Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Αυγ-2018 08:52

  Τι ζητά η Amazon στην Ταϊβάν

  Τι ζητά η Amazon στην Ταϊβάν
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Ralph Jennings

  Η Amazon περιοδικά εκπλήσσει μια πόλη κάπου στον κόσμο ανοίγοντας ένα κέντρο καινοτομίας που επιτρέπει στις startups να "εμβαπτίζονται" στις cloud υπηρεσίες της. Η Amazon Web Services, ή AWS πιο σύντομα, συμφώνησε το 2016 να ανοίξει ένα κέντρο στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, ενώ διαχειρίζεται δύο τοπικά κέντρα στην Κίνα. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ χαροποίησε ένα προάστιο της Ταϊπέι στις 10 Αυγούστου με το τελευταίο του κέντρο.

  Πέρα από την αύξηση του πελατολογίου, η υπηρεσία cloud της Amazon μπορεί επίσης να εκμεταλλευτεί αυτό το τελευταίο κέντρο καινοτομίας, το οποίο βρίσκεται κοντά σε πολυάριθμες εταιρείες hardware, για να εντοπίσει τοπικά ταλέντα για τη μητρική εταιρεία ή ακόμη και να την οδηγήσει σε μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς εταίρους, λένε οι αναλυτές.

  "Ο βασικότερος λόγος (για την επιλογή της Ταϊβάν) είναι ότι το ταλέντο εδώ είναι στο επίπεδο της AWS, που σημαίνει υψηλό", λέει ο Lin Ta-han, επικεφαλής της συμβουλευτικής crowdfunding Backer-Founder που εδρεύει στην Ταϊπέι. Ο ίδιος εκτιμά πως η AWS και οι πελάτες της στο cloud "θα προσπαθήσουν για περισσότερες συμφωνίες συνεργασίας."

  Η Amazon επέλεξε τη Νέα Πόλη της Ταϊπέι για το πρώτο κέντρο καινοτομίας της στην Ταϊβάν, επειδή η τοπική οικονομία προσφέρει ένα "φιλικό προς τις συναλλαγές περιβάλλον ανάπτυξης για τους επενδυτές", αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημαρχείου της πόλης. Από το 2011, 20.000 επιχειρηματίες έχουν μετακομίσει στην πόλη για μια αύξηση των κεφαλαίων κατά 13,11 δισ. δολάρια και έσοδα από πωλήσεις ύψους 154 δισ. δολαρίων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η AWS και η πόλη συζητούσαν για το κέντρο καινοτομίας επί μια διετία.

  Τι σημαίνει για την Ταϊβάν

  Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ταϊβάν χρησιμοποιούσαν ήδη την AWS από το 2010, διότι μπορούσαν να αποκτήσουν δωρεάν "cloud credits" για να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους, λέει η Jessica Liu, συνεργάτης του επιταχυντή AppWorks Ventures που εδρεύει στην Ταϊπέι. Η AWS έστελνε επίσης ομιλητές στην Ταϊβάν για εργαστήρια. "Αν ξεκινήσετε μια επιχείρηση, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι η Amazon", λέει.

  Το κέντρο καινοτομίας έρχεται να ενισχύσει αυτές τις σχέσεις προσφέροντας φυσικό χώρο περίπου 660 τετραγωνικών μέτρων και πρόσβαση στο προσωπικό της AWS, λέει ο Ho Kuo-cheng, διευθυντής οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Και η αποστολή του είναι να βοηθήσει τις κορυφαίες startups να δημιουργήσουν κανάλια B2B για ό, τι κάνουν, λέει ο Ho. Η AWS θα προσφέρει τις "βέλτιστες πρακτικές" στο κέντρο για να βοηθήσει τα startups της Ταϊβάν σε διάφορες  βιομηχανίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για την Κίνα Alex Yung στην εκδήλωση των εγκαινίων της 10ης Αυγούστου.

  Τελικά το κέντρο θα βοηθήσει στην "επιτάχυνση της καινοτομίας", αναφέρει η πόλη στη δήλωσή της. "Αυτό θα δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα, προσελκύοντας περισσότερα ταλέντα, κεφάλαια, τεχνολογίες, δυνατότητες αγοράς και διεθνή προβολή", λέει. Η κεντρική κυβέρνηση της Ταϊβάν τυγχάνει να πραγματοποιεί μια εκστρατεία για να αναδείξει την καινοτομία μεταξύ των νεοσύστατων επιχειρήσεων.

  Τι σημαίνει για την Amazon

  Η προσέγγιση νέων επιχειρήσεων από την Amazon θα την βοηθήσει πρώτα από όλα να ενισχύσει τους μακροπρόθεσμους πελάτες, λέει ο διευθυντής οικονομικής ανάπτυξης. "Θα πρέπει να αποτελέσει πλατφόρμα για την ανάπτυξή τους και ίσως αυτές οι νεοσύστατες εταιρείες να γίνουν πελάτες της AWS, αν και όχι απαραίτητα", λέει ο Ho.

  Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, είδε φέτος τον πλούτο του να εκτοξεύεται, φτάνοντας σε επίπεδο-ρεκόρ μεταξύ όλων των δισεκατομμυριούχων που παρακολουθεί το Forbes τις τελευταίες τρεις και πλέον δεκαετίες. Η καθαρή του αξία εκτιμάται επί του παρόντος στα 154,8 δισ. δολάρια και προέρχεται κυρίως από το μερίδιό του, 16%, στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Η πιο κερδοφόρα επιχειρηματική μονάδα της Amazon το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν η AWS, η οποία σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 45% που ώθησαν τα καθαρά της κέρδη στα 5,1 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  109,7 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  105,7 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  100,2 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,4 δισ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  70,6 δισ. $