 δολάρια ωστόσο όπως επισημαίνεται στο Forbes,  το "You Invest" είναι πρωτίστως ένας τρόπος της ενίσχυσης της σχέσης με τον πελάτη όχι μια προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας πηγής εσόδων. 

  Οι πελάτες που κατέχουν 15.000 δολάρια στην τράπεζα θα παίρνουν κάθε χρόνο 100 δωρεάν συναλλαγές  και οι πελάτες της Chase Private Client με τουλάχιστον 250.000 δολάρια σε αποταμιεύσεις θα λάβουν απεριόριστες δωρεάν συναλλαγές. 

  Η στρατηγική των μεγάλων τραπεζών της προσέλκυσης νέων πελατών δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Το 1975 όταν η SEC κατάργησε τις προμήθειες των μετοχών ο ανταγωνισμός ενισχύθηκε και προκάλεσε την ανάδειξη  εκπτωτικών χρηματιστηριακών εταιρειών όπως η Charle Schwab. Έκτοτε οι τράπεζες ανταγωνίζονται  μεταξύ τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν πελάτες με πολλούς τρόπους. 

  H Spencer Lazar, συνεργάτης που εστιάζει στην εταιρεία General Catalyst, θεωρεί πως η JP Morgan μπορεί και να αντιδράσει στην τάση αυτή. " Θα υπάρξει μεγάλη σύγκλιση ανάμεσα στις παραδοσιακές τράπεζες και τις νέες χρηματοοικονομικές εταιρείες  που επιθυμούν να γίνουν η μοναδική εφαρμογή χρηματοδότησης που εσύ ελέγχεις". " Η JP Morgan θέλει να κάνει οτιδήποτε απαιτείται για να κρατήσει τις καταθέσεις των πελατών της, επισημαίνεται. Ένας εκπρόσωπος της JP Morgan διαφώνησε λέγοντας πως η "You Invest " εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της τράπεζας για την κινητή τηλεφωνία που τράπεζα ακολουθεί εδώ και ένα  χρόνο. 

  Tον Ιανουάριο η JP Morgan θα παρουσιάσει επίσης μια ψηφιακή συμβουλευτική πλατφόρμα (robo – advisor) κάτω από την "ομπρέλα" του "You Invest" και αρχικά λένε πως θα είναι δωρεάν. Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, είχε δηλώσει σε ένα συνέδριο το 2016 "όταν μιλάμε για επενδύσεις σε ψηφιακές συμβουλευτικές πλατφόρμες τότε μπορούμε και να τις κάνουμε να τις δώσουμε δωρεάν αν θέλουμε". 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  108,3 δισ. $

  +82,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,3 δισ. $

  -136,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,4 δισ. $

  +259,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  81,9 δισ. $

  -296,1 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,9 δισ. $

  -326,3 εκ. $